BCL

«Εκτέλεσε» την Καρσίγιακα και έμεινε ζωντανό για πρόκριση το Περιστέρι bwin!

Με όπλο την ευστοχία του στα τρίποντα, το Περιστέρι bwin νίκησε 76-73 την Καρσίγιακα και έμεινε ζωντανό για πρόκριση στα προημιτελικά του BCL, αν και απέτυχε να καλύψει τη διαφορά του πρώτου αγώνα.

Έχει... σφυγμό το Περιστέρι bwin!

Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη λύγισε με σκορ 76-73 την Καρσίγιακα στο «Ανδρέας Παπανδρέου», πήρε την πρώτη της νίκη στους «16» του BCL ανεβαίνοντας στο 1-3, και έμεινε ζωντανή για πρόκριση στα προημιτελικά, περιμένοντας και το άλλο αποτέλεσμα του ομίλου, μεταξύ Τενερίφης και Χάποελ Ιερουσαλήμ.

Παρόλα αυτά, το έργο της ομάδας των δυτικών προαστίων παραμένει πολύ δύσκολο, καθώς δεν κατάφερε λόγω μαζεμένων λαθών στο φινάλε να καλύψει την ήττα με 5 πόντους, την οποία είχε υποστεί στη Σμύρνη. Μεγάλο «όπλο» των γηπεδούχων στη νίκη τους ήταν τα 13/29 τρίποντα, με το Περιστέρι bwin μάλιστα να ευστοχεί σε περισσότερα σουτ από μακριά σε σχέση με τα 11 δίποντα!

Κορυφαίος των νικητών με 19 πόντους, 5 ριμπάουντ και 9 ασίστ ήταν ο Τζο Ράγκλαντ, ενώ 23 πόντους με 6/11 τρίποντα μέτρησε ο Κένι Γουίλιαμς και 14 πόντους ο Ελάιτζα Μήτρου-Λονγκ. Βοήθησε μαζεύοντας 14 ριμπάουντ ο Τρέβορ Τόμπσον, κρίσιμους πόντους έβαλε στο τέλος ο Λεωνίδας Κασελάκης που μέτρησε 8. Από τους φιλοξενούμενους, που έπεσαν επίσης στο 1-3, ξεχώρισε με 19 πόντους ο Βίτο Μπράουν.



Το ματς

Το Περιστέρι bwin μπήκε πολύ δυνατά στο ματς με τρίποντο «βομβαρδισμό» από Κένι Γουίλιαμς και Ελάιτζα Μήτρου-Λονγκ, ξεφεύγοντας από νωρίς με σκορ 12-4. Οι Τούρκοι ήταν κάκιστοι επιθετικά στο πρώτο μισό της 1ης περιόδου, ωστόσο σταδιακά άρχισαν να βρίσκουν ρυθμό με Βίτο Μπράουν και Βέρνον Κάρεϊ, με αποτέλεσμα να περάσουν μπροστά 14-16 τρέχοντας ένα επιμέρους 12-2. Ο πρώτος ευστόχησε και σε τρίποντο για το 14-19, όμως οι γηπεδούχοι απάντησαν με δύο δικά τους διά χειρός Ράγκαλντ και Γουίλιαμς, κλείνοντας το δεκάλεπτο με προβάδισμα 20-19.



Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη συνέχισε δυναμικά και στη δεύτερη περίοδο, με τους Ράγκλαντ και Ντάνγκουμπιτς να συνεχίζουν το... τρίποντο πάρτι, γράφοντας το 28-24. Μπράουν και Κάρεϊ κρατούσαν μόνοι τους τον τουρκικό σύλλογο, ισοφαρίζοντας με βολές σε 28-28, ενώ με ένα προσωπικό σερί του Μήτρου-Λονγκ διαμορφώθηκε το 33-28. Παρόλα αυτά, το Περιστέρι bwin έκανε κάκιστο κλείσιμο στο πρώτο ημίχρονο, και δέχθηκε ένα επιμέρους σκορ 11-0 το οποίο διαμόρφωσε το 33-39.



Πολύ καλά μπήκε και στο τρίτο δεκάλεπτο το Περιστέρι bwin. Με πρωταγωνιστή τον Κένι Γουίλιαμς και εξαιρετικό τον Μήτρου-Λονγκ, οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν στο δεύτερο ημίχρονο με ένα επιμέρους σκορ 10-2, το οποίο τους έδωσε το προβάδισμα με σκορ 43-41. Ο Γουίλιαμς είχε πάρει «φωτιά» και έγραψε με τρίποντο το 46-43, όμως οι Τούρκοι απάντησαν με ένα δικό τους επί μέρους 7-0 δια χειρός ΜακΚόλουμ και Χίλιαρντ για το 46-50. Η τρίτη περίοδος έληξε με σκορ 49-50.



Το παιχνίδι πήρε τη μορφή «σκληρού» ντέρμπι στο τέταρτο δεκάλεπτο. Οι Τούρκοι μπήκαν αυτή τη φορά καλύτερα με πρωταγωνιστές τον ΜακΚόλουμ και τον Χίλιαρντ, με αποτέλεσμα να ξεφύγουν 55-59. Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν σε 59-59 με τον Ράγκλαντ, ενώ λίγο αργότερα ο ίδιος έβαλε μεγάλο τρίποντο για το 66-61. Η Καρσίγιακα μείωσε προσωρινά με τον Σιπαχί σε 66-63, όμως ακολούθησαν δύο τεράστια μακρινά σουτ από Ράγκλαντ και Κασελάκη που έφεραν το σκορ στο 71-63. Ο Βίτο Μπράουν μείωσε με τρίποντο (71-66), ενώ ο Κασελάκης ευστόχησε σε κρίσιμες βολές για τη διαφορά, γράφοντας το 73-66. Μία κακή άμυνα και ένα λάθος έδωσαν το δικαίωμα στους φιλοξενούμενους να μειώσουν σε 73-70 με συνεχόμενα καλάθια του Μπράουν, ο οποίος έβαλε και τρίποντο για το 74-73. Τελικά, ο Μήτρου-Λονγκ έβαλε τις βολές, ο Μπράουν αστόχησε σε τρίποντο και το ματς έληξε 76-73.

Tα δεκάλεπτα: 20-19, 33-39, 49-50, 76-73

Αναλυτικά στατιστικά του ματς εδώ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x