Γιώργος Χελάκης

Καλές δηλώσεις είναι αυτές που δεν τις παίρνεις πίσω

SportDay

Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη. Και της απώλειας του τίτλου, επίσης. Οι νέες δηλώσεις Ριβάλντο, «βουτηγμένες» στην παθογένεια της εγχώριας πραγματικότητας, τον αφήνουν εκτεθειμένο. Ακόμα και οι συμπαίκτες του, που έχουν δει τα μάτια τους τον Δημητρόπουλο και τον Ποντίκη, φρόντισαν να είναι συγκρατημένοι. Ο Ριβάλντο φρόντισε να εκτεθεί.

Δήλωσε, χωρίς να το πολυσκεφτεί, ότι η ΑΕΚ είναι πρωταθλήτρια και ότι σε διαφορετική περίπτωση θα πάει στη Βραζιλία, σταματώντας να παίζει ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, δηλαδή στην ΑΕΚ. Σήμερα βρίσκεται στην αποστολή του Κωστένογλου για το ματς με τον Πανιώνιο. Πάει να πει ότι την πρώτη «φουριόζα» δήλωσή του την πήρε πίσω.

Δεν είναι πρωταθλητής, δεν μπορεί να διεκδικήσει το πριμ 700.000 ευρώ που προβλέπει το συμβόλαιό του σε περίπτωση κατάκτησης τίτλου. Χθες, αναγκασμένος να πάρει τη βαριά δήλωση πίσω, έκανε νέα ρελάνς, βγάζοντας πέτσινα τα τρία πρωταθλήματα που πήρε με τον Ολυμπιακό. Δικαίωμά του να το πιστεύει, υποχρέωσή του να το αποδείξει αν τυχόν κληθεί ενώπιον του αθλητικού δικαστή.

Αν το αποδείξει, με γεια του, με χαρά του. Κάνει απλώς να δίνει πίσω τα πριμ από τις τρεις κατακτήσεις πρωταθλημάτων... Αν δεν τα καταφέρει, μπορεί να πάρει κι αυτή τη δήλωση πίσω. Ή να καταγγείλει την ΑΕΚ και τον Ντέμη Νικολαΐδη για ηθική αυτουργία. Διότι όταν ακούει τον πρόεδρο να κατακεραυνώνει τον Γκαγκάτση ότι έδωσε το πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό, μπορεί κι αυτός με τη σειρά του να πει μια κουβέντα παραπάνω τραβώντας το σκοινί.

Στο κάτω κάτω της γραφής, πού να ξέρει ο «Ρίμπο» ότι με τον Γκαγκάτση συνεργάστηκε ο πρόεδρος της ομάδας του για να εξαφανιστούν τα χρέη της ΑΕΚ προς το Δημόσιο. Πού να το ξέρει και γιατί να τον νοιάζει. Αλλωστε, στα βραζιλιάνικα μπορεί να μην υπάρχει η παροιμία «όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες».

Για τον καθένα ισχύει ότι καλές δηλώσεις είναι αυτές που δεν αναγκάζεσαι με τις πράξεις σου να τις πάρεις πίσω. Οπως έκανε ο Κόκκαλης με την περίφημη δήλωση «ο Ολυμπιακός κερδίζει μόνο μέσα στα γήπεδα». Οπως ήδη έκαναν ο «Ρίμπο» και ο Ντέμης...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x