Γιώργος Χελάκης

Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα...

SportDay

Πώς γίναμε έτσι; «Μια ωραία ατμόσφαιρα», όπως έλεγε ο αείμνηστος Ντίνος Ηλιόπουλος. Ο Απόλλων Καλαμαριάς σκέφτεται σοβαρά στο αυριανό παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό να χρησιμοποιήσει τον Αυστριακό Βάλνερ. Τον παίκτη εξαιτίας της συμμετοχής του οποίου έχασε στη σούμα τέσσερις βαθμούς. Τους τρεις απ' αυτούς τους πήρε ο Ολυμπιακός και είναι τώρα μπροστά στη βαθμολογία.

Ερχεται, λοιπόν, ο Απόλλων, που τόσο καιρό δεν χρησιμοποιούσε τον συγκεκριμένο παίκτη, και «απειλεί» ότι θα τον βάλει να παίξει. Ηδη ο Κατσαβάκης τον συμπεριέλαβε στην αποστολή. Μάλλον απίθανο είναι η σχετική πρωτοβουλία να ανήκει στο νομικό τμήμα της ΠΑΕ. Το πιθανότερο είναι να πρόκειται για καθαρά διοικητική απόφαση με έντονους συμβολισμούς.

Ο Απόλλων με την ενέργειά του δύσκολα θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για διακωμώδηση του αθλήματος. Αλλωστε, στη Λωζάννη ακόμα γελούν και στην Ελλάδα δεν νομίζω ότι υπάρχει κανείς που να υπολήπτεται τη διοργάνωση. Απλώς το ελληνικό ποδόσφαιρο θα βουτηχτεί περισσότερο στην ανυποληψία, έτσι που να στερείται νοήματος ποιος ήρξατο χειρών αδίκων.

Παίκτης του οποίου η συμμετοχή έχει από τα ελληνικά δικαιοδοτικά όργανα κριθεί αντικανονική θα παίξει με ευθύνη της ομάδας του. Ενέργεια που δεν έχει προηγούμενο και ανάμεσα σε άλλα δείχνει ποια ακριβώς είναι η εκτίμηση του Απόλλωνα στην ΕΠΟ. Δεν δείχνει, όμως, μόνο αυτό. Ενημερώνει –και μάλιστα εν όψει Euro– πώς εμείς οι ίδιοι αντιλαμβανόμαστε το ποδόσφαιρό μας. Αμφιβάλλω ζωηρά αν η Καλαμαριά θα έκανε τέτοια αποκοτιά γνωρίζοντας ότι, εφόσον το CAS τη δικαιώσει, έχει ελπίδες να σωθεί.

Τώρα, που ξέρει ότι ανεξάρτητα από την απόφαση ο υποβιβασμός είναι δεδομένος, σπρώχνει γερά το ελληνικό ποδόσφαιρο στον πάτο του βαρελιού. Τέτοιο που είναι, καλά του κάνει. Οσοι, όμως, θέλουν να κριθεί ευνοϊκά η προσφυγή της για να επωφεληθούν με την αφαίρεση των τριών βαθμών από τον Ολυμπιακό, πώς σχολιάζουν την πρόθεσή της; Εκτός αν από την παρουσία τους στο CAS αποκόμισαν την εντύπωση ότι πρόκειται για... ελληνικού τύπου δικαστήριο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x