Γιώργος Χελάκης

Τα (κόκκινα) κουρέλια τραγουδάνε ακόμα...

SportDay

Mεγάλη η φαντασία των σεναριογράφων που αναλαμβάνουν εργολαβικά να γεμίζουν τον τόπο με δηλητηριώδες παρασκήνιο. Η διευρυμένη φαντασία τούς επιτρέπει να ισχυριστούν ότι ΠΑΟΚ και Ξάνθη για να μην κινήσουν υποψίες κάθισαν κι έφαγαν από τέσσερα γκολ. Αν έτρωγαν από ένα-δύο, θα φαινόταν το στήσιμο...

Τα έχουν κάτι τέτοια τα σενάρια. Ξεφεύγουν από την πραγματικότητα και ψάχνουν να βρουν υποστηρικτές μόνο ανάμεσα σε όσους ζουν και αναπνέουν μυρίζοντας παντού κομπίνες, στησίματα και συνωμοσίες.

Οταν η ΑΕΚ στην Τούμπα έβαζε τα πρώτα τρία, τότε ο Γκαλέτι σημάδευε το κεφάλι του Ζεβλάκοφ. Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε στα Πηγάδια με πειραματικό σχήμα - 4-4-2, με δύο ψηλούς στην κορυφή, τον Ραούλ Μπράβο στόπερ και τον Λεντέσμα στον πάγκο. Φέτος δεν υπήρξε παιχνίδι με τόσους πολλούς πειραματισμούς. Ο Σεγούρα μόνος ή με τη συνδρομή του Ιβιτς έστειλε στο γήπεδο έναν ασυνήθιστο Ολυμπιακό. Επειδή όλα εκ του αποτελέσματος κρίνονται, ο υπηρεσιακός προπονητής των «ερυθρολεύκων» έχει κάθε λόγο να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση. Χθες στα Πηγάδια οι πρωταθλητές πραγματοποίησαν την καλύτερη εμφάνιση εκτός έδρας.

Για τους δύσπιστους σημειώνω: στο πρώτο ημίχρονο δεν γύρισε η μπάλα από τα στόπερ στον Νικοπολίδη ούτε μία φορά. Ο Ραούλ Μπράβο με κάθετες συρτές μπαλιές έψαχνε τα χαφ και ο Ζεβλάκοφ «γέμιζε» σημαδεύοντας το δίδυμο των ψηλών. Ο Στολτίδης αντί να κάνει ατελείωτες κούρσες πάνω-κάτω, στάθηκε στη μεσαία γραμμή, έκοψε και μοίρασε σωστά. Ο Τζόρτζεβιτς πέτυχε τρία γκολ κι έστρεψε πάνω του τους προβολείς. Ομως, όλη η δουλειά επιθετικά έγινε από δεξιά. Γκαλέτι-Τοροσίδης πήραν «παραμάζωμα» τους αντιπάλους τους και έδειξαν τον δρόμο για την επικράτηση. Στα τελευταία είκοσι λεπτά του παιχνιδιού επιβεβαιώθηκε ό,τι γνωρίζουν όλοι. Οι παίκτες του Ολυμπιακού, ακόμα κι αν το θέλουν πολύ, τους είναι αδύνατο να βγάλουν στα «γεμάτα» το ενενηντάλεπτο. Ωστόσο, η κλάση των περισσότερων από αυτούς επιτρέπει με μία ώρα μπαλίτσα να καθαρίσουν το ματς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Γκαλέτι. Εκανε σέντρες, τάκλιν, μπούκες. Μόλις κρίθηκε η υπόθεση, ο ρυθμός έπεσε και αντικαταστάθηκε. Ο Κοβάσεβιτς έτσι κι αλλιώς παίζει μια ταχύτητα πιο κάτω εδώ και περίπου δύο μήνες. Λογικά πράγματα... Ο Στολτίδης παίζει βγάζοντας από τον πάτο της δεξαμενής τα τελευταία αποθέματα. Ο Τοροσίδης παίζει με σοβαρές ενοχλήσεις στα πόδια τον τελευταίο καιρό. Αν ο Ολυμπιακός αναγκαζόταν (ή αναγκαστεί) να παίζει στα πλέι οφ, θα δούμε παίκτες του να καταρρέουν μέσα στο γήπεδο.

