Θύμα μεγάλης έκπληξης έπεσε η Ζενίτ γνωρίζοντας την ήττα με... κάτω τα χέρια από τον Ερυθρό Αστέρα (58-69) για τη 13η αγωνιστική της Euroleague.

Οι Ρώσοι εμφανώς επηρεασμένοι ψυχολογικά μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό την περασμένη εβδομάδα, δεν μπόρεσαν να επιστρέψουν στις νίκες με αποτέλεσμα να πέσουν από την πρώτη τετράδα με ρεκόρ 8-5.

Για τους Σέρβους, οι οποίοι με μια ψυχωμένη εμφάνιση κυριάρχησαν πλήρως από την αρχή μέχρι το τέλος του αγώνα, ξεχώρισαν οι Ουόλτερς (14 πόντους), Κάλινιτς (11 πόντους, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ) και Κούζμιτς (11 πόντους, 5 ριμπάουντ). Νίκη η οποία έβαλε τέλος σε ένα σερί τριών ηττών, ανεβάζοντας το σύνολο του Ντέγιαν Ράντονιτς στο 5-8.

Το ματς

Εξαιρετικό ήταν το ξεκίνημα του Ερυθρού Αστέρα στο παιχνίδι, με τους Σέρβους να «σοκάρουν» από νωρίς τους γηπεδούχους και να χτίζουν από νωρίς μια καλή διαφορά. Μέσω της καλής τους άμυνας προηγήθηκαν 10-3 στο 3', ενώ λίγο αργότερα χάρη στα καλάθια των Κούζμιτς και Κάλινιτς ανέβασαν τη διαφορά στο +9 (10-19 στο 7'), με το δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με 23-16.

Στις αρχές της δεύτερης περιόδου μάλιστα, ο Ερυθρός ανέβασε τη διαφορά για πρώτη φορά σε διψήφια τιμή (16-27 στο 12'), διατηρώντας μάλιστα με χαρακτηριστική άνεση τη διαφορά σε αυτά τα επίπεδα παρά τις προσπάθειες των Ζούμπκοφ και Μίκι για τη Ζενίτ. Οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν το ημίχρονο στη μέγιστη τιμή της διαφοράς με buzzer-beater δίποντο του Μίτροβιτς για το 28-42.

Η κυριαρχία του Ερυθρού Αστέρα κοντά στο «ζωγραφιστό» συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο. Εκμεταλλευόμενη φυσικά και την εξαιρετική της άμυνας, αλλά και την αστοχία των Ρώσων, η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς έτρεξε ένα επιμέρους 11-3 σερί σε ένα πεντάλεπτο, εκτοξεύοντας τη διαφορά στους 20 πόντους για το 58-38, με το δίποντο του Φράνκαμπ να κάνει το 58-40 στο τέλος του δεκαλέπτου.

Διαδικαστικού χαρακτήρα είχε το τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα, καθώς η διαφορά έφτασε μέχρι και τους +21 για τον Ερυθρό (44-65) κάνοντας μη αναστρέψιμη την κατάσταση για τη Ζενίτ. Το μόνο που κατάφεραν να κάνουν οι Ρώσοι, ήταν να κατεβάσουν τη διαφορά μέχρι τους έντεκα για το τελικό 69-58.

Τα δεκάλεπτα: 16-23, 28-42, 40-58, 58-69





ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ζέρβας: «Επιτυχημένη η εξόρμηση στη Βαρκελώνη - Ο Ολυμπιακός πλέον είναι το φαβορί στη σειρά με τα ματς στο ΣΕΦ»

Ολυμπιακός: Κυκλοφορούν και... κάνουν φτερά τα εισιτήρια του Game 4 με την Μπαρτσελόνα!

Γιατί η απουσία του Χουάντσο «πονά» τον Παναθηναϊκό

Το high five των παικτών με τους Αγγελόπουλους και η «μάχη» από… μέσα: Η παρακάμερα του Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός

Με φουλ «αιώνιους» το Top 10 της Ευρωλίγκας

Βιλντόσα: «Θα είναι πιο σκληρή η Μακάμπι με τον Σλούκα, αλλά μπορεί να το χειριστεί αυτό»

Γιοκουμπάιτις: «Πήραμε το μάθημά μας από το πρώτο ματς - Όποιος είναι πιο δυνατός σωματικά και ψυχολογικά θα περάσει»

Ολυμπιακός: «Ώρα να αξιοποιήσουμε το πλεονέκτημα έδρας. Ας το κάνουμε μαζί»

Τα σχόλια στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 για την ήττα του Ολυμπιακού απ’ την Μπαρτσελόνα

Μπαρτζώκας: «Άξιζε τη νίκη η Μπαρτσελόνα - Θεωρώ πως θα έχουμε τον Παπανικολάου στο ΣΕΦ»