Την απόφαση του Ολυμπιακού να μην κατέβει στα πλέι οφ και τις σκέψεις που έχουν εκφραστεί από οπαδούς των ερυθρόλευκων σχολίασε ο Νίκος Ζέρβας.

«Σε μια τέτοια απόφαση, ιστορικής σημασίας, θέλεις να ξέρεις τι σκέφεται ο κόσμος. Δεν νομίζω ότι είναι πολλοί αυτοί που πιστεύουν ότι ο Ολυμπιακός έπρεπε να παίξει, χωρίς να τηρηθεί τίποτα από αυτά που έχει ζητήσει», ενώ για το κατά πόσο μπορεί να αλλάξει η απόφαση με την προσφυγή στον ΑΣΕΑΔ, είπε:

«Αν ο ΑΣΕΑΔ αποφασίσει επανάληψη της αγωνιστικής αλλάζουν τα ζευγαρώματα των πλέι οφ. αμέσως αλλάζουν όλα και περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με τις κληρώσεις. Νομίζω ότι είναι μεγάλη ταλαιπωρία όλο αυτό, περισσότερο ηθικό είναι. Ο Ολυμπιακός περίμενε ότι θα ακούσει ομάδες να είναι με το μέρος του, δεν άκουσε καμία».

Επιπλέον σχολίασε: «Με αυτή την κίνηση ο Ολυμπιακός κλείνει την πόρτα σε ένα πράγμα που θεωρεί παράνομο. Περιμένει τον ΑΣΕΑΔ, αλλά πιστεύει ότι θα υπάρξει θεσμική παρέμβαση για να αλλάξει το μπάσκετ και να επιστρέψει με καλύτερους όρους. Και οι ομάδες θα κινηθούν, χάνοντας έναν βασικό πυλώνα όπως είναι ο Ολυμπιακός. Το ίδιο θα λέγαμε και για τον Παναθηναϊκό. Δεν ξέρω αν οι κινήσεις αυτές αποδώσουν καρπούς. Αυτά θα φανούν μακροπρόθεσμα. Μπορεί να μην αλλάξει τίποτα, να είναι όλα καλά. Μπορεί η ΑΕΚ να πάρει τη θέση του Ολυμπιακού και να μην φανεί η απουσία του. Μπορεί οι αρμόδιοι του πρωταθλήματος, να έχουν εξασφαλίσει χορηγικές συμφωνίες ήδη και να μην υπάρξει οικονομική ζημιά. Ούτε μπορούμε να πούμε ότι καταστράφηκε το ελληνικό μπάσκετ λόγω της απουσίας του Ολυμπιακού, ούτε ότι δεν έγινε τίποτα».

Στη συνέχεια ανέφερε: «Μπορεί ο κόσμος να λέει ότι επιτέλους έγινε κάτι ηχηρό, με έναν τρόπο που έχει και αυτός συνέπειες, που θα κουβαλάει για χρόνια. Δεν νομίζω ότι επειδή θα παίζει στην Α2 με νέα παιδιά, δεν θα παρακολουθεί τις εξελίξεις».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube