Ο σκύλος που ακινητοποιήθηκε και πετάχτηκε σε γκρεμό από τους δύο στρατιώτες, σύμφωνα με πληροφορίες, επέζησε και είναι καλά. Σε επίσημη ενημέρωση από τον Σύλλογο Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Ιωαννίνων αναφέρεται πως ο σκύλος ζει και θα βρεθεί υπό τη φροντίδα εθελοντών του σωματείου Κόνιτσας.

«Ένας παππούς το ταΐζει στο χωριό Πληκάτι, και καμιά φορά πάει και στο στρατόπεδο, αλλά ο παππούς είναι ο μόνος που το πλησιάζει. Κανείς άλλος», αναφέρει ο Σύλλογος. Μάλιστα, αύριο αναμένεται στο σημείο να μεταβούν μέλη του Φιλοζωϊκού σωματείου Κόνιτσας.

Οι τρεις δράστες

Τρεις φαντάροι ενός φυλακίου στην Κόνιτσα είναι σύμφωνα με πληροφορίες οι πρωταγωνιστές της αποτρόπαιας κακοποίησης του αξιαγάπητου τετράποδου, το οποίο μάλιστα πέταξαν στον γκρεμό πάνω από τα σύρματα της μονάδας με το άτυχο ζώο να ουρλιάζει από τους πόνους. Παράλληλα κατέγραφαν με κινητό τηλέφωνο τις αποτρόπαιες πράξεις τους.

Οι τρεις ύποπτοι δράστες φαίνεται να έχουν απολυθεί σήμερα και να είναι πλέον πολίτες, ενώ το περιστατικό έχει γίνει πριν από μερικούς μήνες. Από την πρώτη στιγμή που το βίντεο αναρτήθηκε στο Facebook, το πρωί σήμερα, από έναν από τους δράστες, και διακινήθηκε μέσω των χρηστών, οι οποίοι εξέφραζαν τον αποτροπιασμό τους, την έρευνα του διαδικτυακού αδικήματος ανέλαβαν στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να εντοπίσουν τα ίχνη του χρήστη που το ανέβασε.

Ήδη όμως η έρευνα του Γενικού Επιτελείου Στρατού φαίνεται να είχε ταυτοποιήσει τους δράστες. Οι αστυνομικοί περιμένουν την διαβίβαση των στοιχείων των φερόμενων δραστών προκειμένου να σχηματίσουν δικογραφία σε βάρος τους για κακοποίηση, βασανισμό ζώου, βιντεοσκόπηση της πράξης και άλλα αδικήματα.

Πηγή: iefimerida.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Σεισμοί στην Εύβοια: Τουλάχιστον 96 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές - Συνεχίζονται οι αυτοψίες

Οι αλλαγές στο Κυβερνητικό σχήμα: Αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών ο Κώτσηρας, ο Χατζηβασιλείου υφυπουργός Εξωτερικών

Θεσσαλονίκη: 24χρονος αποπειράθηκε να σκοτώσει την αδελφή του - Επιτέθηκε και στον σκύλο που μπήκε στη μέση να τη σώσει

Ποινική δίωξη για τρομοκρατία στον 37χρονο που συνελήφθη ως μέλος της Χαμάς

Τέμπη: Αναβολή επ’ αόριστον της δίκης του ελεγκτή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας

Θεσσαλονίκη: Με κατάγματα σε κρανίο και λεκάνη νοσηλεύεται η 15χρονη που παρασύρθηκε από ΙΧ

Το ΕΚΠΑ για τη σεισμική δραστηριότητα στην Κεντρική Εύβοια

Πακιστάν: Επτά νεκροί στο Κασμίρ από συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς

Ουκρανία: Πέντε νεκροί, 14 τραυματίες στην περιφέρεια της Ζαπορίζια από ρωσική επίθεση - Διακοπή ρεύματος στην Οδησσό

Τραγικό αεροπορικό δυστύχημα στη Δομινικανή Δημοκρατία με 2 νεκρούς