Η FIBA με σημερινή της ανακοίνωση εξέφρασε την οδύνη της για το θάνατο του Θανάση Γιαννακόπουλου. Ο γενικός γραμματέας της παγκόσμιας ομοσπονδίας, Ανδρέας Ζαγκλής, αναφέρθηκε στην προσφορά του εκλιπόντος και της οικογένειάς του όχι μόνο στον Παναθηναϊκό, αλλά στο άθλημα γενικότερα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της FIBA:

Η οικογένεια του ευρωπαϊκού μπάσκετ θρηνεί την απώλεια του Θανάση Γιαννακόπουλου, του μακροχρόνιου πατριάρχη του Παναθηναϊκού, που απεβίωσε την Τρίτη σε ηλικία 88 ετών.

Ο Γιαννακόπουλος και ο εκλιπών αδερφός του, Παύλος, μεταμόρφωσαν τον Παναθηναϊκό σε ένα μεγαθήριο στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ στα 25 χρόνια τους (1987-2012) στην κεφαλή του συλλόγου.

Κάτω από την καθοδήγησή τους οι «πράσινοι» κατέκτησαν 13 πρωταθλήματα, εννιά Κύπελλα, έξι Ευρωλίγκες και ένα Διηπειρωτικό Κύπελλο.

Οι αδερφοί Γιαννακόπουλοι ήταν ιδιοκτήτες της φαρμακευτικής εταιρείας Vianex, που είχε ιδρυθεί πριν 95 χρόνια από τον πατέρα τους, Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Ο Παύλος Γιαννακόπουλος απεβίωσε πριν από εννιά μήνες.

Ο θάνατος των ιδιοκτητών του Παναθηναϊκού, Παύλου και Θανάση, ήρθε μετά την απώλεια τον περασμένο Απρίλιο του μικρότερου αδερφού τους, Κώστα, που είχε επίσης αναμειχθεί στη διοίκηση του συλλόγου, ενώ ήταν κοντά στην ομάδα.

Ο γενικός γραμματέας της FIBA, Ανδρέας Ζαγκλής, τόνισε: «Εκ μέρους της FIBA, θέλω να μεταφέρω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του Θανάση Γιαννακόπουλου, στον Παναθηναϊκό και την οικογένεια του ελληνικού μπάσκετ. Είχα το προνόμιο να γίνω μάρτυρας του αξιοθαύμαστου πάθους του για τον σύλλογο και το παιχνίδι μας. Είμαστε ευγνώμονες σε εκείνον και στα αδέρφια του, Παύλο και Κώστα, για όλα όσα έκαναν για να μεγαλώσει το μπάσκετ».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Φιλική ήττα για Περιστέρι

Ανέτρεψε τη Δόξα Λευκάδας ο Ηρακλής

Μπάντιο: «Στον Παναθηναϊκό βλέπεις τη θέληση, όλοι θέλουν να τα αφήσουν όλα στο παρκέ - Υπέροχη η ατμόσφαιρα»

Τρινκιέρι: «Έπρεπε να πάρουμε καλύτερες αποφάσεις στα τελευταία τρία λεπτά»

Γιαμπουσέλε: «Το DNA που θέλουμε να έχει αυτή η ομάδα είναι να παλεύουμε σκληρά για τη φανέλα - Δεν φοβάμαι να θυσιαστώ»

Όσμαν: «Ισχυρή η σύνδεσή μου με τον Παναθηναϊκό - Τα πράγματα στον ΠΑΟΚ αλλάζουν, μπορούμε να νικήσουμε τους πάντες»

Ομπράντοβιτς: «Έχουμε κάνει επτά προπονήσεις με δέκα παίκτες - Πρέπει να συνεχίσουμε να παλεύουμε ό,τι και να γίνει»

Η αυτοθυσία του Μαντζούκα και η πολλά υποσχόμενη εμφάνιση του Δικεφάλου: Τα highlights του αγώνα Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ

Ο Παναθηναϊκός χαμογέλασε, ο ΠΑΟΚ έδειξε πως φέτος είναι αλλιώς!

Καταχειροκροτήθηκε ο Όσμαν στο T Center - Οι πρώτοι του πόντοι κόντρα στον Παναθηναϊκό