«Οι Ουκρανοί δεν είναι αφελείς», δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ως απάντηση στην υπόσχεση της Ρωσίας για αποκλιμάκωση των στρατιωτικών επιχειρήσεων γύρω από το Κίεβο και το Τσερνίχιβ.
Η δέσμευση της Ρωσίας ήρθε αφότου ξεκίνησαν οι ειρηνευτικές συνομιλίες Μόσχας – Κιέβου στην Κωνσταντινούπολη χθες Τρίτη.
Ωστόσο, ο Ζελένσκι εμφανίστηκε επιφυλακτικός και δήλωσε ότι παρ’ όλο που τα αρχικά σημάδια από τις συνομιλίες είναι «θετικά», δεν «επισκιάζουν» τις καταστροφές από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς.
Σημειώνεται ότι το γενικό επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας ισχυρίζεται ότι τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν να αποσύρονται από το Κίεβο και το Τσερνίχιβ στο βόρειο τμήμα της χώρας, αλλά περιέγραψε ότι οι κινήσεις είναι απλώς «μια εναλλαγή μεμονωμένων μονάδων» με στόχο να «παραπλανηθεί η στρατιωτική ηγεσία» της Ουκρανίας.
Πηγή: Καθημερινή