Το φαβορί για τη νίκη στο ντέρμπι των προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας είναι ο Ολυμπιακός, όπως δήλωσε ο Ηλίας Ζούρος στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο Έλληνας κόουτς τόνισε –μεταξύ άλλων- πως οι «ερυθρόλευκοι» είναι πιο έτοιμοι ως ομάδα απ’ ότι ο Παναθηναϊκός, ο οποίος εκτός από τους πολλούς νέους παίκτες, ταλαιπωρείται και από αρκετά προβλήματα τραυματισμών.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ηλίας Ζούρος στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6:

Για το ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού στο Κύπελλο: «Η αλήθεια είναι ο πως ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί. Έτσι όπως έχουμε δει τις δύο ομάδες μέχρι στιγμής, η μία έχει μία βάση παικτών, ίδιο προπονητή και μία κατάσταση πολύ πιο έτοιμη. Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός είναι τελείως καινούριος και με καινούρια φιλοσοφία και είναι δύσκολο να είναι έτοιμος τη συγκεκριμένη στιγμή. Βέβαια, όταν υπάρχει ντέρμπι δεν έχει σημασία την κατάσταση των ομάδων. Ο Ολυμπιακός έχει ένα αβαντάζ γιατί δεν θα υπάρχει και κόσμος λόγω της γνωστής τιμωρίας. Από την άλλη, όμως, αυτό είναι κακό για το μπάσκετ».

Για το πώς πρέπει να αγωνιστούν οι «πράσινοι»: «Ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να παίξει φέτος το μπάσκετ του Ιβάνοβιτς, το οποίο βασίζεται στην άμυνα και στον αιφνιδιασμό. Αλλά, για να τα καταφέρεις θα πρέπει να έχεις το υλικό. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολλοί τραυματισμοί και δεν ξέρουμε πως θα παραταχθεί. Όταν λείπουν παίκτες που δεν έχουν κάνει προπονήσεις το τελευταίο διάστημα είναι δύσκολα τα πράγματα. Θα βασιστεί περισσότερο από την προσωπικότητα κάποιων παικτών, ελπίζοντας να έχουν μία καλή απόδοση».

Για τα πολλά νέα παιδιά που έχει στο ρόστερ του ο Παναθηναϊκός: «Το θέμα είναι ότι οι μεγάλες ομάδες έχουν τη διάθεση να προωθήσουν νέους παίκτες. Ο Ολυμπιακός το είχε κάνει πριν καιρό και ο Παναθηναϊκός το κάνει φέτος. Κάθε κίνηση έχει το τίμημά της. Δεν μπορεί να περιμένει μία μεγάλη ομάδα από τα νέα παιδιά, να πέσουν στα βαθιά και να δώσουν το κάτι παραπάνω. Περισσότερο ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να στηριχθεί στην προσωπικότητα και το πάθος των νέων παιδιών. Ποιο εύκολα τα πράγματα για τον Ολυμπιακό γιατί έχει ρολάρει και ξέρει ο ένας τον άλλον πολύ καλά. Έχει τον ίδιο προπονητή, άρα την ίδια φιλοσοφία. Ο Παναθηναϊκός θέλει χρόνο και καλά αποτελέσματα για την αυτοπεποίθηση».

Για την ενδεχόμενη απουσία του Λουκά Μαυροκεφαλίδη: «Κάθε παίκτης είναι σημαντικός. Ο Φώτσης έχασε μεγάλο μέρος από την προετοιμασία και είναι από τους παίκτες που θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά σε ένα ντέρμπι. Για να διεκδικήσει κάτι ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να παίξει καλή άμυνα. Ο Ολυμπιακός έχει πολλές λύσεις και μέσα και έξω».

Για το που θα είναι ο ίδιος την επόμενη σεζόν: «Κοιτάζω το εξωτερικό και υπάρχουν καταστάσεις που δουλεύουμε. Ελπίζω να τελειώσουν μέσα στις επόμενες ημέρες».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Τρέλα στο «Μακεδονία»: Η ΚΑΕ Άρης ανέβασε το βίντεο της αποθέωσης στον Σπανούλη!

Τα χτυπήματα που δέχθηκε ο Ναν στα πλευρά και το νέο βίντεο του καυγά με τον Τζόουνς

Σπανούλης: «Αυτή η υπέροχη υποδοχή είναι για την αρχή του οράματος του Άρη»

Έφτασε στη Θεσσαλονίκη ο Σπανούλης, πανζουρλισμός από 5.000 οπαδούς του Άρη στο αεροδρόμιο!

Λαοθάλασσα έξω από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» εν αναμονή της άφιξης του Σπανούλη!

Γκρέι: «Μπορώ να προσφέρω ηγετικές ικανότητες στην ομάδα, ο Τρινκέρι μου είπε να είμαι ο εαυτός μου»

Ολυμπιακός: Η «ερυθρόλευκη» παρακάμερα από τους πανηγυρισμούς στο ΣΕΦ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος

«Ενωμένοι μπορούμε»: Το μήνυμα του Γκάλη για τα 39 χρόνια από το έπος του 1987!

Παπανικολάου: «Η αγέλη των λύκων τα κατάφερε»

«Για πάντα στην καρδιά μου, με εκτίμηση ο Τουρίστας»: Το αντίο του Μπέβερλι στον ΠΑΟΚ