Τριμελής ελληνική αντιπροσωπεία επισκέφθηκε την Τεχεράνη την περασμένη εβδομάδα, προκειμένου η χώρα αυτή να αγοράσει είτε ποσότητα ελληνικών ομολόγων είτε μέρος του ελληνικού χρέους, αποκαλύπτει η στήλη «Στίγμα» των «Νέων».

Οπως γράφει ο Γιώργος Παπαχρήστος, «η προσπάθεια απέβη άκαρπη, διότι οι παράγοντες της ιρανικής κυβέρνησης με τους οποίους συναντήθηκε η τριμελής ελληνική αντιπροσωπεία αρνήθηκαν να μπουν σε αυτή την “περιπέτεια”, επικαλούμενοι τις επιπτώσεις από τις οικονομικές κυρώσεις που έχει επιβάλλει η διεθνής κοινότητα στο Ιράν εξαιτίας του πυρηνικού του προγράμματος».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ελληνική αντιπροσωπεία επέστρεψε ήδη στην Αθήνα, άπρακτη. Επικεφαλής της ήταν ο Γιώργος Τσίπρας, πρώτος εξάδελφος του πρωθυπουργού, ο οποίος έχει ήδη προσληφθεί στο υπουργείο Εξωτερικών ως σύμβουλος του υπουργού Νίκου Κοτζιά, αλλά προαλείφεται για ειδικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων.

Η μετάβαση της υπό τον κ. Τσίπρα ελληνικής αποστολής στην Τεχεράνη έγινε προσπάθεια να κρατηθεί μυστική, δεδομένων των διεθνών σχέσεων μεταξύ Ιράν και Ισραήλ, σημειώνεται ακόμη στο άρθρο.

Οπως σχολιάζει, τέλος, ο αρθρογράφος, «εντυπωσιάζει το γεγονός ότι αυτή επιχειρήθηκε ενώ είναι γνωστά όλα τα προηγούμενα και επίσης ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν επιτύχει να μετατρέψουν το Ισραήλ σε στρατηγικό σύμμαχο της Ελλάδας στην περιοχή. Επίσης, η επίσκεψη διοργανώθηκε, παρά το γεγονός ότι οι ΗΠΑ που ηγούνται της πολιτικής των κυρώσεων κατά του Ιράν έχουν σε σημαντικό βαθμό σταθεί αρωγοί στην προσπάθεια της χώρας μας να ανταπεξέλθει στα προβλήματα με τους “σκληρούς” της Ευρωζώνης».

Πηγή: protothema.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Νέα σιδηροδρομική τραγωδία στην Ισπανία - Εκτροχιάστηκε τρένο κοντά στη Βαρκελώνη – Νεκρός ο μηχανοδηγός

Ο πρωθυπουργός της Γροιλανδίας καλεί τους πολίτες να προετοιμαστούν για ενδεχόμενη εισβολή

Ζάκυνθος: Μαθητής γυμνασίου πήγε στο σχολείο με πιστόλι

Σκηνές «πολικής αποκάλυψης» στη ρωσική Άπω Ανατολή: Οι κάτοικοι σκάβουν τούνελ μέσα στα χιόνια

Πρώην αντιδήμαρχοι της Θεσσαλονίκης καταδικάστηκαν για τον θάνατο 65χρονου από αγέλη σκύλων

Κλειστά όλα τα σχολεία την Τετάρτη στην Αττική, δημόσια και ιδιωτικά

Έρχεται κακοκαιρία με χιόνια και καταιγίδες - Οι συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας

Εληξε το μπλόκο της Άρτας - Αποχώρησαν μετά από 50 ημέρες οι αγρότες

Σε κόκκινο συναγερμό η Αττική και άλλες 4 περιφέρειες ενόψει της κακοκαιρίας

Συνελήφθη 37χρονος για την πυρκαγιά στο εργοστάσιο πλαστικών στο Μενίδι - Αφαιρούσε καλώδια