Σφοδρή επίθεση για την τακτική του Βλαντίμιρ Πούτιν και την κλιμάκωση των στρατιωτικών επιχειρήσεων στο μέτωπο της Ουκρανίας, εξαπέλυσε την Κυριακή ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον καγκελάριο της Γερμανίας, Φρίντριχ Μερτς, μετά τη μεταξύ τους συνάντηση στο Κίεβο.

«Βομβαρδίζουν γέφυρες. Πιστεύουν πραγματικά ότι δεν θα απαντήσουμε; Απλώς με εκπλήσσει αυτή η ζωώδης επιθυμία να κλιμακώνεται η κατάσταση κάθε μέρα», δήλωσε ο Ζελένσκι και πρόσθεσε:

«Ο Πούτιν θέλει να αποδυναμώσει την αντίσταση της Ουκρανίας όσο το δυνατόν περισσότερο. Η Ρωσία προσπαθεί να κάνει τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τις μεγάλες πόλεις της Ουκρανίας».

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας αναφέρθηκε και στις πρωτοβουλίες για τον τερματισμό του πολέμου, λέγοντας ότι οι απεσταλμένοι των ΗΠΑ προσπαθούν να οργανώσουν μία τριμερή συνάντηση σε τεχνικό επίπεδο μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου, προσθέτοντας ότι «η Ουκρανία ήταν ανοιχτή σε συναντήσεις στα ΗΑΕ ή σε άλλες χώρες».

Μερτς: Δεν μπορούν να μας εκφοβίσουν - Η Ρωσία να προσέλθει σε ειρηνευτικές συνομιλίες
Ο Γερμανός καγκελάριος από την πλευρά του, δήλωσε μετά τη συνάντηση με τον Ουκρανό πρόεδρο, ότι δεν εκφοβίζεται από μία επίθεση και ότι θα δοθεί βοήθεια ενος δισ. ευρώ στην Ουκρανία, προκειμένου να συνεχίσει την αντίσταση απέναντι στις ρωσικές δυνάμεις.

Αναφερόμενος στην κρίση που διέρχεται τη δεδομένη περίοδο η Γερμανία, ο Φρίντριχ Μερτς δήλωσε ότι οι συνέπειες θα είναι πολύ μεγάλες αν δεν αντιμετωπιστεί η κατάσταση αυτή και δεσμεύτηκε να κάνει τα πάντα, προκειμένου να ξεπεραστούν τα προβλήματα και να επανέλθει η κανονικότητα.

Ο καγκελάριος της Γερμανίας απηύθυνε κάλεσμα στη Ρωσία και στον Βλαντίμιρ Πούτιν., να προσέλθει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης για ειρήνη στην Ουκρανία.

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ουκρανία: Η στιγμή που ρωσικό drone χτυπά γέφυρα του Κιέβου (video)

Μαθητικές διαδηλώσεις στη Γαλλία: Εκρηκτική κατάσταση στους δρόμους – 5.000 προσαγωγές και 500 τραυματίες

Πώς οι πολιτικές αλλαγές στη Γερμανία δοκιμάζουν την Ευρώπη - Η μεγάλη συζήτηση για την επόμενη ημέρα

Σοκ στη Νέα Ιωνία: 35χρονος δάγκωσε και έκοψε το αυτί γυναίκας οδηγού ταξί

Λαύριο: 23χρονη έγκυος κατήγγειλε τον πρώην σύντροφό της για απειλές και παρακολούθηση

Κρήτη: Σοβαρές καταστροφές στο Λασίθι - «Ολοκληρωτική» η ζημιά στο Οροπέδιο, νέες καθιζήσεις και κλειστοί δρόμοι

Διπλή τραγωδία στη Νέα Πέραμο: Κατέληξαν 2 άτομα μετά τη σφοδρή σύγκρουση μηχανής με δίκυκλο

Έρευνες για τους πυροβολισμούς στο Μενίδι: Τι εξετάζουν οι Αρχές – Εκτός κινδύνου ο οδηγός

Ουκρανία: Κλιμακώνει τις επιθέσεις σε ρωσικά διυλιστήρια με εντολή Ζελένσκι

Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα ζητά από την Ευρώπη μεγαλύτερη δημοσιονομική ευελιξία»