Η Μπάμπεργκ ήταν αυτή που πήρε το εισιτήριο για το F4, με τον Νίκο Ζήση να στέκεται στα καθοριστικά τρίποντα του Τέιλορ. Παράλληλα, ο έμπειρος γκαρντ τόνισε πως θα μπορούσαν να περάσουν και οι δύο, ενώ μίλησε και για το παρελθόν του στην ΑΕΚ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Νίκος Ζήσης στη συνέντευξη Τύπου:
- Για την πρόκριση επί της ΑΕΚ: «Νομίζω ότι ήταν πολύ δύσκολοι οι δύο αγώνες και στα 80 λεπτά. Ξέραμε ότι η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα με σπουδαίο προπονητή και παίκτες που έχουν εμπειρία από κατακτήσεις τροπαίων. Ξέραμε επίσης ότι θα είναι δύσκολο για εμάς να περάσουμε αφού είχαμε αλλαγή προπονητή και δεν είχαμε καλή αρχή στο BCL. Πίστευα ότι μπορούν να περάσουν και οι δύο. Συγχαρητήρια στην ομάδα μου, στο προπονητικό επιτελείο και ιδιαίτερα τον Περέγκο, ο οποίος είναι νέος προπονητής και άλλαξε την εικόνα μας. Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ και της εύχομαι καλή συνέχεια στο ελληνικό πρωτάθλημα».

- Για το πως ένιωσε που αντιμετώπισε την ΑΕΚ: «Σίγουρα δεν ήταν καθόλου εύκολο για εμένα απέναντι στην ΑΕΚ. Είναι η ομάδα που ανδρώθηκα, χρωστάω πολλά στην ΑΕΚ. Τα τελευταία χρόνια έχει αναγεννηθεί και έχει κάνει σημαντικά βήματα. Ήταν δύσκολο για εμένα, αλλά είμαι επαγγελματίας και έκανα τη δουλειά μου».

- Για την εξέλιξη του αγώνα: «Η ΑΕΚ είχε το πάνω χέρι, αλλά εμείς είπαμε σε ένα τάιμ-άουτ να μείνουμε κοντά, στο -4. Να βάλουμε την πίεση στους αντιπάλους μας. Εκείνα τα σουτ του Τέιλορ άλλαξαν τη ροή του αγώνα. Άλλαξαν εντελώς την ψυχολογία. Και μετά φυσικά το σουτ του Ράις απέναντι σε έναν αμυντικό επιπέδου Ευρωλίγκας».

- Για το Final Four: «Το F4 είναι ορθάνοιχτο. Ξέραμε από την αρχή της περιόδου ότι υπήρχαν 6-7 ομάδες που μπορούν να φτάσουν σε αυτό. Εμείς έχουμε δύσκολο μήνα τον Απρίλιο λόγω των υποχρεώσεών μας στο γερμανικό πρωτάθλημα. Έχουμε σχεδόν 10 αγώνες πριν από το F4. Να παίξουμε αυτούς τους αγώνες και να προετοιμαστούμε στη συνέχεια για το F4. Νομίζω ότι έχουμε την εμπειρία να το διαχειριστούμε».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
TAGS: A.E.K.