Stoiximan Super League

Με το «δεξί» του Ντάρκο!

Με δυο γκολ του Ντάρκο Κοβάσεβιτς, ο Ολυμπιακός έκανε την ανατροπή και επικράτησε 2-1 του Ηρακλή, στο Καυταντζόγλειο, στο πρώτο ματς του πρωταθλήματος για το 2008. Ο «Γηραιός» είχε προηγηθεί με 1-0 στο 59’. Οι «ερυθρόλευκοι» με τον Νούνιες να μοιράζει και πάλι ασίστ στον Ντάργκο-γκολ, ισοφάρισαν στο 70’ και πήραν το προβάδισμα με πλασέ του 34χρονου άσου, δυο λεπτά αργότερα. "Βράζουν" στον Ηρακλή με την διαιτησία. Κακώς ακυρώθηκε γκολ του Γιάντση, στο 81', ως οφσάιντ. της ΠΑΕ κατά του Πολατιάν.

Με δυο γκολ του Ντάρκο Κοβάσεβιτς, ο Ολυμπιακός έκανε την ανατροπή και επικράτησε 2-1 του Ηρακλή, στο Καυταντζόγλειο, στο πρώτο ματς του πρωταθλήματος για το 2008. Ο «Γηραιός» είχε προηγηθεί με 1-0 στο 59’. Οι «ερυθρόλευκοι» με τον Νούνιες να μοιράζει και πάλι ασίστ στον Ντάργκο-γκολ, ισοφάρισαν στο 70’ και πήραν το προβάδισμα με πλασέ του 34χρονου άσου, δυο λεπτά αργότερα. "Βράζουν" στον Ηρακλή με την διαιτησία. Κακώς ακυρώθηκε γκολ του Γιάντση, στο 81', ως οφσάιντ. Ανακοίνωση της ΠΑΕ κατά του Πολατιάν.

Νωθρό ξεκίνημα

Λίγοι θα θυμούνται το πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης του Ηρακλή με τον Ολυμπιακό. Χωρίς κάτι ιδιαίτερο το ματς, με τις δυο ομάδες να παίζουν αναγνωριστικά. Μοναδική καλή στιγμή η φάση του 6ου λεπτού, με τον Σέζαρ να βρίσκεται εξ’ επαφής με το τέρμα αλλά να μην μπορεί να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Πάρντο. Η ομάδα του Πειραιά πήρε τον έλεγχο του κέντρου, χάρη στο καλό παιχνίδι ανασταλτικά των Στολτίδη και Πατσατζόγλου.

Η παράταξη του Ολυμπιακού ήταν λίγο έως πολύ διαφορετική σε σχέση με το πώς σκεφτόταν να ξεκινήσει ο Τάκης Λεμονής. Το 4-3-3 μετατράπηκε από το ξεκίνημα σε 4-5-1. Ο Σίσιτς δεν αγωνιζόταν στη δεξιά πλευρά, αλλά την αριστερή, αφού εκεί όπου προοριζόταν είχε τοποθετηθεί ο Λούα Λούα. Έτσι, οι «ερυθρόλευκοι» έπαιζαν με τρία αμυντικά χαφ, Τζόρτζεβιτς-Πατσατζόγλου και Στολτίδη.

Σερί Ολυμπιακού… αντίδραση Ηρακλή

Ο «Γηραιός» αρχικά περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο. Το τρίλεπτο 16-18’ οι Πειραιώτες έφτασαν δυο φορές με αξιώσεις μπροστά από τα καρέ του Πάρντο. Στο 17’ ο Στολτίδης δεν μπόρεσε με κεφαλιά να νικήσει τον πορτιέρο του Ηρακλή, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Άντζας , μετά από κόρνερ του «Τζόλε» δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, όταν έπιασε κεφαλιά από τα αριστερά της μικρής περιοχής.

Μετά το 25’ οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν το ματς και προσπάθησαν να δημιουργήσουν φάσεις στην εστία του Νικοπολίδη. Η καλύτερη στιγμή για την ομάδα της Θεσσαλονίκης έγινε στο 38’ όταν ο Χλωρός βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού, αλλά το σουτ που επιχείρησε δεν βρήκε στόχο. Λίγο νωρίτερα, ο Τζόρτζεβιτς ο οποίος δεν φαινόταν σε καλή μέρα είχε στείλει τη μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Πάρντο. Οι ομάδες πήγαν χωρίς τέρματα στην ανάπαυλα του πρώτου μέρους.

