Έξυπνο τρόπο να ιδιοποιούνται διάφορα είδη που οι ιδιοκτήτες τους έβγαζαν στο «σφυρί» μέσα από αγγελίες που αναρτούσαν σε ιστοσελίδες αγοραπωλησιών, είχε βρει ένα ζευγάρι νεαρών από την Ιαλυσό της Ρόδου στέλνοντας στους πωλητές πλαστά παραστατικά ότι δήθεν κατέθεσαν τα χρήματα που ζητούσαν.

Οι δράστες, ένας 22χρονος και μια 33χρονη, επέλεγαν πωλητές με τους οποίους ήταν αδύνατο να έρθουν σε απευθείας επαφή λόγω διαφορετικού τόπου διαμονής. Αφού επικοινωνούσαν μαζί τους τηλεφωνικά και συμφωνούσαν στην αγοραπωλησία, τους έστελναν τα πλαστά παραστατικά για την υποτιθέμενη καταβολή των χρημάτων και παραλάμβαναν αυτό που πωλούσαν.

Με τη μέθοδο αυτή, από τις 20 Ιουνίου του 2016 ως τις 13 Οκτωβρίου του 2017, απέσπασαν είδη συνολικής αξίας 31.050 ευρώ από τουλάχιστον επτά θύματα στον Άλιμο, τη Νάξο, το Λαύριο, το Ηράκλειο, το Λασίθι, την Σκιάθο και τη Ρόδο! Μεταξύ αυτών, ήταν κοσμήματα, αγροτικά προϊόντα, ακόμη και μια μοτοσικλέτα!

Τα στοιχεία των δραστών ταυτοποιήθηκαν στο πλαίσιο της έρευνας των αστυνομικών του τμήματος Ιαλυσού και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη μέσω διαδικτύου και πλαστογραφία, η οποία διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου.

Πηγή: protothema.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Καιρός: Βροχές, κρύο έως -2 βαθμούς και άνεμοι 7 μποφόρ – Ποιες περιοχές επηρεάζονται

Κηφισός: 68χρονη παρασύρθηκε από μοτοσικλετιστή της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. – Τραυματίστηκαν και οι δύο

Πολωνία: Τρεις νεκροί εντοπίστηκαν στο σπίτι του δράστη της επίθεσης στην Κρακοβία

Τραγωδία στον Σαρωνικό: Νεκρός 52χρονος ναυτικός μετά από πτώση στη θάλασσα

Ισραήλ: Ο Χέρτζογκ επέλεξε τον Γκάντι Άιζενκοτ, αντίπαλο του Νετανιάχου, για τον σχηματισμό κυβέρνησης

Κρακοβία: Στο όχημά του δράστη εντοπίστηκαν όπλα και πυρομαχικά

Λασίθι: Ανθρώπινη σορός εντοπίστηκε σε θαλάσσια περιοχή βόρεια της νήσου Χρυσή

Τουλάχιστον 5 νεκροί από πυροβολισμούς στην Κρακοβία - Συνελήφθη ο δράστης

«Η εσωτερική διαχείριση από την Τουρκία δεν μας αφορά»: Αντίδραση της Αθήνας στη δήλωση Φιντάν

Φοροδιαφυγή-μαμούθ με αχυρανθρώπους σε κέντρα - 18 συλλήψεις - Ομολόγησε γνωστός ηθοποιός-μοντέλο