Σεφτέ στο ελληνικό πρωτάθλημα έκανε ο Πανελευσινιακός, που στο ντεμπούτο του Τζίμη Κουστένη επικράτησε 81-72 της ΑΕΚ στο κλειστό της Γούβας. Κορυφαίος των γηπεδούχων, που είχαν 16 επιθετικά ριμπάουντ, ο Γιάννης Αθανασούλας με 21 πόντους με ένα μόνο άστοχο σουτ, 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Πάλευε για την «Ένωση» ο Ντούσαν Σάκοτα με 23 πόντους, θετικός και ο Λεωνίδας Κασελάκης, αλλά αποβλήθηκε με δύο τεχνικές ποινές ο Καρλ Ίνγκλις. Με αναλαμπές αλλά εμφανώς ανέτοιμος στο ντεμπούτο του ο Τόμας Ντελινινκάιτις. Οι δύο ομάδες ισοβαθμούν πλέον στην προτελευταία θέση έχοντας μία νίκη και τέσσερις ήττες.

Το ματς

Με τον Μάρεϊ να κυριαρχεί στις δύο ρακέτες και τον Σαρικόπουλο να φορτώνεται γρήγορα με δύο φάουλ οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο στο ξεκίνημα του αγώνα ξεφεύγοντας με 11-5. Ο Σάκοτα βρήκε συμπαραστάτη στο σκοράρισμα τον Ίνγκλις και η ΑΕΚ κατάφερε να ισορροπήσει (14-14), αλλά το φάουλ του Πολυτάρχου σε προσπάθεια του Ρόμπινσον για τρεις στην εκπνοή έφερε την Ελευσίνα μπροστά στο φινάλε της πρώτης περιόδου, 20-17. Ο Τσακαλέρης πρόσφερε λύσεις από τον πάγκο ενισχύοντας την υπεροπλία της ομάδας του κάτω από το καλάθι (28-23), την ώρα που ο Βαγγέλης Ζιάγκος επιστράτευε τον Ντελινινκάιτις ο οποίος όμως έδειχνε ανέτοιμος. Η ομάδα του Τζίμη Κουστένη έφτασε στο 33-27, αλλά η «Ένωση» ολοκλήρωσε το ημίχρονο με ένα σερί 7-0 και το πρώτο της προβάδισμα.

Η ζώνη της ΑΕΚ προβλημάτισε τον Πανελευσινιακό, που ωστόσο βρήκε λύσεις από τα επιθετικά ριμπάουντ και με διαδοχικά τρίποντα από Δορκοφίκη, Βασιλόπουλο και Αθανασούλα κατάφερε να ξεφύγει για πρώτη φορά με επτά, 55-48. Το τάιμ άουτ του Ζιάγκου συνέφερε τους «κιτρινόμαυρους» που με τρίποντο του Πολυτάρχου μείωσαν στο καλάθι (55-55), αλλά ο Ιωάννου με καλάθι στην εκπνοή της τρίτης περιόδου έβαλε την ομάδα του στο +4, 57-53. Οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν και στο πόντο (57-56), αλλά η αποβολή του Ίνγκλις με δεύτερη τεχνική ποινή (η πρώτη στο πρώτο μέρος για διαμαρτυρία, η δεύτερη για αμφισβητούμενο «θέατρο») και τα διαδοχικά τρίποντα του Αθανασούλα έφεραν τους γηπεδούχους στο 67-59 και λίγο αργότερα στο 75-63. Η «Ένωση» επιχείρησε να αντιδράσει (76-69), αλλά έχοντας 1/6 βολές δεν μπορούσε να έχει αξιώσει για την ανατροπή. Το τρίποντο του Τζόνσον (79-69) έγραψε το οριστικό τέλος στο ματς και ο Πανελευσινιακός πέραν της νίκης με 81-72 πήρε και μια διαφορά που μπορεί να του φανεί χρήσιμη σε πιθανή ισοβαθμία.

Δεκάλεπτα: 20-17, 33-34, 57-53, 81-72.

Πανελευσινιακός (Κουστένης): Κοξ, Ρόμπινσον 3, Τσακαλέρης 4, Βασιλόπουλος 5 (5 ασίστ), Μάρεϊ 13 (9 ριμπ.), Αθανασούλας 21 (5 ριμπ., 4 ασίστ), Μάρκοβιτς 2, Δορκοφίκης 9, Ιωάννου 12, Τζόνσον 8, Καλλές 4.

ΑΕΚ (Ζιάγκος): Παπαντωνίου 3, Ντελινινκάιτις 10, Σάκοτα 23, Κασελάκης 4 (7 ριμπ.), Πολυτάρχου 6, Καμπερίδης 2 (5 ριμπ.), Ουίλιαμσον, Τσιάκος 8, Σαρικόπουλος 2, Μιλόσεβιτς 3, Ίνγκλις 11 (5 ασίστ), Νίκολιτς.

Διαιτητής: Γκόντας, Μπήτης, Πουρσανίδης Κ.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ευχαρίστησε τον Γιαννακόπουλο ο Ερασιτέχνης: «Μεγάλη ενέργεια Παναθηναϊκής αλληλεγγύης - Ο σύλλογος είναι οικογένεια»

Ομπράντοβιτς: «Σήμαινε πολλά για εμένα ο Παύλος, ήταν δεύτερος πατέρας μου - Με τον Δημήτρη είμαστε στην ίδια γραμμή»

«Η άμυνα του Παναθηναϊκού, ο Φρανσίσκο, αλλά και ο ΠΑΟΚ που δείχνει ότι… έρχεται»: Το σχόλιο των Ρομπόλη και Πετρίδη

Φρανσίσκο: «Νιώθω 1000% έτοιμος, πολύ καλή η συνεργασία με Ομπράντοβιτς - Ανυπομονώ να φωνάξω μαζί με τον κόσμο»

Μαντζούκας: «Βγάλαμε ενέργεια από την άμυνα, πήραμε αυτά που έπρεπε από το ματς»

Η βραδιά «πράσινης» ενότητας και οι... πύραυλοι του Ζοτς: Τα highlights από τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μπουργκ

Άλλο επίπεδο ο Παναθηναϊκός, έκανε πλάκα στην Μπουργκ στη μεγάλη επιστροφή του Ομπράντοβιτς!

Το τρίποντο του 16χρονου Βαρβαρίτη και η καθολική αποθέωση από το κοινό του Παναθηναϊκού!

Το κοινό ποστάρισμα ΠΑΕ και ΚΑΕ με Αλαφούζο και Γιαννακόπουλο: «United we stand»!

Σπανούλης: «Ικανοποιημένος με την σκληράδα και τον χαρακτήρα των παικτών μου»

TAGS: A.E.K.