Γιώργος Χελάκης

Σενιόρ Ερνέστο, μήπως θα μπορούσες να διευκολύνεις...

SportDay

Θα είναι ευτύχημα για τον Ολυμπιακό αν ο Ερνέστο Βαλβέρδε διορθώσει τα τεράστια σφάλματά του. Γιατί απέναντι στη μέτρια Ανόρθωση οι δικές του κουταμάρες διαμόρφωσαν αυτό το επικίνδυνο αποτέλεσμα.

Μπορεί οι περισσότεροι από τους παίκτες του Ολυμπιακού να βρίσκονται σε κακή αγωνιστική κατάσταση, ωστόσο για τη βαριά ήττα την πρώτη και κύρια ευθύνη έχει ο Ισπανός. Κι είναι υπερβολικό να του ζητάς τον λόγο γιατί δεν ήξερε τίποτα από την Ανόρθωση τη στιγμή που αγνοεί τι γίνεται στην ίδια την ομάδα του. Η ολοκληρωτική καταστροφή με το τρίτο γκολ είναι έργο δικό του. Δική του επιλογή να χτυπήσει το πέναλτι ο... Μήτρογλου. Δική του να περιφέρει ασκόπως το σαρκίο του μέσα στο γήπεδο ο ανύπαρκτος Οσκαρ. Δική του επιπολαιότητα να αφήσει στον πάγκο τον Αντζα. Δική του αστοχία να βγάλει τον Τζόρτζεβιτς αντί για τον Πατσατζόγλου. Πώς διάολο τα κατάφερε κι έκανε τόσα ατοπήματα σε ένα μόλις παιχνίδι, ας δει το βίντεο κι ας μας το πει. Που δεν θα μας πει τίποτα. Εκτός από το ότι η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση. Χαιρόμαστε πολύ. Ολοι το ξέρουμε. Επίσης ξέρουμε ότι για να μην... ξεφτιλιστεί ο Ολυμπιακός από την Ανόρθωση δεν του χρειάζονται μεταγραφές. Οχι δα. Κοινή λογική που οδηγεί στη σωστή διαχείριση της υφιστάμενης ομάδας αρκούσε. Ο κόουτς Ερνέστο δεν την είχε και οδήγησε τον Ολυμπιακό μισό βήμα από την καταστροφή. Ακόμα και οι πιο απαισιόδοξοι οπαδοί δεν περίμεναν τέτοια ξεφτίλα. Ο Κετσπάγια πήρε την ταυτότητα του Βαλβέρδε. Χάρη στον Ολυμπιακό θα κάνει αν την πετάξει στη θάλασσα της Λάρνακας.

Η «Μεγάλη Κυρία» του κυπριακού ποδοσφαίρου έπαιξε έξυπνα τον Ολυμπιακό, που εξήντλησε την εφευρετικότητά του στο παιχνίδι κάνοντας σέντρες μπας και πετύχει το κεφάλι του Κοβάσεβιτς. Τόσος καιρός προετοιμασίας, γίγαντα Ερνέστο, μόνο να «γεμίζουν» στην περιοχή τούς έμαθες; Διότι κάτι άλλο δεν διαπιστώθηκε στο ενενηντάλεπτο. Γεμίσματα χωρίς να βρεθεί κάποιος, με εξαίρεση τον Στολτίδη, να πατήσει στην περιοχή του Μπεκιάι. Σκληρή τιμωρία, αλλά δίκαιη. Πρώτος παραλήπτης, ο Βαλβέρδε, για τους λόγους που αναφέραμε. Δεύτερος, η διοίκηση και ο Σωκράτης Κόκκαλης, που έπαιξε με τη φωτιά και τσουρούφλισε την ομάδα. Τρίτος, οι ίδιοι οι παίκτες που αφέθηκαν έρμαια στις ορέξεις των συναδέλφων τους τής Ανόρθωσης.

Ναι, υπάρχουν περιθώρια πρόκρισης. Απαραίτητη προϋπόθεση να συνέλθει ο κόουτς. Δύσκολο πράγμα, αν αναλογιστούμε τις μέχρι τώρα επιλογές που κάνει. Δύσκολα επίσης θα δεχτεί να διευκολύνει...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x