Δυνατά για το γκολ

Αποφασιστικά μπήκε στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός, όμως φαινόταν ότι κάτι του έλειπε για να βάλει το γκολ. Αυτό το κάτι παραπάνω ο Τάκης Λεμονής θέλησε να το βρει από τον Κώστα Μενδρινό, τον οποίο έριξε στο 54’ στη θέση του Στολτίδη. Ο νεαρός πέρασε σαν αμυντικό χαφ, ο Σίσιτς στην δεξιά πλευρά και ο Λούα Λούα στην αριστερό άκρο. Την ίδια ώρα, ο «Γηραιός» φαινόταν καλά διαβασμένος αμυντικά περιορίζοντας σε μεγάλο βαθμό τα ατού των πρωταθλητών. Οι αλλαγές στην παράταξη της ομάδας του Πειραιά δεν άλλαξαν την εικόνα της προς το καλύτερο.

Λάθος έξοδος και 0-1

Στο 59ο λεπτό, μετά από κόρνερ του Μάρκες από τα αριστερά, ο Νικοπολίδης έκανε κακή εκτίμηση-έξοδο και ο Κατσιαμπής νικώντας στον αέρα τον Σέζαρ, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ (1-0) για τον Ηρακλή. Η αντίδραση του Λεμονή βλέποντας αυτή την εξέλιξη, ήταν να ρίξει στο ματς, τον Λιονέλ Νούνιες στη θέση του Ζούλιο Σέζαρ και θέλοντας με αυτό τον τρόπο να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του.

Πήρε το «όπλο» του ο Ντάρκο

Ο 23χρονος μέσος από την Αργεντινή έμελλε να αλλάξει και πάλι τη μορφή του αγώνα, όπως και με την Ξάνθη. Στο 70’ με σέντρα ακριβείας από τα αριστερά, βρήκε το κεφάλι του Ντάρκο Κοβάσεβιτς, και ο τελευταίος έκανε ότι ξέρει μόνο εκείνος, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα και ισοφαρίζοντας σε 1-1. Πριν, προλάβουν να κοπάσουν οι «ερυθρόλευκοι» πανηγυρισμοί, ξέσπασαν νέοι στο 72’, όταν και πάλι ο Σέρβος, έστειλε με πλασέ τη μπάλα να αναπαυτεί στα δίχτυα του Πάρντο και έβαλε τον Ολυμπιακό σε θέση οδηγού με 1-2.

Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να είχαν πάρει το βαθμό της ισοπαλίας, εάν δεν είχε ακυρωθεί κανονικό τέρμα του Γιάντση με κεφαλιά στο 81ο λεπτό. Όπως φάνηκε καθαρά, ο παίκτης του Ηρακλή καλυπτόταν καθαρά από την άμυνα του Ολυμπιακού. Στο 87’ διακόπηκε το ματς από τον διαιτητή κ. Πολατιάν, λόγω υβριστικών συνθημάτων που ακούστηκαν. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με τους πρωταθλητές να παίρνουν τελικώς το τρίποντο, παίρνοντας το δεύτερο διπλό σε 7 αναμετρήσεις μακριά από το «Γ. Καραϊσκάκης».

Το φιλμ του αγώνα.

ΗΡΑΚΛΗΣ (Ανχελ Πεντράθα):Πάρντο, Παπαστεριανός, Ιωαννίδης, Κατσαμπής, Μαλαγκουένο, Πουρσανίδης, Παπαδόπουλος, Μαυρογενίδης, Γιάντσης, Χλωρός, Μάρκες.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Νικοπολίδης, Πατσατζόγλου, Σέζαρ, Στολτίδης, Κοβάτσεβιτς, Τζόρτζεβιτς, Ζεβλάκοβ, Άντζας, Λούα Λούα, Τοροσίδης, Σίσιτς.

Αλέξανδρος Κουλούρης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x