Stoiximan Super League

Η Θεσσαλονίκη του πάει!

Τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες στην Θεσσαλονίκη μετρά φέτος ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι», μετά το νικηφόρα πέρασμά του από το Καυταντζόγλειο και το Κλεάνθης Βικελίδης, έφυγαν και από την Τούμπα με τους τρεις βαθμούς, επικρατώντας 1-0 του ΠΑΟΚ. Το γκολ ο Σαλπιγγίδης, στο 34’. Καλύτεροι οι φιλοξενούμενοι, που έχασαν αρκετές ευκαιρίες για δεύτερο τέρμα. Κακός ο «δικέφαλος του βορρά», απείλησε, μόλις, μια φορά, όταν ο Γκαλίνοβιτς είπε «όχι» στην κεφαλιά του Γεωργιάδη, στο 36. ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός στο από το www.sport-fm.gr.

Τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες στην Θεσσαλονίκη μετρά φέτος ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι», μετά το νικηφόρα πέρασμά του από το Καυταντζόγλειο και το Κλεάνθης Βικελίδης, έφυγαν και από την Τούμπα με τους τρεις βαθμούς, επικρατώντας 1-0 του ΠΑΟΚ. Το γκολ ο Σαλπιγγίδης, στο 34’. Καλύτεροι οι φιλοξενούμενοι, που έχασαν αρκετές ευκαιρίες για δεύτερο τέρμα. Κακός ο «δικέφαλος του βορρά», απείλησε, μόλις, μια φορά, όταν ο Γκαλίνοβιτς είπε «όχι» στην κεφαλιά του Γεωργιάδη, στο 36. ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός στο «μικροσκόπιο» από το www.sport-fm.gr.

Το ματς

Ο… συνήθης ύποπτος «χτύπησε» ξανά και ο Παναθηναϊκός νίκησε. Οπου συνήθης ύποπτος, βάλτε το όνομα του Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Ο επιθετικός των «πρασίνων» σκόραρε το μοναδικό γκολ της ομάδας του, δίνοντας της την νίκη επί του ΠΑΟΚ, στην κατάμεστη Τούμπα, γεγονός που την κρατά σε απόσταση βολής από την κορυφή της βαθμολογίας.

Οι φιλοξενούμενοι, που παρατάχθηκαν με το κλασσικό 4-4-2, ήταν καλύτεροι καθ’ όλη την διάρκεια του παιχνιδιού, με εξαίρεση ένα 15λεπτο, το οποίο ο «δικέφαλος του βορρά» είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς, όμως, να κάνει αισθητή την παρουσία του στα αντίπαλα καρέ. Ο Φερνάντο Σάντος δοκίμασε κι’ αυτός ένα 4-4-2, λόγω των πολλών απουσιών που είχε, ένα σύστημα, πάντως, που δεν του βγήκε. Ούτε επιθετικά, αλλά ούτε και αμυντικά, μια και ο Παναθηναϊκός ήταν απειλητικός.

Από την αρχή, το «τριφύλλι» μπήκε δυνατά και κατάφερε να επιβάλλει τον ρυθμό του. Στο 3’ έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία, όταν ο Σαλπιγγίδης πλάσαρε άουτ από καλή θέση. Στο 19’, ένα σουτ – κεραυνός του Ιβανσιτς, από περίπου 20 μέτρα, «τράνταξε» το οριζόντιο δοκάρι του Φερνάντες.

Βάσει της εικόνας του αγώνα, με την ομάδα του Πεσέιρο να έχει πάρει το κέντρο και να ελέγχει τον ρυθμό, όλα έδειχναν ότι ήταν θέμα χρόνου να δούμε ένα γκολ από τον Παναθηναϊκό. Αυτό έγινε στο 34’. Χρειάστηκε ένα τραγικό λάθος του Φερνάντες, που έδιωξε άτσαλα την μπάλα και αυτή πήγε στον Ιβανσιτς. Ο Αυστριακός, από αριστερά, γύρισε την μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής και ο Σαλπιγγίδης, με πλασέ σε κενή εστία, «έγραψε» το 0-1 και για μια ακόμη φορά δεν πανηγύρισε γκολ εις βάρος της πρώην του ομάδας.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να απαντήσει και έχασε μεγάλη ευκαιρία (η μοναδική του σε όλο το ματς) να ισοφαρίσει, δυο λεπτά αργότερα. Μετά την σέντρα του Χριστοδουλόπουλου, ο Γεωργιάδης «έπιασε» την κεφαλιά, στο ύψος της μικρής περιοχής, αλλά ο Γκαλίνοβιτς, με εκπληκτική επέμβαση έδιωξε την μπάλα, απογοητεύοντας τους φίλους των γηπεδούχων…

Στην επανάληψη, το σκηνικό δεν άλλαξε. Ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που έχανε τις ευκαιρίες, πότε με τον Σαλπιγγίδη, πότε με τον Εντόι και πότε με τον Τζιόλη, χωρίς, όμως να καταφέρνει να σκοράρει και να… κλειδώσει το «διπλό». Από την άλλη, οι Θεσσαλονικείς, με εξαίρεση ένα 15λεπτο, που είχαν την υπεροχή, δεν έκαναν απολύτως τίποτα, παρά μόνο μια φλύαρη κυκλοφορία της μπάλας, αλλά και πολλά λάθη στον χώρο του κέντρου.

Οι αλλαγές του Σάντος, με τους Ιλιεφ, Χαραλάμπους και αργότερα τον Γκονζάλες να μπαίνουν στο γήπεδο δεν… έπιασαν τόπο. Από την άλλη, ο Πεσέιρο έριξε στο παιχνίδι τους Γκονζάλες και Σιμάο, που τα πήγαν περίφημα, μια και τόνωσαν επιθετικά την ομάδα τους (ο Ποστίγκα μπήκε στο 88’, γι’ αυτό δεν κρίνουμε την απόδοσή του).

Από το 77’ και μετά, όταν δηλαδή χάθηκε και η τελευταία ευκαιρία του αγώνα, με τον Τζιόλη, τα λεπτά που περνούσαν φάνηκαν σαν να ήταν… διαδικαστικά. Ο Παναθηναϊκός βολευόταν με το 0-1 και το κρατούσε με ευκολία και ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να βγει μπροστά, με κανέναν τρόπο. Το τελικό αποτέλεσμα έδωσε τρεις πολύτιμους βαθμούς στους «πράσινους», στην προσπάθεια που κάνουν για κατάκτηση του πρωταθλήματος και εκτός αυτού ανύψωσε και το ηθικό των παικτών, που σίγουρα είχε πέσει μετά την βαριά ήττα από τον Ολυμπιακό, στο Κύπελλο.

Το φιλμ του αγώνα.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων

ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Φερνάντεζ, Ηλιάδης (59' Χαραλάμπους), Μελίσσης, Μαλεζάς (86' Γκονζάλες), Σνάουτσνερ, Λάκης, Κωνσταντινίδης (59' Ιλιεφ), Μπαϊάνο, Γεωργιάδης, Σάλμον, Χριστοδουλόπουλος.

Παναθηναϊκός (Ζοσέ Πεσέιρο): Γκαλίνοβιτς, Νίλσον, Βύντρα, Σαριέγκι, Γκούμας, Μάτος Γκονζάλες), Σαλπιγγίδης (89' Ποστίγκα), Καραγκούνης (Σιμάο), Τζιόλης, Ν' Ντόι, Ίβανσιτς.

Δ. Δεσύλλας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x