Stoiximan Super League

Γκούμας: «Έχουμε τα φόντα για τον τίτλο»

Πίστη για τον τίτλο χρειάζεται ο Παναθηναϊκός σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Γιάννης Γκούμας στους εκπροσώπους του ελληνικού Τύπου. Ο αρχηγός του «τριφυλλιού» τόνισε: «Περιμένουμε τον κόσμο στο γήπεδο, ώστε όλοι μαζί να πανηγυρίσουμε τίτλους και να ζήσουμε μεγάλες στιγμές του παρελθόντος». Ο έμπειρος αμυντικός μίλησε, επίσης, για την ανανέωση του συμβολαίου του, τη νοοτροπία του Τεν Κάτε και τη νέα σεζόν. «Θα παρουσιάσουμε μία ομάδα που θα παίζει επιθετικά και θα ευχαριστεί τους οπαδούς της», υπογράμμισε. Ο Άντε Ρουκάβινα, από την πλευρά του, εξέφρασε την επιθυμία να δικαιώσει τους ανθρώπους του συλλόγου που τον εμπιστεύτηκαν, ενώ ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, δήλωσε: «Ηδη από πλευράς φυσικής κατάστασης βρισκόμαστε σε καλό δρόμο. Πρέπει, όμως, να βρούμε τα πατήματά μας».

Πίστη για τον τίτλο χρειάζεται ο Παναθηναϊκός σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Γιάννης Γκούμας στους εκπροσώπους του ελληνικού Τύπου. Ο αρχηγός του «τριφυλλιού» τόνισε: «Περιμένουμε τον κόσμο στο γήπεδο, ώστε όλοι μαζί να πανηγυρίσουμε τίτλους και να ζήσουμε μεγάλες στιγμές του παρελθόντος». Ο έμπειρος αμυντικός μίλησε, επίσης, για την ανανέωση του συμβολαίου του, τη νοοτροπία του Τεν Κάτε και στη νέα σεζόν. «Θα παρουσιάσουμε μία ομάδα που θα παίζει επιθετικά και θα ευχαριστεί τους οπαδούς της», υπογράμμισε.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γκούμας:

Γιάννη, μία ακόμη προετοιμασία με τον Παναθηναϊκό και πλέον με ένα νέο συμβόλαιο. Τα πράγματα πήγαν όπως ακριβώς ήθελες;

«Πράγματι, και είμαι πολύ χαρούμενος. Ηθελα να μείνω στην ομάδα που άρχισα την καριέρα μου και ανδρώθηκα ποδοσφαιρικά, στην ομάδα που αγάπησα. Υπέγραψα για άλλα δύο χρόνια στον Παναθηναϊκό και είμαι πραγματικά ευτυχισμένος. Ευελπιστώ να παίξω και στο νέο μας γήπεδο στον Βοτανικό και μετά να κρεμάσω τα παπούτσια μου. Θα είναι ό,τι καλύτερο για εμένα να κλείσω με αυτόν τον τρόπο την ποδοσφαιρική μου καριέρα».

Είσαι πολλά χρόνια στην ομάδα, πώς βλέπεις τη δουλειά που γίνεται στην προετοιμασία;

«Η δουλειά που γίνεται στο Ιρντνινγκ είναι σκληρή με διπλές προπονήσεις καθημερινά και με ένα νέο προπονητή που είναι ιδιαίτερα απαιτητικός. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να αφομοιώσουμε αυτά που ζητεί ο προπονητής, ώστε να τα βγάλουμε στο γήπεδο και να έχουμε το αποτέλεσμα που όλοι θέλουμε. Θα είμαστε έτοιμοι για το πρώτο επίσημο παιχνίδι στις 30 Ιουλίου για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Ευρώπη είναι σημαντική για εμάς και θέλουμε να επιστρέψουμε στις καλές πορείες».

Ο Τεν Κάτε προσπαθεί να περάσει ένα επιθετικό στυλ παιχνιδιού στον Παναθηναϊκό, κάτι όμως που δεν είχε η ομάδα τα τελευταία χρόνια. Αυτό θα κάνει πιο δύσκολο το έργο σας, ώστε να υπάρχει και το επιθυμητό αποτέλεσμα μέσα στο γήπεδο;

«Ο κόουτς μάς ζητεί να βγαίνουμε μπροστά, να πιέζουμε ψηλά, να είμαστε γενικά πιο επιθετικοί. Σίγουρα δεν είναι εύκολο από τις πρώτες κιόλας ημέρες αυτά να φανούν μέσα στο γήπεδο. Χρειάζονται χρόνος και δουλειά για να έρθει το αποτέλεσμα, αλλά νομίζω ότι θα παρουσιάσουμε ένα καλό αγωνιστικό πρόσωπο και μια εντελώς διαφορετική ομάδα που θα παίζει επιθετικά και θα ευχαριστεί τον κόσμο που θα έρχεται στο γήπεδο».

Υπάρχουν υψηλές απαιτήσεις φέτος για την ομάδα και έχουν γίνει ήδη καλές μεταγραφές. Αναμένονται κι άλλες στη συνέχεια, είσαι αισιόδοξος για την πορεία του Παναθηναϊκού;

«Ο Παναθηναϊκός πρέπει να πρωταγωνιστήσει. Στόχος μας λοιπόν είναι το πρωτάθλημα. Οτιδήποτε άλλο είναι αποτυχία. Η χρονιά, ό,τι κι αν έχει συμβεί στο παρελθόν, πρέπει να αρχίζει με αισιοδοξία και πίστη ότι εμείς θα κατακτήσουμε τον τίτλο. Είμαι αισιόδοξος για την ομάδα γιατί βλέπω ότι γίνεται καλή δουλειά, υπάρχει καλό υλικό και οι συνθήκες είναι ιδανικές για να επιστρέψουμε στην κορυφή».

Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στο ΟΑΚΑ, ένα γήπεδο που για να γίνει έδρα πρέπει να έχει αρκετό κόσμο. Τι μήνυμα στέλνεις στον κόσμο;

«Με τη νέα σελίδα την οποία γύρισε ο Παναθηναϊκός, και αναφέρομαι στην πολυμετοχικότητα, νομίζω ότι ο κόσμος θα στηρίξει την ομάδα, θα βρεθεί δίπλα μας και θα γεμίσει το γήπεδο. Το μήνυμά μου είναι ότι τους περιμένουμε στο γήπεδο να μας ενισχύσουν και όλοι μαζί στο τέλος να πανηγυρίσουμε τίτλους και να ζήσουμε μεγάλες στιγμές του παρελθόντος».

Ρουκάβινα: «Ολο και καλύτεροι»

Τον καλύτερο του εαυτό υποσχέθηκε ότι θα δώσει ο Άντε Ρουκάβινα για να δικαιώσει τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού, που τον εμπιστεύτηκαν. Ο 22χρονος επιθετικός ελπίζει να πετύχει πολλά τέρματα για να προσφέρει θέαμα στον κόσμο του «τριφυλλιού».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο νεαρός Κροάτης:

Αντε, από την πρώτη κιόλας ημέρα στον Παναθηναϊκό σε βλέπουμε χαμογελαστό. Δείχνεις να το απολαμβάνεις…

«Και βέβαια το απολαμβάνω. Απολαμβάνω τα πάντα από την πρώτη στιγμή που ήρθα στον Παναθηναϊκό. Πρόκειται για μια μεγάλη ομάδα που μου έδωσε την ευκαιρία να δείξω την αξία μου».

Η υποδοχή σου πώς ήταν;

«Εξαιρετική! Ολοι με αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή και με έκαναν να νιώσω σαν να ήμουν χρόνια στην ομάδα. Τους ευχαριστώ πολύ».

Ο Παναθηναϊκός έχει παράδοση στους Κροάτες ποδοσφαιριστές…

«Είμαι ενθουσιασμένος που βρίσκομαι στον Παναθηναϊκό κι έχω την ευκαιρία να παίξω σε μια τόσο μεγάλη ομάδα. Στην Κροατία όλοι γνωρίζουν ότι ο Παναθηναϊκός είναι η μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας και είναι τιμή μου που βρίσκομαι εδώ που έχουν παίξει σπουδαίοι συμπατριώτες μου».

Πραγματοποίησες την πρώτη σου συμμετοχή με τον Παναθηναϊκό, πώς ένιωσες; Εχεις να προσφέρεις πολλά περισσότερα;

«Είμαι χαρούμενος που έπαιξα, όμως ακόμη χρειάζομαι χρόνο για να μπω στο κλίμα της ομάδας. Εχουμε δρόμο μπροστά μας για να βελτιωθούμε. Μέρα με τη μέρα πάντως θα γινόμαστε όλο και καλύτεροι».

Τι εικόνα έχεις σχηματίσει για το υλικό που υπάρχει στον Παναθηναϊκό;

«Υπάρχουν πολύ καλοί παίκτες. Σε όλες τις θέσεις είμαστε δυνατοί και θεωρώ ότι μπορούμε να πρωταγωνιστήσουμε».

Πότε θεωρείς ότι η ομάδα θα είναι έτοιμη;

«Δουλεύουμε σκληρά και είμαστε κουρασμένοι, όπως φάνηκε και με την Κλουζ. Σε λίγες εβδομάδες θα είμαστε έτοιμοι για να πετύχουμε στους στόχους μας και να φτάσουμε στην κορυφή».

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού έχει υψηλές προσδοκίες. Τι υπόσχεση μπορείς να δώσεις;

«Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό μέσα στο γήπεδο για να κερδίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιχνίδια και να κατακτήσουμε τίτλους».

Και να περιμένουν πολλά γκολ από εσένα;

«Ναι, το ελπίζω (γέλια)…».

Χριστοδουλόπουλος: «Εχει λόγο να φωνάζει»

Την άποψη ότι ο Παναθηναϊκός θα είναι έτοιμος για τον πρώτο του αγώνα στο Τσάμπιονς Λιγκ (στις 30 Ιουλίου) εξέφρασε ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος. Ο 22χρονος επιτελικός μέσος η σκληρή δουλειά που γίνεται στο Ιρντνινγκ και οι φωνές του Χενκ Τεν Κάτε είναι για το καλό τους, ώστε να είναι σε όσον το δυνατόν καλύτερη κατάσταση για το πρώτο επίσημο ματς της χρονιάς. «Ηδη από πλευράς φυσικής κατάστασης βρισκόμαστε σε καλό δρόμο. Πρέπει, όμως, να βρούμε τα πατήματά μας», δήλωσε ο διεθνής άσος.

Αναλυτικά όσα τόνισε ο Χριστοδουλόπουλος:

Λάζαρε, ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από τη νέα σου ομάδα;

«Δουλεύουμε πολύ και θεωρώ ότι πάμε καλά. Αλλωστε πρέπει να είμαστε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα έτοιμοι. Γι' αυτό δίνουμε και τα φιλικά, ώστε να δούμε σε ποιους τομείς πάμε καλά ή πού χρειαζόμαστε δουλειά».

Υπάρχει όντως καλή ατμόσφαιρα στην ομάδα, παρά το γεγονός ότι ο προπονητής είναι αυστηρός και κάποιες φορές βάζει τις φωνές;

«Υπάρχει όχι απλά καλό, αλλά εξαιρετικό κλίμα στην ομάδα και είναι αλήθεια ότι περνάμε καλά. Και ο προπονητής φωνάζει γιατί πρέπει στις 30 του μήνα να είμαστε έτοιμοι για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και τον πρώτο μεγάλο αγώνα της χρονιάς».

Θα είναι έτοιμη η ομάδα για το πρώτο επίσημο ματς;

«Ναι, θα είμαστε έτοιμοι. Ηδη από πλευράς φυσικής κατάστασης βρισκόμαστε σε καλό σημείο. Πρέπει όμως να βρούμε λίγο τα πατήματά μας στο γήπεδο και νομίζω ότι τη στιγμή που πρέπει θα είμαστε προετοιμασμένοι».

Εχεις προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα;

«Δεν νομίζω ότι έχω κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, όλοι άλλωστε ήταν στο πλευρό μου από την πρώτη στιγμή. Σιγά σιγά θα γνωρίσω καλύτερα τα παιδιά, κυρίως μέσα στο γήπεδο, γιατί με τους πιο πολλούς ήμασταν γνωστοί από παλιές ομάδες ή από τις εθνικές».

Είσαι επιθετικογενής παίκτης, γρήγορος, με καλή τεχνική. Θεωρείς ότι το γεγονός πως ο προπονητής ζητά από εσάς ένα επιθετικό στυλ, με στοιχεία όπως τα δικά σου, σε ευνοεί;

«Σίγουρα είναι καλό για εμένα που ο κόουτς θέλει να παίζουμε έτσι. Είμαι επιθετικός και μου αρέσει η επίθεση. Η γνώμη μου πάντως είναι πως το συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού θα βοηθήσει συνολικά την ομάδα, όχι μόνο εντός γηπέδου, αλλά και στο να έρχεται ο κόσμος στο γήπεδο και να βλέπει ωραίο ποδόσφαιρο».

Τι μήνυμα θες να στείλεις στον κόσμο;

«Είμαστε στον Παναθηναϊκό και δεν χρειάζεται να στείλουμε κάποιο μήνυμα. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Η ομάδα στοχεύει στο πρωτάθλημα, στην πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και στη συνέχεια σε μια καλή πορεία στην Ευρώπη. Υποχρέωσή μας είναι να παλέψουμε γι' αυτούς τους στόχους».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x