Γιώργος Χελάκης

Εκτιμάται η ειλικρίνεια, προβληματίζει η αναποτελεσματικότητα

SportDay

H χθεσινή ανακοίνωση του Ολυμπιακού παραδέχεται καταστάσεις. Ενημερώνει τους οπαδούς της ομάδας ότι η υλοποίηση του μεταγραφικού σχεδιασμού θα καθυστερήσει. Προφανής σκοπός να μη δημιουργείται ένα κλίμα –εδώ και τώρα– μεταγραφής κάποιου παιχταρά. Η ανακοίνωση ξεκαθαρίζει ότι κάτι τέτοιο –αν συμβεί– θα καθυστερήσει. Η ειλικρίνεια των υπευθύνων του Ολυμπιακού πρέπει να εκτιμηθεί. Οπως και η προ μηνός ενημέρωση ότι η ΠΑΕ κινείται για τη μεταγραφή των Ντούντα, Ντούσερ και Γκονθάλεθ. Ενας ήρθε από τους τρεις, αλλά, προκειμένου να πλέκονται σενάρια, καλύτερα ήταν που η ΠΑΕ μίλησε ξεκάθαρα για τους στόχους της, έστω κι αν το ποσοστό επιτυχίας κυμάνθηκε τελικά μόλις στο 33%.

Τούτη τη φορά δεν γίνονται γνωστοί συγκεκριμένοι στόχοι. Αν η γραμμή της ΠΑΕ δεν έχει αλλάξει, τότε σημαίνει πως επί του παρόντος οι στόχοι ακόμα εντοπίζονται. Γι' αυτό και γίνεται επεξήγηση ότι ίσως χρειαστεί και ο Αύγουστος για να ολοκληρωθεί κάποια μεταγραφή. Ούτε πρωτόγνωρο θα είναι ούτε καταστροφικό. Οταν όμως ομολογείται μια σημαντική καθυστέρηση, δικαιολογημένα αναρωτιέται κανείς για τους λόγους που έφτασαν μέχρις εδώ τα πράγματα. Ενδεικτικά αναφέρονται ορισμένοι:

• Ο Ερνέστο Βαλβέρδε καθυστερεί να επιλέξει «προτεινόμενους» μετά την αποτυχία στις περιπτώσεις Ντούντα και Ντούσερ.

• Ο Γιάννης Χρυσικόπουλος αδυνατεί να ολοκληρώσει με επιτυχία τις διαπραγματεύσεις.

• Η απουσία τεχνικού διευθυντή κάνει δύσκολο τον εντοπισμό παικτών στις θέσεις που ο προπονητής κρίνει ότι χρειάζονται ενίσχυση.

• Τα ποσά που διατίθενται είναι μικρότερα από αυτά που απαιτούνται για να έρθουν οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές και έτσι καταλήγει το πράγμα σε «δοκιμές».

Κάτι από όλα αυτά, ή και τα περισσότερα από αυτά ισχύουν για να οδηγηθούν τα πράγματα στη χθεσινή ανακοίνωση, η ειλικρίνεια της οποίας είναι χωρίς αμφισβήτηση. Ο οπαδός του Ολυμπιακού καλείται να εκτιμήσει την ειλικρίνεια, αλλά είναι σίγουρο ότι τον ενδιαφέρει κυρίως η αποτελεσματικότητα. Μέχρι τώρα μετράει τις μεταγραφές και βρίσκει ότι ο Αβραάμ Παπαδόπουλος θα είναι βασικός. Ο Οσκαρ Γκονθάλεθ, ο Γιάννης Παπαδόπουλος, ο Μίκελ Αλόνσο (εφόσον) και ο Γιάννης Γκαλίτσιος (λόγω Τοροσίδη) θα συμπληρώνουν το ρόστερ. Λείπουν τρεις βασικοί τουλάχιστον. Ο αμυντικός χαφ, ο αριστερός μεσοεπιθετικός και ο σέντερ φορ. Οσο περνάει ο καιρός και η ομάδα έρχεται πιο κοντά στις αγωνιστικές υποχρεώσεις, τόσο λιγοστεύουν οι πιθανότητες να βρεθεί ο καλός και οικονομικά προσιτός παίκτης. Κατά συνέπεια το άγχος δεν προέρχεται κυρίως από τις όποιες «λαμπερές» κινήσεις του «αιώνιου» αντιπάλου. Προέρχεται από την πίεση χρόνου και τη διαφαινόμενη έλλειψη συγκεκριμένων στόχων. Θυμίζω ότι οι θέσεις στις οποίες θα κινηθεί για παίκτες ο πρωταθλητής έγιναν γνωστές πριν ο Παναθηναϊκός εισβάλει εντυπωσιακά στο μεταγραφικό προσκήνιο. Τις ξέραμε όλοι εδώ και περίπου δύο μήνες. Τόσος είναι ο χρόνος που οι υπεύθυνοι της ομάδας προσπαθούν χωρίς να τα καταφέρνουν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x