Στην Τούμπα είχαμε το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου. Ο θάνατος είναι της νυν ποδοσφαιρικής ομάδας του ΠΑΟΚ. Η ατυχία είναι ότι έπεσε πάνω στην ΑΕΚ. Τη στιγμή που ο Ολυμπιακός αρπάζει τρία σε μισή ώρα γιατί να μην αρπάξει άλλα τόσα ο ΠΑΟΚ σε είκοσι πέντε λεπτά. Ο φιλέσπλαχνος Κωστένογλου, βλέποντας τον διασυρμό του ΠΑΟΚ, ίσως σκέφτηκε ότι καλό είναι να φρενάρει για να μην έχουμε θύματα στην Τούμπα. Πάλι καλά που οι απογοητευμένοι ΠΑΟΚτσήδες της θύρας 4 προτίμησαν να αποχωρήσουν αντί να μπουν στο γήπεδο και να τα κάνουν όλα καλοκαιρινά.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έπεσε στην περίπτωση που λέγεται ΑΕΚ εδώ κι ένα μήνα. Οι «κιτρινόμαυροι» δεν παίζονται το τελευταίο διάστημα. Ακόμα κι ένας κανονικός ΠΑΟΚ δύσκολα θα μπορούσε να τη φρενάρει. Στην πλέον πιθανή περίπτωση, που είναι να χαθεί το πρωτάθλημα, θα μείνει η πικρή γεύση της ισοφάρισης του Ζεντίλ και οι κερδισμένοι στα χαρτιά βαθμοί του Ολυμπιακού. Αν για λόγους επικοινωνιακούς δοθεί το βάρος στα χαρτιά, το μόνο πιθανό κέρδος θα είναι οι εκ νέου καλές πωλήσεις στα εισιτήρια διαρκείας. Αν δοθεί το βάρος στο γκολ του Ζεντίλ, τότε η ΑΕΚ θα βελτιώσει τα αγωνιστικά σάνταρ της.

Ο Παναθηναϊκός είχε χθες επιβλητική παρουσία. Οχι στο γήπεδο της Λεωφόρου. Ο Παναθηναϊκός είχε δύο αγώνες χθες. Αυτός που κίνησε το ενδιαφέρον διεξήχθη στο Πεδίον του Αρεως. Οι χιλιάδες φίλοι της ομάδας που συγκεντρώθηκαν εκεί δεν αντιμετωπίζονται με επικοινωνιακά μέσα. Δεν πρόκειται απλώς για αφιονισμένους νεαρούς που εξαντλούν τη ζωτικότητά τους στα κλαμπ των οργανωμένων οπαδών που πίνουν νερό στο όνομα των αδελφών Γιαννακόπουλων. Δεν είναι καν διατεθειμένοι να δώσουν γη και ύδωρ στον Ανδρέα Βγενόπουλο. Ανθρωποι κάθε ηλικίας, μορφωτικού και οικονομικού επιπέδου, συγκεντρώθηκαν χθες το απόγευμα στο Πεδίον του Αρεως. Ανθρωποι με άσπρα ή λιγοστά μαλλιά που -το καταλάβαινες- μικρή σχέση έχουν με πορείες και συλλαλητήρια. Ολοι αυτοί είναι καθαρόαιμοι Παναθηναϊκοί που βαρέθηκαν να δίνουν πίστωση χρόνου και να παίρνουν πίκρες και απογοητεύσεις. Μάλλον κάνουν σοβαρό λάθος όσοι πιστεύουν πως αυτοί που πήγαν στο συλλαλητήριο διχάζουν τον Παναθηναϊκό. Μπορεί κάποιοι να παίξουν επιχειρηματικά και άλλα παιχνίδια στις πλάτες τους, να ποντάρουν στην απογοήτευσή τους. Η δική τους αγνή προαίρεση μετράει τώρα. Ας μην την αγνοήσουν στην ΠΑΕ, γιατί υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να κερδίζει η ομάδα και οι κερκίδες να είναι άδειες, όπως χθες το απόγευμα με τον Αρη.

ΥΓ.: Ετσι που ήρθαν τα πράγματα, πρώτο φαβορί για την κατηφόρα του υποβιβασμού μαζί με Βέροια και Καλαμαριά έγινε ο Ατρόμητος. Πώς; Με τη μέθοδο της... αυτοκτονίας. Ηττα στο Περιστέρι από τον Αστέρα Τρίπολης, ισοπαλία από την πεσμένη Βέροια χθες. Φαντάζομαι τον Γιώργο Σπανό να αναρωτιέται γιατί η ομάδα του δεν μπορεί στην έδρα της να νικήσει τον Αστέρα, ενώ την ίδια δουλειά την πετυχαίνει και μάλιστα εκτός έδρας ο Λεβαδειακός.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x