Ξεκίνησε με δάκρυα, ολοκληρώθηκε με χαμόγελα…

Ο λόγος για την επιστροφή του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ως αντίπαλος στο προηγούμενο «σπίτι» του, που συνοδεύτηκε από νίκη, αφού η Μπαρτσελόνα επικράτησε 73-62 της Ζαλγκίρις.

Ντέιβις (16 πόντοι, 4 ριμπάουντ) και Κούριτς (15 πόντοι) οι κορυφαίοι των Καταλανών, που επανήλθαν άμεσα στις νίκες και ανέβηκαν στο 9-2.

Από την άλλη, το… πάλεψαν οι Γιοκουμπάιτις (15 πόντοι, 3 ασίστ, 3 κλεψίματα) και Χέιζ (10 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 3 κλεψίματα), ωστόσο οι Λιθουανοί πλήρωσαν την αστοχία τους στα τρίποντα (2/18!) και υπέστησαν την 6η διαδοχική ήττα τους (5-7).

Η Μπαρτσελόνα ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι και προηγήθηκε 6-0, με τη Ζαλγκίρις να παραμένει άποντη για 4,5 λεπτά! Παρ’ όλα αυτά, σε εκείνο το σημείο οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές και με καλή άμυνα, έτρεξαν επιμέρους σκορ 11-4 και πέρασαν μπροστά (11-10 στο 7’).

Με τους Ντέιβις και Σμιτς να μπαίνουν στην εξίσωση, οι Καταλανοί έκλεισαν την πρώτη περίοδο έχοντας «αέρα» 3 πόντων (14-17).

Στην εκκίνηση του δεύτερου δεκαλέπτου, ο Κούριτς πήρε τ’ όπλο του κι έφερε τους «μπλαουγκράνα» στο +6 (16-22 στο 12’). Οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν ένα προβάδισμα που κυμαινόταν από 5 μέχρι 7 πόντους μέχρι τα μισά του δεκαλέπτου.

Κάπου εκεί, οι Γιοκουμπάιτις και Λοβέρν κουβάλησαν στις πλάτες τους την ομάδα του Σίλερ, η οποία πλησίασε σε απόσταση βολής (30-32 στο 17’), αλλά μέχρι εκεί… Η Μπάρτσα έσφιξε την άμυνά της και ολοκλήρωσε το ημίχρονο με +6 (33-39).

Οι παίκτες του Γιασικεβίτσιους ξεκίνησαν εντυπωσιακά στην 3η περίοδο και με σερί 7-0, εκτοξεύτηκαν στο +13 (33-46 στο 22’). Παρ’ όλα αυτά, οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και μείωσαν εκ νέου (42-50 στο 27’).

Με προσωπικό σερί 5-0 του Ντέιβις, οι Καταλανοί απομακρύνθηκαν ξανά (42-55 στο 29’), αλλά η Ζαλγκίρις απάντησε με 6-0 και πλησίασε στο -7 στο φινάλε του 3ου δεκαλέπτου (48-55).

Οι Λιθουανοί έσπασαν το… ρόδι και με τα πρώτα τους εύστοχα τρίποντα μετά από 31 λεπτά (!), μείωσαν σε απόσταση βολής (54-57) κι έβαλαν φωτιά στο παιχνίδι. Σε εκείνο το σημείο ωστόσο μίλησε το μεγαλύτερο βάθος της Μπαρτσελόνα, που βρήκε λύσεις από πολλούς παίκτες και με εξαιρετική άμυνα έχτισε επιμέρους 13-2 (56-70 στο 38’).

Κάπως έτσι, οι «μπλαουγκράνα» έβαλαν τις βάσεις για τη νίκη τους, ειδικά από τη στιγμή που η Ζαλγκίρις δεν είχε τον τρόπο να επιστρέψει. Το τελικό 62-73 χάρισε το 9ο ροζ φύλλο αγώνα στην ομάδα του Γιασικεβίτσιους, που πίκρανε την πρώην του.

Τα δεκάλεπτα: 14-17, 33-39, 48-55, 62-73.





ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Παίκτες του Ολυμπιακού στο μπάσκετ διαλέγουν την καλύτερη, τη χειρότερη και την πιο αστεία στιγμή

Καμπάτσο: «Ο Ολυμπιακός παραμένει πολύ επικίνδυνος παρά τις απώλειες Σλούκα και Βεζένκοφ»

Πλησιάζει στη Ρεάλ ο Λορέντζο Μπράουν

Αταμάν: «Είμαι τυχερός που έχω τον Σλούκα -Θα κάνω τα πάντα για να πετύχει η ομάδα»

O Λεσόρ επέλεξε ως αγαπημένη του φάση στη σεζόν το play με τον Γκριγκόνις στη νίκη του Παναθηναϊκού στο Μονακό!

Το απίθανο «πόστερ» κάρφωμα του Λεσόρ στον Πουαριέ αναδείχθηκε «πτήση» της σεζόν στην Euroleague

Η Euroleague θυμίζει στον κόσμο 4 clutch στιγμές του Σπανούλη σε Final Four ενόψει Βερολίνου

Τζένεραλ μάνατζερ Φενέρμπαχτσε: «Τυχεροί που πέφτουμε πάνω στον Παναθηναϊκό»

Χουάντσο: Hταν λες και έπαιζα με 7 κιλά παραπάνω - Aπό τις καλύτερες εμπειρίες της ζωής η ατμόσφαιρα του ΟΑΚΑ στο Game 5

Καλάθης: «Η καρδιά μου θα είναι πάντα στον Παναθηναϊκό, μπασκετικά και συναισθηματικά»