Stoiximan Super League

«Η ΑΕΚ είναι ιδέα και οι ιδέες δεν αποθνήσκουν...»

Μήνυμα ενότητας έστειλε ο Νίκος Κωστένογλου, στην συνέντευξη Τύπου, ενόψει του παιχνιδιού της Τετάρτης (20:00 - MEGA) με τη Χετάφε, για την φάση των «32» του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Ο νέος τεχνικός της «Ενωσης», μετά την η ΑΕΚ στον αγώνα με τους Ισπανούς.

Μήνυμα ενότητας έστειλε ο Νίκος Κωστένογλου, στην συνέντευξη Τύπου, ενόψει του παιχνιδιού της Τετάρτης (20:00 - MEGA) με τη Χετάφε, για την φάση των «32» του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Ο νέος τεχνικός της «Ενωσης», μετά την απομάκρυνση του Λορένσο Σέρα Φερέρ, τόνισε, παράλληλα, πως έχει συναίσθηση της θέσης που βρίσκεται και: «Αναγνωρίζω την ευθύνη που μου ανέθεσε ο πρόεδρός μας, δεν έχω φόβο. Η ΑΕΚ είναι ιδέα και οι ιδέες δεν αποθνήσκουν...». Λάουντρουπ: «Κακή είδηση η απομάκρυνση του Φερέρ». «Αναγνώρισε ένα από τα λάθη του ο Ντέμης», αναφέρει η «Original». Πως θα παραταχθεί η ΑΕΚ στον αγώνα με τους Ισπανούς.

«Η ΑΕΚ είναι ιδέα…»

Ο Νίκος Κωστένογλου αναλαμβάνει την ΑΕΚ σε μια κρίσιμη περίοδο και μάλιστα μια μέρα πριν από ένα δύσκολο παιχνίδι, όπως αυτό με την Χετάφε, για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Ο νέος προπονητής της Ενωσης δήλωσε, αρχικά, στην συνέντευξη Τύπου: «Ο κόσμος είναι το οξυγόνο του συλλόγου. Θέλουμε να ζήσουμε τη χαρά, άλλωστε αυτό είναι το νόημα του ποδοσφαίρου. Στόχος μας είναι επίσης να ασχοληθούμε με τα πράγματα που μας ενώνουν και όχι με αυτά που μας χωρίζουν. Η διοίκηση έχει όραμα για τη δημιουργία μιας μεγάλης ομάδας. Η ΑΕΚ είναι ιδέα και οι ιδέες δεν αποθνήσκουν».
Στη συνέχεια, του ζητήθηκε να διευκρινίσει τη δήλωσή του για "αυτά που μας χωρίζουν", εξηγώντας ότι: «Δεν σημαίνει ότι υπάρχουν προβλήματα. Ο σύλλογός μας φημίζεται για το οικογενειακό κλίμα που έχει. Αν είναι έτοιμη η ομάδα, θα το δείτε αύριο. Ο χρόνος είναι ο μεγαλύτερος κριτής στις δύσκολες καταστάσεις. Δεν πρέπει να κοιτάμε το παρελθόν. Υπάρχει πίστη στις δυνατότητες των ποδοσφαιριστών. Η ΑΕΚ έχει στόχο να συνεχίσει αυτό που διεκδικεί από την αρχή. Δεν αφήνω υπονοούμενα. Θα ήταν ανήθικο από την πλευρά μου να υπάρχουν μομφές προς τον Φερέρ. Ημουν συνεργάτης του. Τον σεβόμουν, τον σέβομαι και θα τον σέβομαι σε όλη μου τη ζωή. Ανέφερα αυτό γιατί έχουμε λίγες ώρες πριν την έναρξη του αγώνα. Η ψυχή είναι αυτή που θα πρέπει να μπει στην πρώτη γραμμή. Θα πρέπει να τη ζεστάνουμε».

«Αναγνωρίζει την ευθύνη»

Όταν ρωτήθηκε για το χρονικό διάστημα που θα καθίσει στον πάγκο της ΑΕΚ, δεν θέλησε να πει κάτι συγκεκριμένο: «Το σημαντικότερο είναι η προσέγγιση των ποδοσφαιριστών. Αναγνωρίζω την ευθύνη που αναλαμβάνω. Εχω συναίσθηση της θέσης. Δεν έχω φόβο. Για μένα το σημαντικότερο είναι να βοηθήσει ο καθένας από την πλευρά του και περισσότερο εγώ, για να πετύχουμε αύριο τη νίκη στο Κύπελλο UEFA. Οταν σου γίνεται αυτή η τιμή και σου δίνεται αυτή η δυνατότητα, δεν μπορείς να σκέφτεσαι τίποτα άλλο από το τι θα γίνει στο αυριανό παιχνίδι. Ως ποδοσφαιριστής σκεφτόμουν ότι κάποια μέρα θα γίνω προπονητής. Δεν το αποφάσισα ξαφνικά. Σε αυτήν την προσπάθεια, βοήθησε τα μέγιστα ο πρόεδρός μας. Η πείρα μου όλα αυτά τα χρόνια, με κάνει να θυμάμαι πάντα αυτό που λέγεται για την καρέκλα του προπονητή. Οταν μιλάμε για ΑΕΚ, δεν μιλάμε για καρέκλα, αλλά για θρόνο».

Αρουαμπαρένα: «Το καλύτερο δυνατό στο παιχνίδι»

Ο Μάρτιν Αρουαμπαρένα δεν θέλησε να αναφερθεί στην απομάκρυνση του Φερέρ, αλλά στο παιχνίδι με τη Χετάφε: «Από σεβασμό στον κ. Φερέρ, την ομάδα και τους φιλάθλους, δεν θέλω να μιλήσω για αυτό το θέμα. Δεν πρέπει να μας επηρεάσει. Πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό στο αυριανό παιχνίδι. Είναι ένα σημαντικό και ενδιαφέρον παιχνίδι για μας».

Ο Ισπανός μίλησε και για την απόδοση της ομάδας στα τελευταία ματς: «Μόνο στα δύο τελευταία παιχνίδια δεν είχαμε καλή απόδοση. Μέχρι πριν από αυτά, ήμασταν στην πρώτη θέση. Εμείς είμαστε οι μοναδικοί υπεύθυνοι για αυτήν την κατάσταση και πρέπει να το αλλάξουμε αυτό. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε το παιχνίδι με την Ξάνθη, αλλά αυτό με την Χετάφε. Και δεν μιλάμε για 90 λεπτά, αλλά για 180. Είναι ξεκάθαρο ότι η ομάδα ξέρει τι θέλει. Πρέπει να το αποδείξουμε μέσα στο γήπεδο και όχι με λόγια».

Τέλος, χαρακτήρισε επικίνδυνη ομάδα την αυριανή αντίπαλο της «Ενωσης»: «Είναι πολύ επικίνδυνη ομάδα, με καλό προπονητή. Τους ενδιαφέρει περισσότερο το πρωτάθλημα. Εχουμε μιλήσει για τα προσόντα και τις αδυναμίες τους. Τα υπόλοιπα πρέπει να τα κάνουμε εμείς μέσα στο γήπεδο».

Δ. Δεσύλλας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x