Με κόλαση παρομοίασε τη ζωή του ο Βιλφρίντ Ζαχά κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ παράλληλα τόνισε πως υπέφερε από κατάθλιψη, χωρίς να έχει καμία βοήθεια από το σύλλογο.

Ο Ζαχά μεταγράφηκε στη Γιουνάιτεντ το 2013, κάνοντας το μεγάλο βήμα στην καριέρα του μετά από μερικές εντυπωσιακές εμφανίσεις με τη φανέλα της Κρίσταλ Πάλας στην Τσάμπιονσιπ. Αλλά τα πράγματα εκεί μόνο εύκολα δεν εξελίχθηκαν στην πορεία για ‘κείνον.
«Όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ είχα λεφτά αλλά δεν αισθανόμουν καλά, είχα κατάθλιψη», δήλωσε αρχικά στη «Guardian» και συνέχισε λέγοντας:

«Ο κόσμος νομίζει πως η ζωή σου είναι καλύτερη γιατί έχεις λεφτά και φήμη, οπότε σου συμπεριφέρονται διαφορετικά».

«Υπήρχαν φήμες που έλεγαν ότι ο λόγος που δεν έπαιζα για τη Γιουνάιτεντ ήταν επειδή κοιμόμουν με την κόρη του Ντέιβιντ Μόγιες και κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να ξεκαθαρίσει την κατάσταση. Πολεμούσα τους “δαίμονές” μου μόνος μου, αυτές τις φήμες οι οποίες ήξερα πως ήταν ψέματα», είπε.

Παρά όμως τις δυσκολίες, ο Ζαχά πιστεύει πως το ότι τις αντιμετώπισε σε τόσο νεαρή ηλικία, είχε ως αποτέλεσμα να γίνει ο παίκτης που είναι σήμερα.

«Όλα αυτά τα αντιμετώπιζα στα 19 μου. Ζούσα στο Μάντσεστερ μόνος μου, μακριά από όλους, διότι ο σύλλογος αποφάσιζε για το που θα μένω. Δεν μου είχαν δώσει καν αυτοκίνητο όπως σε όλους τους άλλους παίκτες. Τίποτα. Ζούσα αυτή την κόλαση ολομόναχος, μακριά από την οικογένειά μου και σκέφτηκα πως αν δεν με κάνει αυτό δυνατότερο, δεν θα με κάνει τίποτα», πρόσθεσε.

Το καλοκαίρι του 2014, ο Ζαχά επέστρεψε στην Κρίσταλ Πάλας (αρχικά ως δανεικός και έξι μήνες μετά μόνιμα) και ξαναβρήκε το χαμένο του χαμόγελο. Στο νότιο Λονδίνο ένοιωσε ξανά όμορφα και αυτό είχε άμεση επίδραση και στην απόδοσή του εντός γηπέδων. Μετά την επιστροφή του και μέχρι σήμερα, ο Ζαχά έχει παίξει 148 φορές, όντας για πολλούς ο σημαντικότερος και ποιοτικότερος ποδοσφαιριστής των «αετών»!

Επιμέλεια: Δημήτρης Παπαδήμας

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube