Έχει αποσυρθεί εδώ και δύο χρόνια από τα παρκέ, εξαιτίας των διαρκών προβλημάτων που αντιμετώπιζε στα πόδια, ωστόσο φαίνεται πως ο Νίκολα Πέκοβιτς δεν ξεχνιέται τόσο εύκολα.

Το παρουσιαστικό του Μαυροβούνιου παίκτη ήταν ιδιαίτερα επιβλητικό, αφού πέρα από τα 211 εκατοστά του, ήταν και εξαιρετικά μυώδης.

Έτσι, όσοι τον έβλεπαν χωρίς να τον γνωρίζουν ήδη, ενίοτε αισθάνονταν και φόβο. Σε μια τέτοια περίσταση βρέθηκε και ο νυν παίκτης των Σικάγο Μπουλς, Ζακ ΛαΒιν, στη rookie season του στο ΝΒΑ το 2014, όπως αποκάλυψε στο «Lowe Post Podcast».

Ο ΛαΒιν είχε αγαπημένο αριθμό από το κολλέγιο το «14», αλλά όταν επιλέχθηκε από τους Τίμπεργουλβς, η φανέλα με αυτόν τον αριθμό ανήκε στον Πέκοβιτς, του οποίου επίσης ήταν ο αγαπημένος.

Ο 19χρονος τότε παίκτης ήθελε να του τη ζητήσει, αλλά ουδέποτε το τόλμησε, αφού όπως είπε, ο Μαυροβούνιος «ήταν τρομακτικός».
«Προερχόμενος από το κολλέγιο είχα τον αριθμό 14 και ήθελα να τον έχω και στο ΝΒΑ. Το είχε ο Πεκ. Δεν επιχείρησα ποτέ καν να τον ρωτήσω. Έτσι ρώτησα τον Ρόμπιν Λόπεζ που είχε το 8. Ήταν κι αυτός ένας μεγάλος τύπος, αλλά πολύ φιλικός. Δεν θα ζητούσα ποτέ τον αριθμό από τον Πέκοβιτς. Με τρόμαζε», θυμήθηκε ο νυν «ταύρος».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε ένα άλλο περιστατικό με τον Πέκοβιτς, ο οποίος εκτός από το μπάσκετ, προπονούνταν… και στην πυγμαχία: «Μπήκα στα αποδυτήρια μια φορά και ο Πεκ έπαιζε μποξ. Κανονικά, έδινε μπουνιές σε έναν σάκο, γεμάτος στον ιδρώτα».

Ο Πέκοβιτς έπαιξε 271 παιχνίδια με τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς από το 2011 έως το 2016, πριν αποσυρθεί το 2017, εξαιτίας επίμονων πόνων στους αστραγάλους.

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Μαούτσος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube