Τρελαίνει κόσμο η Ζάλγκιρις και δημιουργεί ερωτηματικά για το που μπορεί να φτάσει τη φετινή -ιδιαίτερη από όλες τις απόψεις- σεζόν.

Η λιθουανική ομάδα στο πρώτο παιχνίδι της στο Κάουνας, αφού είχαν προηγηθεί τρία συνεχόμενα εκτός έδρας, δεν άφησε παραπονούμενους τους 5.000 οπαδούς της.

Δίνοντας άλλη μια παράσταση υψηλού επιπέδου, νίκησε κατά κράτος την Αναντολού Εφές με 89-73 και έκανε το «4 στα 4» στη Euroleague! Από την άλλη, η τουρκική ομάδα συνεχίζει να απογοητεύει στο ξεκίνημα της σεζόν, αφού υπέστη την τρίτη ήττα της σε τέσσερις αγώνες.

Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Νάιτζελ Χάγιες με 17 πόντους, ενώ άλλοι τέσσερις παίκτες είχαν διψήφιο αριθμό και συγκεκριμένα οι Λεκαβίτσιους (12), Γκριγκόνις (12), Μιλάκνις (10) και Λοβέρν (10). Από πλευράς ηττημένων ξεχώρισαν οι Ντάνστον και Σιμόν, που πέτυχαν 20 και 16 πόντους αντίστοιχα.

Το ματς:

Η Ζάλγκιρις μπήκε καλύτερα στο ματς και με μπροστάρη τον αλάνθαστο Χάγιες (1/1 δίποντο, 2/2 τρίποντα), προηγήθηκε 13-5 στο 5’. Η Εφές, έχοντας αιχμή του δόρατος τον Πλάις, μείωσε στους 4 (18-14), ωστόσο, οι γηπεδούχοι με νέο σερί 7-2, έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο στο +9 (25-16), έχοντας 6/12 δίποντα, 4/4 τρίποντα και 9 ασίστ.

Οι Λιθουανοί μπήκαν με την ίδια φιλοσοφία και στο δεύτερο δεκάλεπτο και χάρη στην εξαιρετική ευστοχία τους, έφτασαν στο 32-23 στο 12’. Κάπου εκεί, οι φιλοξενούμενοι «ξύπνησαν» και με τον Μόερμαν να αναλαμβάνει δράση με 6 σερί πόντους, μείωσαν σε 32-31 σε λιγότερο από δύο λεπτά. Οι γηπεδούχοι δεν ήταν το ίδιο εύστοχοι, οι παίκτες της τουρκικής ομάδας έγιναν λίγο νευρικοί και στο επόμενο τετράλεπτο μπήκαν ένα και δύο καλάθια αντίστοιχα, με τα οποία διαμορφώθηκε το 35-35 στο 18’. Στο φινάλε, η Ζάλγκιρις έκανε ορθολογικές επιθέσεις, πέτυχε τρία καλάθια και πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενη με 41-35.

Με τρίποντο του Χάγιες, που έφτασε στους 14 πόντους, η Ζάλγκιρις έφτασε για πρώτη φορά τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο (46-35) στο 22’. Οι Λιθουανοί είχαν τον έλεγχο του αγώνα και σε συνδυασμό με τη νευρικότητα της Εφές και την αστοχία της έξω από τα 6.75μ., κρατούσαν σταθερά το προβάδισμα (57-48 στο 26’). Με μικρό σερί 5-0, οι Τούρκοι μείωσαν σε 57-53, αλλά ακολούθησε ένα 7-1 των γηπεδούχων, που έκαναν το 64-54. Τελικά, το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 66-55.

Το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν ονειρικό για τη Ζάλγκιρις και εφιαλτικό για την Εφές. Οι παίκτες του Μάρτιν Σίλερ έκαναν ό,τι ήθελαν στο παρκέ, φτάνοντας τη διαφορά στους 18 πόντους (78-60) στο 33’, σε αντίθεση με τους παίκτες του Εργκίν Αταμάν, που είχαν… παραδώσει πνεύμα! Τρία λεπτά αργότερα, έφτασαν και στο… μπλακ τζακ (84-63), μην αφήνοντας καμία υπόνοια για τον νικητή. Το τελικό σκορ ήταν 89-73, με τη Ζάλγκιρις να πανηγυρίζει μια ακόμη μεγάλη νίκη, αυτή τη φορά με «θύμα» την Εφές.

Τα δεκάλεπτα: 25-16, 41-35, 66-55, 89-73



ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Μπουένο: «Συζητάμε αλλαγή φορμάτ – Αποφάσεις για την EuroLeague στις 14 Απριλίου»

Τι λέει ο αλγόριθμος για EuroLeague: Σίγουρο πλεονέκτημα ο Ολυμπιακός, στο 25% ανέβηκε ο Παναθηναϊκός

Στην κορυφή του top-10 της Ευρωλίγκας ο Ράιτ που έσβησε τα... φώτα στον Τάκερ

Στέρλινγκ Μπράουν: Αναδείχθηκε MVP της 34ης αγωνιστικής στην Ευρωλίγκα

Ομιλία Αταμάν στους παίκτες: «Κάθε ματς είναι τελικός στα τρία σερί εκτός έδρας - Έτοιμοι για τη νίκη και με Ολυμπιακό»

Αταμάν: «Κάναμε ένα εξαιρετικό παιχνίδι, θα σκεφτώ τη Χάποελ μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό»

Τα highlights από τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μονακό

Έπαιξε με τη... φωτιά αλλά βγήκε νικήτρια απέναντι στον Ερυθρό η Μπαρτσελόνα!

Βαθμολογία Ευρωλίγκας: Μία νίκη απόσταση από την 4άδα ο Παναθηναϊκός, δεύτερος ο Ολυμπιακός

«Έκανε τη δουλειά με Μονακό και πάει σε τριάδα αγώνων που θα κρίνει τα πάντα»: Το σχόλιο Πετρίδη από T-Center