Γιώργος Χελάκης

Πρωταγωνιστής της βραδιάς ο κόουτς

SportDay

Κοντά 60.000 φίλαθλοι τέτοια εποχή δείχνει καθαρά πόσο διψάει ο κόσμος για μπάλα της προκοπής. Πόσο πιστεύει ότι ο... πολυμετοχικός Παναθηναϊκός του Τεν Κάτε θα του προσφέρει επιτέλους όσα στερήθηκε τα τελευταία χρόνια. Κάθε άλλη εξήγηση για τη χθεσινοβραδινή κοσμοσυρροή στο ΟΑΚΑ περιττεύει.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της βραδιάς ήταν ο κόουτς. Με τα... υλικά του Πεσέιρο, παρουσίασε για σαράντα πέντε λεπτά έναν ελκυστικό Παναθηναϊκό, με στοιχεία που απουσίαζαν παντελώς την περσινή χρονιά. Μία μία οι διαφοροποιήσεις.

• Ο... αποδιοπομπαίος Βύντρα σε θέση κεντρικού αμυντικού.
• Ο... ξεχασμένος Νίνης στην κανονική του θέση, «δεκάρι».
• Ο Σαλπιγγίδης στα άκρα του γηπέδου.
• Ο... παραπεταμένος Μάντζιος στην κορυφή της επίθεσης.

Με σύστημα 4-2-3-1, το «τριφύλλι» έτρεξε πολύ, πρέσαρε έξω από την περιοχή των Γεωργιανών και έπαιξε από τις άκρες. Ο κόσμος το καταφχαριστήθηκε. Ζητωκραύγασε και παρότρυνε τους παίκτες να πετύχουν πολλά γκολ. Αξιοποιώντας την παλιά φρουρά ο κόουτς και αφήνοντας στον πάγκο τους νεοφερμένους και τους Γκούμα, Καραγκούνη παρουσίασε ένα φρέσκο Παναθηναϊκό με δροσιά και ζωντάνια. Σίγουρα βοήθησε σ' αυτό η τρομαγμένη Ντιναμό, που νόμισε ότι με σκληρά μαρκαρίσματα και μαζική άμυνα θα γλίτωνε από διαφαινόμενο διασυρμό...

Στο δεύτερο ημίχρονο ούτε ο Γκάμπριελ ούτε ο Χριστοδουλόπουλος βοήθησαν τον Τεν Κάτε να πετύχει τον στόχο, που ήταν γκολ και θέαμα. Τουναντίον, χάθηκαν η φρεσκάδα, η κατοχή μπάλας και οι νίκες στις προσωπικές μονομαχίες. Συμβαίνουν αυτά όταν μια ομάδα βρίσκεται –ουσιαστικά– σε περίοδο προετοιμασίας. Ο κόουτς έχει να προβληματιστεί για την αστάθεια της άμυνάς του. Ο Βύντρα, ύστερα από μια σειρά πετυχημένων εμφανίσεων, χθες τα θαλάσσωνε σε σχετικά εύκολες φάσεις. Ο Γκάμπριελ, ο οποίος μπήκε στο δεύτερο μέρος, έμεινε εκτός δράσης. Ο Χριστοδουλόπουλος αδυνατεί ακόμα να ολοκληρώσει τις ατομικές προσπάθειες με μια σίγουρη πάσα ή κάποιο αξιόλογο σουτ. Πράγματα που διορθώνονται με τον καιρό. Τα κέρδη του Παναθηναϊκού είναι δύο:

• Εξασφάλισε την πρόκρισή του στον τελευταίο προκριματικό για την είσοδο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.
• Πήρε μεγάλη πίστωση χρόνου από τους οπαδούς για να καλυτερεύσει αισθητά την ήδη βελτιούμενη αγωνιστική εικόνα του.

Η ομάδα κινείται γύρω από τον ρυθμό του Τεν Κάτε. Αναμφισβήτητος κυρίαρχος της κατάστασης στα αποδυτήρια, εμπνέει σεβασμό και φόβο. Η κίνησή του να βάλει τους περσινούς αφήνοντας έξω μάλιστα Γκούμα και Καραγκούνη δείχνει ότι δεν αναγνωρίζει παλαιότητες και παράσημα. Ο αποκλεισμός του Κλέιτον δείχνει ότι θα παίζει όποιος ακούει καλά και προσαρμόζεται γρήγορα.

Με πλούσιο ρόστερ, αδιαμφισβήτητο προπονητή και κόσμο χωρίς προστριβές στην εξέδρα, ο Παναθηναϊκός μπαίνει δυνατά στις μάχες της χρονιάς. Τίποτα δεν προεξοφλείται και μάλιστα τόσο νωρίς. Τίποτα, όμως, δεν μοιάζει να είναι όπως τα προηγούμενα χρόνια...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x