Γιώργος Χελάκης

«Δεν μας χέζεις, ρε Νταλάρα»!

SportDay

H χαμηλή μεταγραφική πτήση του Ολυμπιακού «γιατρεύτηκε» προσωρινά από τη μετακόμιση του Αβραάμ στο λιμάνι. Αν αύριο-μεθαύριο ο Παναθηναϊκός ανακοινώσει τη μεταγραφή του Ζιλμπέρτο Σίλβα, ο ανυπόμονος λαός του Θρύλου δεν πρόκειται να καθίσει στ' αυγά του επειδή οι ανταποκρίσεις από το Ζέεφελντ θα αναφέρουν ότι ο Μίκελ Αλόνσο έδειξε καλά στοιχεία. Δέκα χρόνια τώρα κάθε τίμιος και αγνός γαύρος –όπως λέει ο Αντύπας– κοκορεύεται επειδή ο πρόεδρος «του» φέρνει τα μεγάλα ονόματα από το εξωτερικό. Δύσκολα, λοιπόν, θα ανεχτεί να αλλάξει συνήθειες και να ξυπνάει το πρωί με τη σκέψη ότι μπορεί να ταραχτεί αντικρίζοντας τα πρωτοσέλιδα.

Σε αντίθεση με τον Μπίσκαν και τον Κονσεϊσάο, οι μπαταρίες του Σίλβα είναι ακόμα φορτωμένες. Τόσο πολύ, μάλιστα, που η παρουσία του στη μεσαία γραμμή του Παναθηναϊκού απειλεί να αλλάξει τις αγωνιστικές ισορροπίες. Τότε μπαίνουν στη μέση οι συγκρίσεις. Ο Μάτος από τη μια πλευρά, οι... τενοντίτιδες του Λεντέσμα από την άλλη. Σίλβα από τη μια πλευρά, ο υπό δοκιμή... 28χρονος από την άλλη. Εδώ είναι που οι σχεδιασμοί του Ερνέστο Βαλβέρδε παύουν να ενδιαφέρουν τον «ερυθρόλευκο» οπαδό. Παύει να εκτιμάται η καλή διάθεση του κόουτς να κάνει οικονομίες στον πρόεδρο και να βγάλει από τη μύγα ξίγκι, όπως –λέγεται ότι– έκανε στην Αθλέτικ Μπιλμπάο. Περνάει σε δεύτερη και τρίτη μοίρα ότι μπορεί να κάνει νέο Κουσουλάκη τον νεαρό Κατσικογιάννη. Ο αγνός και τίμιος γαύρος αίρεται στο ύψος των περιστάσεων και απαιτεί ηχηρή απάντηση από τον ανίκητο πρόεδρο στη συμμαχία Πατέρα - Βγενόπουλου - Γιαννακόπουλων - Βαρδινογιάννη.

Ετσι είναι ο οπαδός από ένα σημείο και μετά. Συμπεριφέρεται όπως τον έχεις μάθει. Παρά τις όποιες επιτυχίες του Παναθηναϊκού στις μεταγραφικές μάχες του εσωτερικού, ο Κόκκαλης «καθάριζε» πάντα όταν τα ψώνια γίνονταν από τις μεγάλες αγορές. Καλός και άγιος ο σχεδιασμός του Βαλβέρδε, αλλά σπάνια ο Ολυμπιακός κέρδιζε πρωταθλήματα επειδή αυτοί που έβρισκαν θέση στην άκρη του πάγκου έβγαζαν λαγούς από το καπέλο. Αυτή τη δουλειά πάντα ο πρόεδρος την έκανε φέρνοντας τους «παικταράδες». Οσο κι αν ο Βαλβέρδε διδάσκει τα μυστικά της μπάλας στον Σοϊλέδη, ο οπαδός του Θρύλου θα στείλει το μήνυμα στον πρόεδρο κι αυτός θα πρέπει να το λάβει. Κάποια στιγμή θα γίνει παραλήπτης ανάλογου μηνύματος κι ο Βαλβέρδε. Καλά και άγια όλα όσα διδάσκει στους μικρούς, αλλά όταν ο «αιώνιος» φέρνει τον Ζιλμπέρτο Σίλβα, πρέπει ο κόουτς να μεγαλώσει τις απαιτήσεις του. Οχι από τους «μικρούς», αλλά από τον ίδιο τον πρόεδρο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x