Stoiximan Super League

Με Νίνη για τη νίκη

Με μοναδικό στόχο τη νίκη, που θα τον διατηρήσει στην κορυφή του ομίλου των πλέι οφ, υποδέχεται απόψε (19:00 ΝΕΤ) ο Παναθηναϊκός τον Πανιώνιο στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Βασικός ο Σωτήρης Νίνης σε ρόλο επιτελικού μέσου και αλλαγή στο σύστημα από τον Ζοσέ Πεσέιρο. Στον πάγκο οι Ίβανσιτς, Σαριέγκι, Νίλσον και Καραγκούνης. Ικανοποίηση στις τάξεις του «τριφυλλιού» για τη του Γιάννη Βαρδινογιάννη με τον Ανδρέα Βγενόπουλο, που σηματοδοτεί τη νέα εποχή για τους «πράσινους». Σχεδόν βέβαιη η επιστροφή στο Ολυμπιακό στάδιο από τη νέα σεζόν.

Με μοναδικό στόχο τη νίκη, που θα τον διατηρήσει στην κορυφή του ομίλου των πλέι οφ, υποδέχεται απόψε (19:00 ΝΕΤ) ο Παναθηναϊκός τον Πανιώνιο στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Βασικός ο Σωτήρης Νίνης σε ρόλο επιτελικού μέσου και αλλαγή στο σύστημα από τον Ζοσέ Πεσέιρο. Στον πάγκο οι Ίβανσιτς, Σαριέγκι, Νίλσον και Καραγκούνης. Ικανοποίηση στις τάξεις του «τριφυλλιού» για τη χθεσινή συνάντηση του Γιάννη Βαρδινογιάννη με τον Ανδρέα Βγενόπουλο, που σηματοδοτεί τη νέα εποχή για τους «πράσινους». Σχεδόν βέβαιη η επιστροφή στο Ολυμπιακό στάδιο από τη νέα σεζόν.

Προβλήματα και ρίσκο…

Έναν διαφορετικό Παναθηναϊκό, σε σχέση με το παιχνίδι της Νέας Σμύρνης, αναμένεται να δουν σήμερα στη Λεωφόρο οι φίλοι του «τριφυλλιού».Οι πολλοί τραυματισμοί και το σύντομο χρονικό διάστημα(σ.σ. 3 ημέρες) που μεσολαβεί ανάμεσα στα δύο παιχνίδια με τον Πανιώνιο, ουσιαστικά, αναγκάζουν τον Ζοσέ Πεσέιρο να προχωρήσει σε αλλαγές. Μάλιστα, εκτός από τα πρόσωπα θα αλλάξει και το σχήμα της ομάδας. Εκτός πλάνων είναι οι τραυματίες Σαλπιγγίδης, Παπαδόπουλος, Ποστίγκα, ο τιμωρημένος Μάτος και ο Σπυρόπουλος λόγω της συμφωνίας με τους «κυανέρυθρους». Από κει και πέρα, ο Πορτογάλος τεχνικός δεν θα ξεκινήσει στην ενδεκάδα τους Ίβανσιτς, Σαριέγκι, Νίλσον και Καραγκούνη (είναι ταλαιπωρημένος από τη γαστρεντερίτιδα που τον ταλαιπωρούσε) οι οποίοι θα βρίσκονται στον πάγκο. Ο 48χρονος τεχνικός θέλει να δώσει ανάσες σε αυτούς τους παίκτες, αλλά αυτή η απόφαση εμπεριέχει ρίσκο και δεν αποκλείεται στην πορεία του αγώνα οι συγκεκριμένοι να κληθούν για να βγάλουν το «φίδι από την τρύπα…».

Η ώρα του Νίνη!

Οι αλλαγές στην ενδεκάδα του σημερινού αγώνα θα είναι πολλές, ενώ το σύστημα θα μετατραπεί από 4-4-2 σε 4-2-3-1. Αυτό που ξεχωρίζει είναι η συμμετοχή του Νίνη στο αρχικό σχήμα και μάλιστα σε ρόλο επιτελικού μέσου. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει και πάλι ο Γκαλίνοβιτς, ενώ στα μπακ δεξιά θα είναι ο Βύντρα και αριστερά ο Σέριτς. Στο κέντρο της άμυνας επιστρέφει ο Γκούμας, με παρτενέρ τον Μόρις. Αμυντικά χαφ θα είναι ο Σιμάο με τον Τζιόλη, ενώ μπροστά τους θα είναι ο Νίνης, με τον Ρομέρο αριστερά, τον Δημούτσο δεξιά και τον Μανούτσο Γκονσάλβες στην κορυφή της επίθεσης.

Χέρι χέρι Τζίγκερ-Βγενόπουλος

Μόνο θετικά συμπεράσματα μπορούν να προκύψουν από τη χθεσινή συνάντηση του Γιάννη Βαρδινογιάννη με τον ιδρυτή της ΠΕΚ, Ανδρέα Βγενόπουλο. Οι δύο πλευρές τα είπαν για ώρα σε ευχάριστο κλίμα, ενώ όπως προκύπτει από την ανακοίνωση της ΠΕΚ αλλά και από την ΠΑΕ, σε γενικές γραμμές υπήρχε ταύτιση απόψεων και αποφασιστικότητα ώστε να τρέξουν άμεσα οι εξελίξεις. Πλέον, αυτό που απομένει είναι να μπει ένα σαφές πλαίσιο στη συνεργασία τους, ώστε να μην προκύψουν προβλήματα στην πορεία. Πάντως, στην παρούσα φάση όλα δείχνουν να βαίνουν καλώς και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα αναμένεται και το τελικό πλάνο του πολυμετοχικού Παναθηναϊκού. Ερωτηματικό, ωστόσο, αποτελεί η απόφαση των αδερφών Γιαννακόπουλων για συμμετοχή ή όχι σε αυτή τη προσπάθεια.

Πάει για ΟΑΚΑ

Οι υψηλές προσδοκίες για την επόμενη σεζόν, η διαφαινόμενη εκτίναξη του μπάτζετ αλλά και το ενδεχόμενο συμμετοχής στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ουσιαστικά, αναγκάζουν τον Παναθηναϊκό να μετακομίσει για άλλη μια φορά στο Ολυμπιακό Στάδιο. Οι «πράσινοι» αντιλαμβάνονται ότι τα μεγαλεπήβολα πλάνα δεν πρόκειται να χωρέσουν στην ιστορική αλλά μικρή Λεωφόρο και όπως όλα δείχνουν θα «ανέβουν» και πάλι την Κηφισίας, για να αγωνιστούν στο γνώριμο για αυτούς Ολυμπιακό Στάδιο. Μάλιστα, στο πλαίσιο της επιστροφής του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ, ο διευθυντής επικοινωνίας, Χρήστος Αθανασόπουλος, έχει αρχίσει σειρά επαφών με συνδέσμους από την Αθήνα και την επαρχία.

Βαγγέλης Νερατζιάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x