Γιώργος Χελάκης

Για τυπικούς λόγους αναφέρεται ως αμυντικός χαφ

SportDay

Ο Ευάνθης Γκόγκουλης έχει στη «SportDay» την ευθύνη των στατιστικών στοιχείων. Στην έκδοση της εφημερίδας θα καταχωρίσει τον Ντούντου Σεαρένσε ως αμυντικό χαφ. Ο Ευάνθης συλλέγει στοιχεία από εκδόσεις και site που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο στη Βραζιλία και τη Ρωσία. Ο Ντούντου ως αμυντικό χαφ αναφέρεται και για τέτοιο τον παίρνει ο Ολυμπιακός.

Ελάχιστες φορές έχω δει τον παίκτη να αγωνίζεται με τη φανέλα της ΤΣΣΚΑ και της εθνικής Βραζιλίας. Παίζει στο κέντρο του γηπέδου, αλλά οι ομοιότητές του με κλασικό αμυντικό χαφ δεν είναι... απεριόριστες.

Ούτε «ξεπατώνεται» στο τρέξιμο, ούτε καταδιώκει το αντίπαλο «δεκάρι» μέχρι τα αποδυτήρια, ούτε ειδικεύεται στα σκληρά μαρκαρίσματα. Μαρκάρει ικανοποιητικά στον χώρο, κλείνει τους διαδρόμους και διεκδικεί την πρώτη μπαλιά στον αέρα. Από κει και πέρα κάνει δουλειές μάλλον ασυνήθιστες για τους κλασικούς αμυντικούς χαφ. Κουβαλάει την μπάλα στην περιοχή των αντιπάλων, ντριμπλάρει αν χρειαστεί, πασάρει κάθετα και διαγώνια, φροντίζει να βρίσκεται ο ίδιος σε θέση βολής. Κάτι σαν δεύτερο αμυντικό χαφ με την αυξημένη αρμοδιότητα να φτιάχνει και το παιχνίδι. Στο 4-4-2 του Βαλβέρδε του ταιριάζει περισσότερο ο ρόλος του δεύτερου αμυντικού χαφ.

Ομοίως και στο 4-2-3-1 που -όπως νομίζαμε αρχικά- θα εφάρμοζε ο νέος κόουτς στον Ολυμπιακό. Οπως έλεγε το απόγευμα στο γραφείο ο Μιχάλης Τσόχος, για 20 - 22 αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος θα μπορεί να τα «βγάζει πέρα» παίζοντας μόνος αμυντικός χαφ. Για τα υπόλοιπα παιχνίδια και για το σύνολο των ευρωπαϊκών είναι απαραίτητος ο Στολτίδης ή κάποιος «Στολτίδης».

Με τη συμμετοχή του η ενδεκάδα των «ερυθρολεύκων» κερδίζει σε ποιότητα. Διευκολύνεται η ανάπτυξη του παιχνιδιού και αυξάνονται οι... απειλές για την αντίπαλη εστία. Ολα αυτά με την προϋπόθεση ότι ο Ντούντου θα αφήσει πίσω τους μυϊκούς τραυματισμούς που τον ταλαιπώρησαν την τελευταία χρονιά. Ο ίδιος δήλωσε στη «SportDay» ότι θέλει να επιστρέψει στην εθνική Βραζιλίας πείθοντας τον Ντούνγκα για τη χρησιμότητά του. Χηρεύει άλλωστε σιγά σιγά η θέση του Ζιλμπέρτο Σίλβα. Για να γίνει αυτό, ο Ντούντου πρέπει να κάνει συνεχείς συμμετοχές στον Ολυμπιακό και να διακριθούν ο ίδιος και η ομάδα του στο Τσάμπιονς Λιγκ. Εχει την ποιότητα για να το πετύχει. Αρκεί να μην του ζητηθεί να κάνει ό,τι έκανε ο Στολτίδης στα ντουζένια του και μάλιστα καλύτερα από ό,τι τα έκανε ο Ακης...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x