Stoiximan Super League

«Ομάδα με πνεύμα νικητή»

Την ικανοποίησή του για την έως τώρα πορεία του Παναθηναϊκού εξέφρασε, με δηλώσεις του στην πορτογαλική εφημερίδα «Record», ο Ζοσέ Πεσέιρο. Ο Πορτογάλος τεχνικός δήλωσε δικαιωμένος που ήρθε στην Ελλάδα να εργαστεί και ευχαριστημένος για τη συνεργασία του με το «τριφύλλι»: «Αισθάνομαι απόλυτα υπερήφανος που καθοδηγώ μια ομάδα με πνεύμα νικητή, όπως είναι ο Παναθηναϊκός. Είμαι ευτυχισμένος που βρίσκομαι σε μια ομάδα που παίζει καλά και κερδίζει». Στην εθνική Σουηδίας κλήθηκε για τον αγώνα με την Τουρκία ο Νίλσον. Εκτός εθνικής Πορτογαλίας, προς το παρόν, ο Ποστίγκα. Δυσκολεύει το ενδεχόμενο απόκτησης μέσου, αλλά παραμένει ανοιχτό.

Την ικανοποίησή του για την έως τώρα πορεία του Παναθηναϊκού εξέφρασε, με δηλώσεις του στην πορτογαλική εφημερίδα «Record», ο Ζοσέ Πεσέιρο. Ο Πορτογάλος τεχνικός δήλωσε δικαιωμένος που ήρθε στην Ελλάδα να εργαστεί και ευχαριστημένος για τη συνεργασία του με το «τριφύλλι»: «Αισθάνομαι απόλυτα υπερήφανος που καθοδηγώ μια ομάδα με πνεύμα νικητή, όπως είναι ο Παναθηναϊκός. Είμαι ευτυχισμένος που βρίσκομαι σε μια ομάδα που παίζει καλά και κερδίζει». Στην εθνική Σουηδίας κλήθηκε για τον αγώνα με την Τουρκία ο Νίλσον. Εκτός εθνικής Πορτογαλίας, προς το παρόν, ο Ποστίγκα. Δυσκολεύει το ενδεχόμενο απόκτησης μέσου, αλλά παραμένει ανοιχτό.

Πεσέιρο: «Μέσα στους στόχους μας»

Η παρουσία του Ζοσέ Πεσέιρο στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό προκαλεί ενδιαφέρον στον Τύπο της πατρίδας του και για τον λόγο αυτό, ο Πορτογάλος τεχνικός παραχωρεί συχνά πυκνά συνεντεύξεις. Ο 47χρονος τεχνικός μίλησε στην εφημερίδα «Record» και αναφέρθηκε στην πορεία των «πρασίνων», τα μεταγραφικά, τον Φερνάντο Σάντος και πολλά άλλα ζητήματα.

Αναλυτικά, η συνέντευξη του Πεσέιρο:

• Τα αποτελέσματα είναι καλύτερα από τα αναμενόμενα;

«Στον αγωνιστικό τομέα, τα πράγματα βαίνουν καλώς. Ο Παναθηναϊκός εξακολουθεί να διεκδικεί τον τίτλο, εν αντιθέσει με την περσινή περίοδο την ίδια χρονική στιγμή. Παράλληλα, έχουμε προκριθεί στην επόμενη φάση του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Δυστυχώς, αποκλειστήκαμε από τη συνέχεια του Κυπέλλου Ελλάδας. Το θέμα είναι, όμως, ότι διατηρούμαστε μέσα στους άλλους δύο στόχους και μολονότι οι αντίπαλοί μας είναι άκρως ανταγωνιστικοί, έχουμε τις ελπίδες να τα καταφέρουμε».

• Η ομάδα θα ενισχυθεί;

«Πήραμε τον Ποστίγκα και τον Νίκο. Έναν αριστερό μπακ από τον Πανιώνιο, ο οποίος πριν από τρία χρόνια ήταν έτοιμος να υπογράψει ξανά στον Παναθηναϊκό. Οι μεταγραφές μερικές φορές μπορεί να δημιουργήσουν αρνητικές επιπτώσεις στην ομάδα. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τις μέχρι τώρα κινήσεις. Εξάλλου, δεν υπάρχει λόγος να χαθεί η συνοχή στην ομάδα. Διαθέτουμε ένα σύνολο δυνατό, γεμάτο, με φιλοδοξίες και αυτοπεποίθηση στις δυνατότητές του».

• Διαβεβαιώνετε ότι αυτή η αυτοπεποίθηση θα διατηρηθεί μέχρι το τέλος της σεζόν και θα βοηθήσει τον Παναθηναϊκό να αναδειχθεί πρωταθλητής;

«Το επιβεβαιώνω, αλλά θα είναι και δύσκολο. Η αλήθεια είναι ότι έχουμε χάσει δύο ματς, βρισκόμαστε δύο πόντους πίσω από τον πρωτοπόρο. Η νίκη επί του ΠΑΟΚ ήταν και ψυχολογικά ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να μας συμβεί. Έχουμε να παίξουμε και στην έδρα της ΑΕΚ, αλλά η ομάδα στην παρούσα φάση έχει αποκτήσει ρυθμό, είναι σε καλό επίπεδο. Έχει ποιότητα...».

• Βρήκατε τον χρόνο να ανταλλάξετε καμια κουβέντα με τον Φερνάντο Σάντος;

«Για να προφυλάξουμε τον επαγγελματισμό μας, προτιμήσαμε να μιλήσουμε μετά τον αγώνα. Ηταν φυσιολογικό τα συναισθήματά μας να είναι διαφορετικά. Έχουμε μιλήσει αρκετές φορές στο τηλέφωνο, μια και η απόσταση που μας χωρίζει ξεπερνά τα 500 χιλιόμετρα».

• Θεωρείτε ότι τα αποτελέσματά σας με τον Παναθηναϊκό μπορούν να αλλάξουν την εικόνα που αφήσατε φεύγοντας από την Πορτογαλία, όταν ήσασταν προπονητής της Σπόρτινγκ;

«Η ζωή ενός επαγγελματία εξαρτάται από τα αποτελέσματα. Κάθε μέρα αλλάζει. Η εικόνα που ήθελαν να περάσουν για μένα ορισμένοι δεν με ενδιαφέρει και ούτε είναι η αληθινή. Ξέρω ότι είχα παρελθόν και ότι έχω παρόν και ελάχιστα με ενδιαφέρει τι λένε για μένα. Αν υπήρχε μια εικόνα αρνητική για μένα, όπως λέτε, δεν πρόκειται να αποδειχθεί τίποτα μέσα από την παρουσία μου στον Παναθηναϊκό ή σε άλλη χώρα. Εκείνο που πραγματικά με ενδιαφέρει είναι πώς θα κάνω σωστά τη δουλειά μου, πώς θα βελτιωθώ ως προπονητής και αισθάνομαι απόλυτα υπερήφανος που καθοδηγώ μία ομάδα με πνεύμα νικητή, όπως είναι ο Παναθηναϊκός. Είμαι ευτυχισμένος που βρίσκομαι σε μια ομάδα που παίζει καλά και κερδίζει».

• Υπάρχει περίπτωση επιστροφής στην Πορτογαλία;

«Δεν μου αρέσει να μιλάω για το μέλλον μου. Αισθάνομαι δικαιωμένος για την απόφασή μου να έρθω στον Παναθηναϊκό, μια ομάδα που σου παρέχει τα πάντα για να δουλέψεις επαγγελματικά».

Στην εθνική ο Νίλσον, εκτός ο Ποστίγκα

Η ικανοποιητική φετινή παρουσία του Μίκαελ Νίλσον με τη φανέλα του Παναθηναϊκού δεν πέρασε απαρατήρητη στη χώρα του. Άλλωστε, ο Λάρς Λάγκερμπακ καλούσε τον παίκτη ακόμη και όταν δεν έπαιζε ιδιαίτερα στο «τριφύλλι». Ο Σουηδός μπακ θα αγωνιστεί στις 6 Φεβρουαρίου στην Κωνσταντινούπολη κόντρα στην Τουρκία και θα επιστρέψει την Πέμπτη στην Παιανία. Το φιλικό είναι στο πλαίσιο της προεπιλογής για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Αντίθετα, ο Φελίπε Σκολάρι δεν κάλεσε τον Ποστίγκα για το φιλικό με την Ιταλία, αλλά αυτό ήταν αναμενόμενο μια και ο 26χρονος επιθετικός δεν έχει πάρει ακόμη παιχνίδια στα πόδια του. Πάντως, η «πόρτα» της εθνικής Πορτογαλίας ενόψει EURO είναι ανοιχτή για τον στράικερ του Παναθηναϊκού.

Τίποτα δεν τελείωσε…

Η μεταγραφική περίοδος ολοκληρώνεται την Παρασκευή και τα περιθώρια στενεύουν για ενδεχόμενη απόκτηση μέσου από τους «πράσινους». Ωστόσο, θα πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι τίποτα δεν είναι οριστικό μέχρι την τελευταία στιγμή. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, ο Παναθηναϊκός εξετάζει δύο περιπτώσεις(σ.σ. κυρίως μία…) και αν δεν προχωρήσει δεν θα στρέψει το βλέμμα του αλλού. Όμως, όσο δεν γίνεται λόγος για αρνητική εξέλιξη, οι πιθανότητες υπάρχουν και οι διοικούντες τον Παναθηναϊκό φέρονται διατεθειμένοι να τις εξαντλήσουν.

Επιστροφή στις προπονήσεις

Μετά το ρεπό της Τρίτης, οι παίκτες του Παναθηναϊκού επέστρεψαν στις προπονήσεις ξεκινώντας την προετοιμασία για τον κυριακάτικο εντός έδρας αγώνα απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης. Θεραπεία ακολούθησε ο Σωτήρης Λεοντίου, ενώ ο Γιώργος Καραγκούνης έλειψε από την προπόνηση μετά από άδεια, ώστε να διευθετήσει προσωπική του υπόθεση

Βαγγέλης Νερατζιάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x