Μπορεί να ήταν πίσω σκορ σχεδόν σε όλο το ματς και να βρέθηκε πίσω με διψήφιες διαφορές, αλλά με «όπλο» την άμυνα στα τελευταία λεπτά, η Ζενίτ έκανε την ανατροπή και νίκησε 79-75 την Μπάγερν Μονάχου, ανεβαίνοντας στο 8-4.

Κορυφαίος για την ομάδα του Πασκουάλ ήταν ο Μπάρον με 20 πόντους και τον ακολούθησε ο Τόμας με 13π.

Από τους Βαυαρούς, που υποχώρησαν στο 9-5, ξεχώρισε ο Ρέινολντς με 13 πόντους, ενώ από 12π. είχαν οι Μπόλντγουιν και Σίλι.

Το ματς
Με την καλή της άμυνα, η Μπάγερν είχε τον έλεγχο στα πρώτα λεπτά και γι’ αυτό ξέφυγε στο 4-10. Από τα μισά και μετά, η Ζενίτ άρχισε να κυκλοφορεί καλύτερα την μπάλα και βρίσκοντας λύσεις έξω από τα 6,75μ. ισοφάρισε (14-14). Ωστόσο, στο τελευταίο δίλεπτο, οι Βαυαροί απάντησαν με τον Ρέινολντς και έκλεισαν την πρώτη περίοδο στο +6 (14-20).

Ο ορεξάτος Ρέινολντς έστειλε την ομάδα του Τρινκιέρι στο +7 (17-24) στην αρχή του δεύτερου δεκαλέπτου, με τον Μπάρον να απαντά για τους γηπεδούχους και να μειώνει (21-24), στο 14’. Εκεί, «ζεστάθηκε» στην περιφέρεια ο Τσίπσερ, στέλνοντας τους φιλοξενούμενους στο +9 (23-32). Στα τελευταία λεπτά, ακολούθησε μία… άτυπη μονομαχία ανάμεσα σε Γκουντάιτις και Μπόλντγουιν, με την Μπάγερν να είχε παγιώσει το +8 και να διατηρεί μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου (35-43).

Το τρίποντο του Σίλι έστειλε την Μπάγερν στο +11 (35-46) στην αρχή του δεύτερου μέρους, με την καλή της άμυνα να την στέλνει στο +13 (37-40), στο 22’. Για άλλη μία φορά στο ματς, ο Μπάρον βγήκε μπροστά για την επίθεση των γηπεδούχων, όμως οι Βαυαροί διατηρούσαν σταθερά μία διαφορά ασφαλείας (48-60). Εντούτοις, στο τελευταίο δίλεπτο, οι Ρώσοι απάντησαν με καλές άμυνες, ενώ ένα… θεότρελο buzzer beater τρίποντο του Χόλινς, πίσω από το κέντρο, διαμόρφωσε το 56-60 της τρίτης περιόδου.

Με ανεβασμένη ψυχολογία, η Ζενίτ έφερε το παιχνίδι αρχικά στον πόντο (63-64), ενώ στη συνέχεια ο Πόιθρες ισοφάρισε (66-66), στο 35’. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι δύο ομάδες πέτυχαν μεγάλα σουτ, με τον Πονίτκα να βάζει μπροστά (72-71) τους γηπεδούχους, στο 37’. Ο Σίσκο έβαλε προσωρινά μπροστά (72-75) τους Βαυαρούς, αλλά η απάντηση των Ρώσων ήρθε με ένα 7-0, για το +4 (79-75), στα 36’’ πριν τη λήξη. Στα τελευταία δευτερόλεπτα καμία ομάδα δεν σκόραρε και έτσι η Ζενίτ έφτασε στη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 14-20, 35-43, 56-60, 79-75




ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Όλα έγιναν για αυτήν τη στιγμή: Σήκωσαν στον αέρα το 7ο ευρωπαϊκό του Παναθηναϊκού Σλούκας και Αταμάν!

Βασιλιάς Παναθηναϊκός, υποχρέωσε σε υπόκλιση τη Ρεάλ και έγινε… Επτάστερος πρωταθλητής Ευρώπης!

Συγκλονιστικές εικόνες στην Uber Arena με Λεσόρ, Παπαπέτρου και άλλους παίκτες του Παναθηναϊκού να κλαίνε με λυγμούς!

Η στιγμή που ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος συνειδητοποιεί ότι ο Παναθηναϊκός είναι πρωταθλητής Ευρώπης

Οι 13 συγκλονιστικές φωτογραφίες που κατέγραψε ο φακός από τον θρίαμβο του Παναθηναϊκού στο Βερολίνο!

Από τον πάτο στην κορυφή: Το απίθανο βίντεο για την ολική επαναφορά του Παναθηναϊκού και το 7ο αστέρι!

Μάικ Τζέιμς: «Ο Σλούκας θα πρέπει να μπαίνει στη συζήτηση για τον GOAT»

Πού θα δείτε την γιορτή του Παναθηναϊκού AKTOR για το λάβαρο του 7ου ευρωπαϊκού

Γερμανία: Δύο «προσωρινές» συλλήψεις «υποστηρικτών ελληνικής ομάδας μπάσκετ» για τα επεισόδια στο Βερολίνο

Σίμος Μήτογλου για Ντίνο: «Περήφανος για σένα, συγχαρητήρια για την Ευρωλίγκα»