Όχι μόνο του ζήτησαν να δώσει δύο ματς μέσα σε 24 ώρες.

Όχι μόνο τον ενημέρωσαν για αυτό λίγες ώρες πριν ξεκινήσει το πρώτο ματς.

Θα έπρεπε και να… κοπεί στα δύο για να τα καταφέρει!

Όλα αυτά, οδήγησαν τον ΟΦΗ να μην παρουσιαστεί στο «Ποσειδώνιο» την Τρίτη (17/4) για να δώσει το ματς με τον ΠΑΟΚ, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να κινδυνεύει να τιμωρηθεί με μηδενισμό στο ματς και αφαίρεση τριών βαθμών.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή.

Την Δευτέρα η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας ενημέρωσε τους Κρητικούς πως μια μέρα μετά θα έπρεπε να βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη, ώστε να δώσουν το εξ αναβολής ματς με τον ΠΑΟΚ (είχε αναβληθεί από τις 14/4 λόγω της αφρικανικής σκόνης που δεν επέτρεψε τις πτήσεις από Ηράκλειο).

Κάτι που, ως μεμονωμένο γεγονός, θα ήταν αρκετό για να ξεσηκώσει τις διαμαρτυρίες των ανθρώπων της ομάδας, οι οποίοι θα έπρεπε να οργανώσουν την τελευταία στιγμή τις εξωαγωνιστικές τους υποχρεώσεις και να δαπανήσουν ένα υπέρογκο ποσό στα αεροπορικά εισιτήρια για ένα ταξίδι που θα οργανωνόταν στο παρά πέντε.

Σε όλο αυτό όμως, προστίθεται και το γεγονός ότι ο ΟΦΗ θα έπρεπε να δώσει και δεύτερο ματς 24 ώρες αργότερα και, μάλιστα, στο Ηράκλειο, ενώ, παράλληλα, δεν υπήρχαν αρκετά εισιτήρια την τελευταία στιγμή για να ταξιδέψει ολόκληρη η αποστολή.

Το θέμα που έχει ξεσπάσει σχολίασε στο Waterpolonews.gr ο παίκτης του ΟΦΗ, Φανούρης Βασιλάκης, χαρακτηρίζοντας τους ανθρώπους της ΚΟΕ εκτός πραγματικότητας.

«Για εμάς το θέμα δεν ήταν οικονομικό. Θα αφήναμε και τις δουλειές μας και θα πηγαίναμε να παίξουμε. Όρισαν ένα παιχνίδι 1000 χιλιόμετρα μακριά και αμέσως μετά έβαλαν το παιχνίδι στο Ηράκλειο με τον Απόλλωνα. Για όλα αυτά μας ενημέρωσαν τη Δευτέρα το μεσημέρι. Οι άνθρωποι που διοικούν το άθλημα είναι εκτός πραγματικότητας».

Παράλληλα εξιστόρησε το χρονικό των πραγμάτων: «Ενημερωθήκαμε από την Ομοσπονδία την Δευτέρα το μεσημέρι για το συγκεκριμένο αγώνα. Προσπαθήσαμε να βρούμε αεροπορικά εισιτήρια, πράγμα που κατέστη αδύνατο. Είπαμε στους ανθρώπους της Ομοσπονδίας να μας βρουν εκείνοι τα εισιτήρια μέσω των πρακτορείων που συνεργάζονται και να τους τα πληρώσουμε και αυτοί μας είπαν να μπούμε στο καράβι και να φτάσουμε στον Πειραιά…. Όμως και πάλι δε θα μπορούσαμε να γυρίσουμε πίσω για να παίξουμε με τον Απόλλωνα. Εάν καταφέρναμε να πάμε στη Θεσσαλονίκη θα γινόμασταν η πρώτη ομάδα που θα χάναμε εντός έδρας παιχνίδι επειδή δεν προσήλθε στον αγώνα».

Σχολιάζοντας την κρισιμότητα του παιχνιδιού και τις δηλώσεις του Γενικού Αρχηγού του ΠΑΟΚ Γιάννη Ελευθεριάδη- παρατίθενται αμέσως μετά – είπε: «Δεν είχαμε κανένα λόγο να μην πάμε στο παιχνίδι. Ήταν ένας πολύ σημαντικός αγώνας για εμάς. Είναι κρίμα άνθρωποι ενός πολύ μεγάλου και ιστορικού σωματείου όπως ο ΠΑΟΚ να κάνουν τέτοιες δηλώσεις και να μας κατηγορούν ότι δεν προσήλθαμε στο παιχνίδι και να μην τα βάζουν με την Ομοσπονδία».

Ο Γιάννης Ελευθεριάδης δήλωσε στο επίσημο site του ΠΑΟΚ…«Καταρχάς να ζητήσω συγγνώμη από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ οι οποίοι παρόλο το ακατάλληλο της ώρας και το εργάσιμο της ημέρας ήταν στο Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο προκειμένου να υποστηρίξουν την ομάδα. Δυστυχώς όμως χωρίς αιτία δική μας ο αγώνας δεν πραγματοποιήθηκε. Τέτοια φαινόμενα υποβαθμίζουν το άθλημα και το γυρνάνε πολλά χρόνια πίσω. Η Ομοσπονδία καλείται να βρει λύσεις σε μία σειρά θεμάτων, ανάμεσά τους και αυτό. Και ο ΠΑΟΚ στο παρελθόν αντιμετώπισε πρόβλημα μετάβασης αλλά ήταν πάντα στην ώρα του στα Κολυμβητήρια που αγωνιζόταν. Εμείς από την πλευρά μας συνεχίζουμε για να τελειώσουμε όσο γίνεται καλύτερα το φετινό πρωτάθλημα».

Από την πλευρά του ο έφορος της ομάδας του ΟΦΗ Μιχάλης Σπαγουλάκης τόνισε: «Δεν είχαμε κανένα λόγο να μην ταξιδέψουμε στην Θεσσαλονίκη. Τα εισιτήρια τα είχαμε πληρώσει έτσι κι αλλιώς και με την ακύρωση της πτήσης θα μπορούσαμε να ταξιδέψουμε την Κυριακή. Όμως αποφασίστηκε τη Δευτέρα το παιχνίδι να γίνει την Τρίτη και δεν μπορούσαμε να βρούμε θέσεις. Στην Κρήτη έχει ξεκινήσει η τουριστική σεζόν. Αύριο δύο διαιτητές του παιχνιδιού με τον Απόλλωνα έρχονται με πτήση στις 06:30, γιατί δε βρέθηκαν εισιτήρια για εκείνες των 8:30, 10:00, 11:00. Το παιχνίδι είναι στις 15:00. Πως απαιτούν από εμένα να βρω 15 θέσεις αυτή την περίοδο μέσα σε λίγες ώρες; Είναι κρίμα για το άθλημα αυτό που συμβαίνει».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube