Stoiximan Super League

«Το μυαλό στην Ξάνθη»

Ξεκάθαρος σε ό,τι αφορά τον τρόπο που πρέπει να αγωνιστούν οι παίκτες του στην Ξάνθη, ήταν στη χθεσινή προπόνηση ο Χενκ Τεν Κάτε: «Δεν πρέπει να έχετε στο μυαλό σας την Ανόρθωση, παρά μόνο την Ξάνθη, την οποία πρέπει να νικήσουμε». Με τον Νίνη σε ρόλο οργανωτή και λίγες αλλαγές στην ενδεκάδα ο Παναθηναϊκός κόντρα στους «Ακρίτες». «Ναι στον Βοτανικό» απαντά η πλειοψηφία των κατοίκων, σε δημοσκόπηση της GPO. «Ο κόσμος είναι καταπληκτικός και βοηθάει πάρα πολύ την ομάδα. Οφείλουμε να δώσουμε τα πάντα για να τους κάνουμε χαρούμενους», δήλωσε ο Άντε Ρουκάβινα στο «Παναθηναϊκό Τριφύλλι». «», ανέφερε ο Αντώνης Αντωνιάδης, απαντώντας στις ερωτήσεις των φοιτητών του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ.

Ξεκάθαρος σε ό,τι αφορά τον τρόπο που πρέπει να αγωνιστούν οι παίκτες του στην Ξάνθη, ήταν στη χθεσινή προπόνηση ο Χενκ Τεν Κάτε: «Δεν πρέπει να έχετε στο μυαλό σας την Ανόρθωση, παρά μόνο την Ξάνθη, την οποία πρέπει να νικήσουμε». Με τον Νίνη σε ρόλο οργανωτή και λίγες αλλαγές στην ενδεκάδα ο Παναθηναϊκός κόντρα στους «Ακρίτες». «Ναι στον Βοτανικό» απαντά η πλειοψηφία των κατοίκων, σε δημοσκόπηση της GPO. «Ο κόσμος είναι καταπληκτικός και βοηθάει πάρα πολύ την ομάδα. Οφείλουμε να δώσουμε τα πάντα για να τους κάνουμε χαρούμενους», δήλωσε ο Άντε Ρουκάβινα στο «Παναθηναϊκό Τριφύλλι». «Όλα για την πρόκριση», ανέφερε ο Αντώνης Αντωνιάδης, απαντώντας στις ερωτήσεις των φοιτητών του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ.

Τεν Κάτε: «Ξεχάστε την Ανόρθωση»

Να έχουν το μυαλό τους μόνο στο παιχνίδι με την Ξάνθη και σε αυτό με την Ανόρθωση για το Champions League που ακολουθεί, ζήτησε από τους παίκτες του ο Χενκ Τεν Κάτε. Παράλληλα, ο Ολλανδός προειδοποίησε ότι θα αφήσει εκτός αποστολής κόντρα στους Κύπριους αυτούς που θα είναι αδιάφοροι στα «Πηγάδια».

«Ξεχάστε την Ανόρθωση. Τώρα παίζουμε με την Ξάνθη. Δεν πρέπει να έχετε στο μυαλό σας την Ανόρθωση, παρά μόνο την Ξάνθη, την οποία πρέπει να νικήσουμε. Μόλις τελειώσει το παιχνίδι με την Ξάνθη μπορείτε να σκέφτεστε το ματς με την Ανόρθωση. Μέχρι το Σαββατο, όμως, ξεχάστε το. Αν κάποιοι από εσάς παίξετε στην Ξάνθη όπως παίξατε σήμερα (σ.σ στην προπόνηση), την Τρίτη θα είστε εκτός αποστολής».

Με τον Νίνη σε ρόλο οργανωτή

Χωρίς πολλές αλλαγές και με νέο πρόσωπο τον Σωτήρη Νίνη στο αρχικό σχήμα, θα παρατάξει όπως όλα δείχνουν ο Τεν Κάτε τον Παναθηναικό κόντρα στην Ξάνθη. Συγκεκριμένα, ο Γκαλίνοβιτς θα διατηρηθεί κάτω από τα δοκάρια, με τον Βύντρα να καλύπτει το δεξί άκρο της άμυνας και τον Σπυρόπουλο το αριστερό. Οι Γκούμας και Σαριέγκι θα αποτελούν το κεντρικό δίδυμο και στη μεσαία γραμμή θα παίξουν οι Σιμάο, Σίλβα και Τζιόλης. Μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο θα αγωνιστεί ο Σωτήρης Νίνης, με τους Μάντζιο, Σαλπιγγίδη να αποτελούν το επιθετικό δίδυμο. Οι «πράσινοι» θα προπονηθούν σήμερα στις 16:00 στην Παιανία και στις 19:30 θα αναχωρήσουν για το αεροδρόμιο της Καβάλας και από εκεί οδικώς για την Ξάνθη. Εκτός πλάνων είναι οι Μουν, Νίλσον, Λεοντίου και ο Γκάμπριελ, ο οποίος όμως είναι πολύ καλύτερα και ίσως παίξει την Τρίτη!

