Τις ελπίδες της για την είσοδο στα playoffs της Ευρωλίγκας διατήρησε η Μπασκόνια!

Χάρη σε ένα 13-0 στα τελευταία 4:30’’, οι Βάσκοι νίκησαν 81-71 στην έδρα της Βαλένθια, με αποτέλεσμα να ανέβουν στο 12-13 και να είναι πίσω από την όγδοη Μακάμπι Τελ Αβίβ, που είναι στο 13-12.

Κορυφαίος για την ομάδα του Μαρτίνεθ ήταν ο Χουέρτας με 19 πόντους και 7 ασίστ, με τον Φόιγκτμαν να αγγίζει το νταμπλ-νταμπλ με 16 πόντους και 9 ριμπάουντ. Από τους πρωταθλητές Ισπανίας ξεχώρισε ο Σαν Εμετέριο με 15 πόντους.

Δυνατό ξεκίνημα έκανε στην αναμέτρηση η Μπασκόνια (0-6), με τη Βαλένθια να απαντά με ένα δικό της σερί (8-6). Έκτοτε, το παιχνίδι έγινε ντέρμπι, με τις «νυχτερίδες» να είχαν ένα μικρό προβάδισμα και να το διατηρούν μέχρι το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (20-16). Στο ίδιο μοτίβο το ματς και στη δεύτερη περίοδο, με τους γηπεδούχους να έχουν τα ηνία και να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το +5 (36-31).

Η Βαλένθια είχε το προβάδισμα μέχρι το 25’ (48-44), με την Μπασκόνια να κάνει ένα 0-7 και να περνάει μπροστά (48-51), αλλά τις «νυχτερίδες» να αντιδρούν στο τέλος και να κλείνουν το τρίτο δεκάλεπτο με το υπέρ τους 55-53. Στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, ο Γκριν έστειλε τις «νυχτερίδες» στο +6 (64-58), οι οποίοι διατήρησαν το προβάδισμά τους μέχρι και 4:30’’ πριν τη λήξη. Από εκείνο το σημείο, όμως, οι γηπεδούχοι… εξαφανίστηκαν από το παρκέ, με τους Βάσκους να κάνουν ένα 13-0 και να παίρνουν τη νίκη με το τελικό 81-71!

Τα δεκάλεπτα: 20-16, 36-31, 55-53, 71-81



ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Βαριά τιμωρία της Ευρωλίγκας σε Ερυθρό Αστέρα και Παρτίζαν!

Παναθηναϊκός: Στο Globalsat VIP Lounge του Telekom Center η αναμέτρηση με τη Ρεάλ

Ρεάλ Μαδρίτης: Τραυματίστηκε και ο Καμπάτσο, αμφίβολος για Παναθηναϊκό

Ολυμπιακός: Κυκλοφόρησαν τα εισιτήρια για τα παιχνίδια της Euroleague για Νοέμβρη-Δεκέμβρη

Η επιστροφή Πίτερς και τα μεγάλα σουτ του ΜακΙντάιρ: Η παρακάμερα του Ολυμπιακός-Μιλάνο

Καθησυχαστικός ο Σατοράνσκι: «Ήταν τρομακτική στιγμή, αλλά νιώθω πολύ καλύτερα»

Γιαννακόπουλος: «Είναι δυνατόν να ασχοληθώ με μία ήττα, όταν διακυβεύεται η ακεραιότητα του αθλήματος;»

Του έφταναν 23 πόντοι και έβαλε ακριβώς τόσους: Ο Βεζένκοφ προσπέρασε τον Σπανούλη και έγραψε ιστορία!

Γιαννακόπουλος για την ήττα του Παναθηναϊκού από την Εφές: «Η μεγαλύτερη νίκη της σεζόν...»

Μαγικός ΜακΙντάιρ, σταθερός Σάσα, x-factor Eντζάι: Τα highlights της νίκης του Ολυμπιακού επί της Αρμάνι