Γιώργος Χελάκης

«Προτάσεις» αγοράς και «πράσινα άλογα»

SportDay

O Ανδρέας Βγενόπουλος διαβεβαιώνει ότι θα βγει και θα πανηγυρίσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Παναθηναϊκό σε περίπτωση που η διαφορά του από τον Ολυμπιακό είναι κάτω από τρεις βαθμούς.
Η δήλωση δείχνει ότι ο κ. Βγενόπουλος, πέρα από εξαιρετικός επιχειρηματίας, είναι κι ένας εξαιρετικός πολιτικός με την αγοραία έννοια του όρου. Ο κόσμος συγκινείται όταν ακούει κάποιον που «δεν ξέρει τι έχει» να μιλάει σαν οπαδός, πολύ περισσότερο που ο... κάποιος έχει δηλώσει ότι ενδιαφέρεται (μαζί με άλλους) να αγοράσει την ΠΑΕ.

Με τις αποκλειστικές δηλώσεις του στη «SportDay» ο Ανδρέας Βγενόπουλος ξεκαθαρίζει ότι μέχρι να τελειώσει το πρωτάθλημα τέτοια πρόταση δεν πρόκειται να υποβληθεί. Η απόφασή του είναι σωστή. Το πρωτάθλημα δεν έχει κριθεί παρά το «ερυθρόλευκο» προβάδισμα. Μία πρόταση αυτή τη στιγμή θα ήταν σαν να προδίκαζε ότι το πρωτάθλημα έχει τελειώσει. Ακόμα και αν ήθελε η «ΠΕΚ» του Βγενόπουλου να αποδώσει μία τέτοια μομφή στην ιδιοκτησία της ΠΑΕ, η «μπάλα» θα έπαιρνε αναπόφευκτα τον προπονητή και (κυρίως) τους παίκτες της ομάδας που καλούνται να συνεχίσουν την προσπάθεια. Ολα αυτά άσχετα από το γεγονός ότι η οικογένεια Βαρδινογιάννη δεν πουλάει. Η αποτίμηση του προπονητικού κέντρου της Παιανίας καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την πιθανότητα πώλησης. Το πράγμα χειροτερεύει αν σκεφτεί κανείς τις οικονομικές αλλά και αγωνιστικές προοπτικές που ανοίγονται όταν ο Παναθηναϊκός μπει στο νέο γήπεδο. Ολα αυτά δυσκολεύουν την προσπάθεια αποτίμησης τού τι πωλείται και τι αγοράζεται.

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν έχει μπει καν στη διαδικασία αποτίμησης διότι δεν σκέφτεται καν να πουλήσει. Επομένως μία πρόταση του Βγενόπουλου τώρα μόνο τον χαρακτήρα του εντυπωσιασμού θα είχε. Πέραν του ότι θα ήταν πρόωρη ομολογία αποτυχίας. Ο Βγενόπουλος, παρά τα χθεσινά περί του αντιθέτου δημοσιεύματα, απέφυγε να κάνει το λάθος. Πιστός στην τακτική του να βαθαίνει το ρήγμα στις σχέσεις ΠΑΕ και οπαδών, μίλησε πάλι σαν τέτοιος. Βάφτισε τον Παναθηναϊκό πρωταθλητή στην περίπτωση που η διαφορά είναι μικρότερη από τρεις βαθμούς. Είπε αυτό που συζητούν στα ραδιόφωνα οι οπαδοί της ομάδας. Το καλοκαίρι και ανάλογα με το πού και πώς θα καταλήξει ο τίτλος, έχει όλον τον χρόνο να ξεδιπλώσει την τακτική του. Μέχρι τότε θα πουλάει (δικής του πάμφθηνης παραγωγής) οπαδιλίκι και θα αγοράζει την εκτίμηση των οπαδών με τους οποίους έχει ήδη βρει κώδικες συνεννόησης. Ποτέ κανείς δεν προβλήθηκε τόσο πολύ ξοδεύοντας τόσο λίγα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x