Ένοχοι κρίθηκαν ομόφωνα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας οι τέσσερις κατηγορούμενοι για τη φρικτή δολοφονία του 7χρονου αγοριού στο Ζεφύρι, τον Οκτώβριο του 2023.

Οι δύο φυσικοί αυτουργοί καταδικάστηκαν σε ποινές ισόβιας κάθειρξης και επιπλέον 21 ετών κατά συγχώνευση, για την ανθρωποκτονία από πρόθεση του παιδιού και για εννέα απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος ανυπεράσπιστων παιδιών και γυναικών που βρίσκονταν στην αυλή του σπιτιού. Οι δύο συνεργοί τους καταδικάστηκαν σε πολυετείς ποινές κάθειρξης.

Το χρονικό της δολοφονίας
Το 7χρονο παιδί είχε τραυματιστεί κατά τη διάρκεια συμπλοκής μεταξύ Ρομά στην Οδό Αντύπα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού», όπου κατέληξε λίγη ώρα αργότερα.

Η τραγωδία σημειώθηκε το απόγεμα του Σαββάτου, στις 14 Οκτωβρίου του 2023, στην οδό Μαρίνου Αντύπα.

Οι δράστες κατέβηκαν από τα οχήματά τους και άρχισαν να πυροβολούν προς την οικία του επτάχρονου. Μία από τις σφαίρες πέτυχε το άτυχο αγόρι, στο κεφάλι με αποτέλεσμα να σωριαστεί, αιμόφυρτο, στο έδαφος.

Αμέσως, οι δράστες επιβιβάστηκαν στα αυτοκίνητά τους και τράπηκαν σε φυγή, ενώ όπως έγινε γνωστό στη συνέχεια, ανάμεσα στις δύο οικογένειες υπήρχε έχθρα ετών.

Από την πρώτη στιγμή, η μητέρα του επτάχρονου είχε αναγνωρίσει τους ένοπλους δράστες και τους είχε κατονομάσει στην αστυνομία, αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι πίσω από την εκτέλεση του γιού της, κρύβονταν οι άνθρωποι που τον είχαν βαφτίσει.

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Σερβία: Χιλιάδες διαδηλωτές στο Νόβι Σαντ ζήτησαν πρόωρες εκλογές

Πρόταση-κόλαφος από την εισαγγελέα για τη Μουρτζούκου: «Είχε πλήρη διαύγεια - Χωρίς καμιά ενοχή»

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Κάρυστο: Εκκενώνονται Μεσοχώρια και Ραπταίοι - Μήνυμα 112

Οριοθετήθηκαν οι πυρκαγιές που ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα σε Αγγελόκαστρο και Άνω Αλμυρή στην Κορινθία

Το Ιράν κλείνει ξανά το Ορμούζ «λόγω παραβίασης του Μνημονίου Κατανόησης»

Συνελήφθη οδηγός που έτρεχε με 203 χλμ. στην Αθηνών-Κορίνθου - Προσπάθησε να δωροδοκήσει αστυνομικούς

Τουλάχιστον 5 νεκροί στη Γάζα από τις σημερινές ισραηλινές επιθέσεις

Xανιά: Στον εισαγγελέα ο 43χρονος – Στη Σταυρούλα ανήκουν οι κηλίδες αίματος που βρέθηκαν στο σπίτι του

Θεσσαλονίκη: Δύο συλλήψεις για κατοχή κοκαϊνης και κάνναβης

Ταυτοποιήθηκαν οι κηλίδες αίματος της Σταυρούλας - Αναμένεται ένταλμα για ανθρωποκτονία σε βάρος του 43χρονου