Γιώργος Χελάκης

Οταν τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία

SportDay

Παρά τις απανωτές διαβεβαιώσεις και τις ευχές της μαμάς Ντιόγο, ο κανακάρης της δεν έχει μπει στο αεροπλάνο για να έρθει προς τα εδώ. Ούτε η ΠΑΕ Ολυμπιακός διαβεβαιώνει ότι η συμφωνία είναι οριστική με την Πορτουγκέσα και ο παίκτης έρχεται μια συγκεκριμένη ημερομηνία. Η ομάδα ξεσκαρτάρισε σχετικά γρήγορα με τον Νούνιες και τον Λούα Λούα. Ο προπονητής, παρά τις σοβαρές ελλείψεις σε επιθετικούς, κατέληξε στην άποψη ότι ο Σίσιτς –σε αντίθεση με τον Ντομί– δεν του κάνει.

Στο κρίσιμο παιχνίδι με την Ανόρθωση, ο Βαλβέρδε θα προτιμήσει να μεταμορφώσει σε επιθετικό τον Γκαλέτι, δίπλα στον Κοβάσεβιτς.

Ο σχεδιασμός έλεγε πως ο πρωταθλητής θα είχε αγοράσει επιθετικό δίδυμο, ώστε ο Κοβάσεβιτς και ο Μήτρογλου να είναι αναπληρωματικοί και ο Γκαλέτι να παίζει στη θέση του ως δεξιός χαφ εξτρέμ.

Μία μέρα πριν από το κρίσιμο ματς στη Λάρνακα, καμία από τις προσπάθειες του Ολυμπιακού δεν έχει ολοκληρωθεί. Τα περιθώρια να ανακοινώσει μία μεταγραφή σήμερα, ώστε να προλάβει να τη δηλώσει και να έχει τον παίκτη, έστω στο δεύτερο ματς, είναι από ανύπαρκτα έως ελάχιστα.

Ο Κοβάσεβιτς είναι γερό σκαρί, αλλά αν τραυματιστεί, ο Βαλβέρδε ίσα που προλαβαίνει να αρχίσει κρυφές προπονήσεις, ώστε να παίξει ο ίδιος μπροστά.

Η κατάσταση δεν τιμά τον Ολυμπιακό. Φανερώνει την κακή οργάνωσή του, τον πρόχειρο προγραμματισμό, την αιφνίδια αλλαγή στόχων στου δρόμου τα μισά. Μικρή σημασία έχουν η προσωποποίηση και ο καταμερισμός των ευθυνών. Κάποια στιγμή θα γίνει και αυτό για να επαληθευτεί ότι μόνος αλάνθαστος είναι ο πρόεδρος...

Ο Ντιόγο είναι πολυδάπανη μεταγραφή και από αυτή θα εξαρτηθεί πόσα χρήματα μένει να ξοδευτούν για τον δεύτερο επιθετικό. Το ρίσκο που αναλαμβάνουν οι διαπραγματευτές είναι μεγάλο. Το αγωνιστικό ρίσκο ακόμη μεγαλύτερο. Ετσι κι αλλιώς όμως η διοίκηση έχει προγραμματίσει τη μεταγραφή δεύτερου επιθετικού, ακόμη και αν ξοδευτούν πολλά λεφτά για τον Ντιόγο. Τουλάχιστον αυτού του τύπου η μεταγραφή θα μπορούσε να έχει ολοκληρωθεί. Ο Βαλβέρδε πιέζει σ' αυτή την κατεύθυνση, αφήνοντας εκτός αποστολής τον διαθέσιμο Σίσιτς. Η Ανόρθωση αντιμετωπίζει την κλήρωση με τον Ολυμπιακό σαν μεγάλη ευκαιρία. Εάν τα καταφέρει, αυτό θα οφείλεται και στη διοικητική αδυναμία του Ολυμπιακού να προγραμματίσει και να υλοποιήσει. Για να εκπληρωθεί η προφητεία «τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία», ειδικά όταν καθυστερείς να τα διαθέσεις...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x