Γιώργος Χελάκης

Ανεβάζει στροφές, ζητεί υποστήριξη

SportDay

Η Ανκαραγκουτσού δεν συμπεριλαμβάνεται στις υπερδυνάμεις του τουρκικού ποδοσφαίρου. Η επιθετική της γραμμή ελάχιστα προβλημάτισε την άμυνα της ΑΕΚ. Ομως θα ήταν λάθος η ολοκληρωτική υπεροχή της «Ενωσης» να αποδοθεί στις αδυναμίες των Τούρκων. Ο Δώνης παρουσίασε στο φιλικό μια καλά συγκροτημένη ομάδα χωρίς ιδιαίτερα κενά, με σωστή επικοινωνία ανάμεσα στις γραμμές της. Στο σύστημα 4-3-3 η μισή δουλειά αφορά τη λειτουργία της μεσαίας γραμμής. Ο Ριβάλντο, παίζοντας αρκετά απλά -για τις συνήθειές του-, βοηθούσε να περνάει η μπάλα από την άμυνα στην επίθεση.

Το ίδιο πάνω-κάτω έκανε και ο Παντελής Καφές, δίνοντας ταυτόχρονα βοήθειες στον Αντώνη Ρίκκα, που έτρεχε συνεχώς για να μαρκάρει. Ετσι όπως απλωνόταν το παιχνίδι της «Ενωσης» στο γήπεδο, η εντύπωση που δημιουργήθηκε είναι ότι ο Μπασινάς θα παίξει δίπλα στον τρεχαλατζή Ρίκκα και όχι στη θέση του. Χρόνος υπάρχει για να δοθεί απάντηση στο σχετικό ερώτημα. Επί του παρόντος όσοι είδαν χθες το ματς σχημάτισαν αβίαστα την εντύπωση ότι ο Σκόκο συνδυάζει το θέαμα με την ουσία.

Ο νεαρός Αργεντινός σκάει ντρίμπλες που εκθέτουν τον προσωπικό αντίπαλο, συγκλίνει ώστε να πατήσει την περιοχή και έχει ωραία κάθετη πάσα. Ολοκληρωμένος παίκτης, που δεν αρκείται στα άνευ ουσίας ζογκλερικά του Ζούλιο Σέζαρ. Παίζει για την ομάδα, θέτοντας στη διάθεση του προπονητή το πλούσιο ταλέντο του. Και ο Λαγός θα πρέπει να ικανοποίησε τον Γιώργο Δώνη, με εξαίρεση μια ατσαλιά που έκανε σε κόντρα επίθεση. Εκεί που κατά τη γνώμη μου εξακολουθεί να υπάρχει προβληματισμός είναι στον Μπλάνκο.

Ο πρώτος σκόρερ της περσινής διοργάνωσης φαίνεται ότι καθυστερεί να συνηθίσει τη μοναξιά στην κορυφή της επίθεσης που συνεπάγεται το 4-3-3. Αυτό ίσως είναι ένα από τα λίγα προβλήματα που έχει να λύσει ο Δώνης. Ο Χουανφράν εγκλιματίζεται με ταχύτητα. Ο Κυργιάκος με τον Μπασινά πρέπει απλώς να φτάσουν τη φυσική κατάσταση των υπολοίπων. Κάνω την πρόβλεψη ότι στις 14 Αυγούστου κόντρα στην Ομόνοια η ΑΕΚ θα εμφανιστεί πιο έτοιμη από ό,τι ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός στις αντίστοιχες υποχρεώσεις τους. Χθες έδειξε αφομοίωση στα όσα ζητεί ο νέος προπονητής. Το εντυπωσιακό 5-0 αποτελεί τονωτική ένεση.

Στο φιλικό με την Μπόλτον η ΑΕΚ θα αποκαλυφθεί ενώπιον του κοινού της. Η εικόνα από τα φιλικά μοιάζει ικανοποιητική. Οι προσθήκες Χουανφράν, Κυργιάκου και Μπασινά τής προσθέτουν εμπειρία -την οποία απώλεσε φέτος- και ποιότητα.

Οι οπαδοί της οφείλουν να τα σκεφτούν όλα αυτά πριν καταλήξουν στην εκτίμηση ότι με τα λεφτά του Μελισσανίδη η ομάδα θα γινόταν ασυναγώνιστη. Η συγκεκριμένη ομάδα που φτιάχνουν Δώνης, Νικολαΐδης και οι υπόλοιποι συντελεστές θέλει κάτι παραπάνω από πίστωση χρόνου. Θέλει υποστήριξη μέσα στο γήπεδο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x