Euro 2008

Απογοήτευσαν οι «τρικολόρ»

Στραβοπάτημα για τη Γαλλία, η οποία ήρθε ισόπαλη χωρίς σκορ κόντρα στην Ρουμανία. Οι μπλε ήταν πολύ κακοί δεν είχαν φαντασία στο παιχνίδι τους και σίγουρα δεν θα μπορούσαν να έχουν απαιτήσεις για κάτι περισσότερο. Η Ρουμανία απ’ την άλλη παρουσιάστηκε με σωστό πλάνο και ξέροντας τι θέλει μέσα στο γήπεδο. Στο άλλο παιχνίδι του τρίτου ομίλου κοντράρονται η Ολλανδία με την Ιταλία (21:45). Έγραψε ιστορία ο

Στραβοπάτημα για τη Γαλλία, η οποία ήρθε ισόπαλη χωρίς σκορ κόντρα στην Ρουμανία. Οι μπλε ήταν πολύ κακοί δεν είχαν φαντασία στο παιχνίδι τους και σίγουρα δεν θα μπορούσαν να έχουν απαιτήσεις για κάτι περισσότερο. Η Ρουμανία απ’ την άλλη παρουσιάστηκε με σωστό πλάνο και ξέροντας τι θέλει μέσα στο γήπεδο. Στο άλλο παιχνίδι του τρίτου ομίλου κοντράρονται η Ολλανδία με την Ιταλία (21:45). Έγραψε ιστορία ο Λιλιάν Τιράμ. Στις 21:45 (ΝΕΤ) το δεύτερο παιχνίδι του ομίλου ανάμεσα σε Ολλανδία και Ιταλία.

Το ματς

Η Γαλλία μπήκε περισσότερο επιθετικά έχοντας την κατοχή της μπάλας. Η Ρουμανία από την πλευρά της περίμενε πίσω, έτσι ώστε να εκμεταλλευτεί τα οποιαδήποτε κενά. Οι «μπλε» όμως δεν συνέχισαν σε αυτό το ρυθμό. Η πίεση τους άρχιζε μετά το μισό του γηπέδου, δίνοντας σιγά σιγά χώρο στην ομάδα του Πιτουρκα.

Η κακή και αργή ανάπτυξη των δυο ομάδων είχε ως αποτέλεσμα τον πολύ κακό ρυθμό και τα σκληρά μαρκαρίσματα. Ήταν φανερό πως η μεγάλη φάση θα ερχόταν μόνο μέσω κάποιων στημένων ή έπειτα από κάποια ατομική ενέργεια. Στην έλλειψη φάσεων ρόλο έπαιξε και το γεγονός ότι δεν υπήρχε σχεδον καθόλου παιχνίδι από τα πλάγια. Είναι χαρακτηριστικό πως οι Μπενζεμά και Ανελκά αναγκάζονταν πολλές φορές να παίξουν στην γραμμή με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κάποιος στην περιοχή.

Η μοναδική αξιόλογη στιγμή του πρώτου ημιχρόνου ήταν στο 33’, όταν ο Ανελκά με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής δεν μπόρεσε να σημαδέψει σωστά. Από εκεί και πέρα όμως και πάλι τίποτα. Πάντως η εικόνα της Ρουμανίας ήταν καλύτερη, μια και οι Βαλκάνιοι φαινόταν να έχουν κάποιο συγκεκριμένο πλάνο στην ανάπτυξη τους.

Ο Ρεϊμόν Ντομενέκ φαίνεται πως έδωσε εντολή για ατομικές ενέργειες στους παίκτες του και έτσι ο Μαλουντά με μια τέτοια πλησίασε στο ανοίξει το σκορ στο 49’. Απ’ την άλλη και η Ρουμανία βγήκε πιο επιθετικά κυνηγώντας με αξιώσεις το γκολ. Ο ρυθμός βελτιώθηκε, ωστόσο τα σκληρά μαρκαρίσματα αποτελούσαν αναπόσπαστο κομμάτι του ματς.

Το περισσότερο επιθετικό από το πρώτο ημίχρονο παιχνίδι των Ρουμάνων έδωσε την δυνατότητα στην Γαλλία να βρει περισσότερους διαδρόμους και να αναπτυχθεί ορθότερα από τα πλάγια. Ο Νικολά Ανελκά ήταν εκείνος που έχασε και τη δεύτερη μεγάλη ευκαιρία των «τρικολόρ» στο 63’, όταν δεν πρόλαβε να βάλει την προβολή έπειτα από προσπάθεια του Μπενζεμά.

Το γκολ δεν ερχόταν, ωστόσο ο Ντομενέκ άργησε πολύ να κάνει τις όποιες διορθωτικές κινήσεις. Με την είσοδο του Νασρί θέλησε να δώσει την κινητικότητα που έλειπε στην ομάδα του, ωστόσο ήταν φανερό πως οι Ρουμάνοι έλεγχαν το παιχνίδι και πήραν απόλυτα δίκαια την ισοπαλία.

Το φιλμ του αγώνα.

Οι συνθέσεις:

Ρουμανία (Πίτουρκα): Λόμποντ, Κόντρα, Ρατς, Τάμας, Κίβου, Ραντόι, Μούτου, Κότσις, Γκόιαν, Νικολίτσα, Ντανιέλ Νικουλάε.

Γαλλία (Ντομενέκ): Κουπέ, Αμπιντάλ, Γκαλάς, Τιράμ, Σανιόλ, Τουλαλάν, Μακελελέ, Ριμπερί, Μαλουντά, Ανελκά, Μπενζεμά.

*MVP της αναμέτρησης ψηφίστηκε ο Κλοντ Μακελελέ.

Επιμέλεια: Θωμάς Κολοβός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x