Επέβαλλε τον ρυθμό της, ήταν πανηγύρισε άνετη νίκη με 95-74 επί της Βαλένθια και συνεχίζει να ελπίζει για είσοδο στα playoffs η Ζάλγκιρις!

Οι Λιθουανοί ήθελαν πάση-θυσία τη νίκη για να διατηρήσουν ζωντανές τις ελπίδες τους και τελικά την πήραν, πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση στις δύο πλευρές του παρκέ και έχοντας για «όπλα» τους τα πολύ καλά ποσοστά ευστοχίας σε δίποντα (21/30) και τρίποντα (14/29). Έτσι, βελτίωσαν το ρεκόρ τους σε 17-15 και περιμένουν να δουν αν θα βρίσκονται στην πρώτη οκτάδα με την ολοκλήρωση της 32ης αγωνιστικής. Στις δύο τελευταίες αγωνιστικές θα αντιμετωπίσει Μακάμπι (εντός) και Μπάγερν (εκτός).

Από την άλλη, η Βαλένθια ηττήθηκε για 7η φορά στα 8 τελευταία της παιχνίδια για την Ευρωλίγκα, μένοντας και μαθηματικά πλέον εκτός διεκδίκησης μιας θέσης στα playoffs.

Κορυφαίοι για τους νικητές οι Λεκαβίτσιους (16π.), Μπραζντέικις (15π.), Τείλορ (12π.) και Λουκοσιούνας (12π.), ενώ για τους φιλοξενούμενους ξεχώρισαν Γουεμπ (18π, 6 ριμπ.) και Ριβέρο (17π, 6 ριμπ.).



Το ματς


Με τη βοήθεια του κόσμου τους που δημιούργησε ξανά φανταστική ατμόσφαιρα στη «Zalgirio Arena», οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 9-6 στο 3’, όταν ο Σμιτς πέτυχε το πρώτο τρίποντο της αναμέτρησης, πριν οι Τέιλορ και Ουλανόβας βάλουν μπροστά τους Λιθουανούς με 14-8. Ο Ριβέρο μείωσε με δικό του τρίποντο σε 14-11, με τη Ζαλγκίρις να διατηρεί μικρό προβάδισμα (21-16) με τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου.

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με τη Βαλένθια να βελτιώνει την άμυνά της και να φτιάχνει σερί 9-2, παίρνοντας το πρώτο της προβάδισμα στο ματς (23-25). Στη συνέχεια οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι στο σκορ, ενώ η Ζαλγκίρις βρήκε απρόσμενο… πρωταγωνιστή τον Λουκοσιούνας, ο οποίος ευστόχησε σε τρία τρίποντα στο δεύτερο δεκάλεπτο. Οι γηπεδούχοι έκλεισαν το πρώτο ημίχρονο με σερί 15-3, χάρη στο οποίο πήγαν στα αποδυτήρια με «διαφορά ασφαλείας» (52-40).

Με όπλο την καλή της άμυνα, η Ζαλγκίρις πήρε το μέγιστο προβάδισμά της στο παιχνίδι, 61-45 με δίποντο του Μπουτκεβίτσιους, ενώ συνέχισε να βρίσκει με συνέπεια λύσεις στην επίθεσή της. Με… μπροστάρη τον Μπραζντέικις που έδινε πολύ μεγάλη ενέργεια στις δύο πλευρές του παρκέ, η Ζαλγκίρις προηγήθηκε με +16 (68-52), ενώ τα buzzer-beater τρίποντα των Μπουτκεβίτσιους και Τέιλορ, διαμόρφωσαν το 74-55 της τρίτης περιόδου.

Με ένα μικρό σερί 6-0 η Βαλένθια μείωσε σε 77-61, όμως η Ζαλγκίρις εκτόξευσε ξανά την υπέρ της διαφορά στους 20 πόντους (81-61). Οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να βρουν μια μεγάλη αντεπίθεση που θα τους επέτρεπε να ξαναμπούν στη διεκδίκηση του ματς και οι γηπεδούχοι πανηγύρισαν την άνετη νίκη με 95-74.

Τα δεκάλεπτα: 21-16, 52-40, 74-55, 95-74

Τα στατιστικά του αγώνα

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube