Μαλακατές: «Η κορυφαία στιγμή για τον Παναθηναϊκό - Μέχρι την Ομόνοια με συνθήματα»

Μαλακατές: «Παράπονό μου που δεν πήγα στο Λονδίνο»

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΠΑΟ θυμάται το έπος του Γουέμπλεϊ. Πενήντα χρόνια μετά, η πορεία του στο Κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης το 1971 παραμένει η σπουδαιότερη που έχει καταφέρει ποτέ ελληνική ομάδα

www.sport-fm.gr |

Σε μια διαφορετική εποχή, με άλλες συνθήκες, με το ποδόσφαιρο στη χώρα μας να είναι ερασιτεχνικό και φυσικά τις δυσκολίες πολύ μεγάλες. Τότε που όλα ήταν... ασπρόμαυρα. Τότε που η Ελλάδα έψαχνε κάποια αφορμή για να ξεσπάσει. Τότε που το "έχω στο Λονδίνο μια δουλειά", έγινε το απόλυτο σουξέ. Σήμερα, θα το λέγαμε viral...

Η πρόκριση στον τελικό του Γουέμπλεϊ είναι το μεγαλύτερο παράσημο όχι μόνο για το τριφύλλι, αλλά για το ελληνικό ποδόσφαιρο σε διασυλλογικό επίπεδο. O πρόεδρος του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου, Τάκης Μαλακατές, θυμάται μέσω του sportfm.gr τη μεγαλειώδη πορεία του Παναθηναϊκού το 1971, αλλά και τις στιγμές στον Τελικό του Γουέμπλεϊ απέναντι στον Αγιαξ.

Ως έφηβος, ο ισχυρός άνδρας του Α.Ο και από... Παναθηναϊκή οικογένεια, έζησε ανεπανάληπτες στιγμές. Στιγμές που παραμένουν μέχρι και σήμερα το σπουδαιότερο επίτευγμα ελληνικού συλλόγου. "Το Γουέμπλεϊ είναι ίσως ίσως η κορυφαία στιγμή για τον Παναθηναϊκό Αθλητικό Όμιλο αλλά σίγουρα όχι η μοναδική", τονίζει, αρχικά ο κ. Μαλακατές και συνεχίζει αναφερόμενος στα όσα βίωσε εκείνη την εποχή:

"Είχα την χαρά να ζήσω όλη την θριαμβευτική πορεία από την αρχή και τον αγώνα με την Ζενες Ες μέχρι τον τελικό με τον Άγιαξ. Πρόκειται για στιγμές βαθειά χαραγμένες στο μυαλό και στην ψυχή μου. Ένας έφηβος τότε, που βίωνα το μεγαλείο της αγαπημένης μου ομάδας. Θυμάμαι τα καρδιοχτύπια στο 0-0 με την Εβερτον και την απόκρουση του Βασίλη Κωνσταντίνου με τον Ερυθρό Αστέρα. Τους έξαλλους πανηγυρισμούς στα γκολ του Αντώνη Αντωνιάδη και του Αριστείδη Κάμαρα".

Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού Α.Ο θυμάται τα όσα συνέβησαν στην Αθήνα εκείνη την εποχή με τους έξαλλους πανηγυρισμούς για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης: "Από την θύρα 4 στην Λεωφόρο και μετά πορεία στην Αλεξάνδρας με τα μπαλκόνια γεμάτα σημαίες Ελληνικές μέχρι την Ομόνοια τραγουδώντας ύμνους και συνθήματα. Μοναδικό μου παράπονο ήταν που δεν με άφησαν, καθότι μαθητής, να πάω στο Λονδίνο".

Ο κ. Μαλακατές αναφέρεται στο μεγαλείο του Συλλόγου τις σπουδαίες ευρωπαϊκές - και όχι μόνο- διακρίσεις μαζί με το έπος του Γουέμπλεϊ "Δεν είναι όμως μόνο το Γουέμπλεϊ, αλλά και τα 6 ευρωπαϊκά στο μπάσκετ. Το παγκόσμιο ρεκόρ του Χρήστου Παπανικολαου και οι χιλιάδες τίτλοι και διακρίσεις. Πάνω από όλα είναι οι αδιαπραγμάτευτες αρχές μας που μας αναδεικνύουν στον μεγαλύτερο αθλητικό σύλλογο σε παγκόσμιο επίπεδο". Ο πρόεδρος του Συλλόγου κλείνει με μια ευχή: "Εύχομαι και ελπίζω τέτοιες ανάλογες στιγμές να ζήσουμε και στο μέλλον".

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Όταν γεννήθηκε ο Panathinaikos!

Ο Βαϊος Τσούτσικας γράφει στο sport-fm.gr για την «σαν σήμερα» παρουσία του Παναθηναϊκού στο τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών του 1971.

02.06.21 | 07:50
x