«Ναι» στον Βοτανικό

Κόντρα στις διάφορες αντιδράσεις που εμφανίζονται για την κατασκευή του γηπέδου στον Βοτανικό και την «Διπλή Ανάπλαση» του Ελαιώνα και των Αμπελοκήπων, εμφανίζονται οι κάτοικοι των περιοχών, σε δημοσκόπηση της GPO. Σύμφωνα με τους κατοίκους, όπως αυτοί εκφράζονται μέσα από τις απαντήσεις τους στα ερωτήματα που τους έθεσε η έρευνα της GPO (σύνολο ερωτηθέντων 588 άτομα, 18 χρόνων και άνω, με τη μέθοδο των ποσοστώσεων με αναλογία κατοίκων ως προς το φύλο και την ηλικία):

1) Το σχέδιο της διπλής ανάπλασης κρίνεται «καλό και μάλλον καλό» από το 56,4%. Ένα ποσοστό 27,4% δηλώνει ότι «δεν είναι αρκετά ενημερωμένο», ενώ μόλις ένα 14,7% το θεωρεί «κακό και μάλλον κακό».
2) Το 51,5% των ερωτηθέντων (που αξιολογούν θετικά το σχέδιο) θεωρεί ότι «το σχέδιο ανάπλασης θα συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των περιοχών που θα εφαρμοστεί», ενώ το 46,1% εμφανίζεται πεπεισμένο ότι το ίδιο σχέδιο «θα συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλης της Αθήνας». Ιδιαίτερα χαρακτηριστικές της αποδοχής που έχει η «Διπλή Ανάπλαση» από τους κατοίκους των περιοχών στις οποίες αφορά είναι οι απαντήσεις που δίνουν στο ερώτημα «η κατασκευή του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού θα συμβάλει στην οικιστική και περιβαλλοντική αναβάθμιση;» της περιοχής του Ελαιώνα.Το 72,5% απαντά «πολύ και αρκετά», ενώ μόνο το 21,9% απαντά «λίγο και καθόλου».

Όσον αφορά το ερώτημα «τι θα θέλατε περισσότερο να γίνει στον χώρο του παλαιού γηπέδου του Παναθηναϊκού;», «η δημιουργία πάρκου-χώρου αναψυχής» προκρίνεται από το 93,1% των ερωτηθέντων και ακολουθούν «η δημιουργία εμπορικού κέντρου» (2,9%) και «η δημιουργία νέων κατοικιών» (1,4%).Επίσης, αποκαλυπτική των διαθέσεων των κατοίκων είναι η στάση τους απέναντι στο «νέο εμπορικό κέντρο τύπου "Mall"» που κατασκευάζεται ήδη στον Βοτανικό και έχει αποτελέσει αντικείμενο δικαστικής αμφισβήτησης από ομάδα πολιτών.Το 46,2% το θεωρεί «χρήσιμο ακόμα και αν επιβαρύνει το περιβάλλον και το κυκλοφοριακό της περιοχής», ενώ «χρήσιμο και ενδιαφέρον» το αξιολογεί το 41,2%. Μόλις ένα 8,2% το θεωρεί «βλαπτικό».Τέλος, το 73,3% των ερωτηθέντων κρίνει θετική και μάλλον θετική «τη στάση του δημάρχου Νικήτα Κακλαμάνη» στο θέμα της διπλής ανάπλασης έναντι ενός 16,2% που την κρίνει «αρνητικά» και «μάλλον αρνητικά».

Ρουκάβινα: «Τα πάντα για τον κόσμο μας»

Ένα από τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα του Παναθηναϊκού, ο Άντε Ρουκάβινα φιλοξενείται στο νέο τεύχος του περιοδικού, «Παναθηναϊκό Τριφύλλι». Ο νεαρός επιθετικός μιλάει για τις συστάσεις που του έγιναν από τους συμπατριώτες του και δηλώνει εντυπωσιασμένος από τον κόσμο της ομάδας.

«Ήξερα ότι ο Παναθηναϊκός είναι μία μεγάλη ομάδα που παίζει πάντα στην Ευρώπη και πως έχουν παίξει σ’ αυτόν πολλοί καλοί Κροάτες. Ρώτησα για την ομάδα τον Ασάνοβιτς αλλά και τον Αντριτς, με τον οποίο ήμασταν συμπαίκτες στη Χάιντουκ. Και οι δύο μου είπαν: "Υπόγραψε με κλειστά μάτια, είναι πραγματικά μεγάλη ομάδα". Ο Αντριτς μου είπε μάλιστα: "Πάρε τα πράγματά σου και πήγαινε με τα πόδια!". Μου έκαναν φροντιστήριο και πριν ακόμα βρεθώ στην Ελλάδα κατάλαβα πόσο μεγάλο μέγεθος είναι ο Παναθηναϊκός. Η οργάνωση της ομάδας είναι εξαιρετική, το υλικό πάρα πολύ καλό. Και το προπονητικό κέντρο ακόμα καλύτερο. Ποτέ στη ζωή μου δεν είχα παίξει μπροστά σε τόσο πολύ κόσμο. Το προηγούμενο ρεκόρ μου ήταν 35.000 θεατές. Ο κόσμος είναι καταπληκτικός και βοηθάει πάρα πολύ την ομάδα. Οφείλουμε να δώσουμε τα πάντα για να τους κάνουμε χαρούμενους. Γι' αυτό μόλις πέτυχα το πρώτο μου γκολ έτρεξα να το πανηγυρίσω μαζί τους. Είναι πολύ σημαντικό για έναν παίκτη, για την ομάδα, να νιώθει τον κόσμο κοντά του. Οι ομάδες γίνονται μεγάλες και από τον κόσμο που τις ακολουθεί».

Βαγγέλης Νερατζιάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x