Γιώργος Χελάκης

Επαγγελματική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο

SportDay

Θα μπορούσαμε να την πούμε «επαγγελματική νίκη». Από εκείνες που για να τις πετύχεις φροντίζεις να πατάς το γκάζι λίγο παραπάνω από όσο ο αντίπαλός σου. Οι Σλοβάκοι δεν είναι μεγαθήριο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Ομως, δεκαπέντε από τους παίκτες της αποστολής παίζουν σε ευρωπαϊκές ομάδες, κυρίως στη Γερμανία. Ηθελαν να μας νικήσουν, το προσπάθησαν στο πρώτο ημίχρονο και παραιτήθηκαν από κάθε προσπάθεια στο δεύτερο.

Οι παίκτες του Ρεχάγκελ, με εξαίρεση τον Παπασταθόπουλο, οι ίδιοι που απέτυχαν στο Σάλτσμπουργκ. Το σύστημα του κόουτς κλασικό 4-3-3. Ο Γερμανός δύσκολα αλλάζει συνήθειες, δύσκολα βγαίνει έξω από τα νερά του. Αβραάμ και Νίνης έμειναν εκτός.

Οι μπαρουτοκαπνισμένοι έμειναν στα ρηχά για ένα ημίχρονο, φροντίζοντας να μην εκτεθούν από τους σχετικά γρήγορους και φιλόδοξους Σλοβάκους. Στο δεύτερο μισό του παιχνιδιού, η διάθεση του Καραγκούνη και του Σαλπιγγίδη αποδείχτηκαν ικανή προϋπόθεση για να πάρει μπροστά η ομάδα. Συνετέλεσαν στην αλλαγή η παρουσία του Νίκου Σπυρόπουλου στο αριστερό άκρο της άμυνας και η... απουσία του αρνητικού Σεϊταρίδη. Η μπάλα κυκλοφόρησε με μεγαλύτερη ταχύτητα και ο Γκέκας βρέθηκε δύο φορές σε θέση βολής. Για τα στάνταρ του Φάνη, οι δύο φάσεις έπρεπε να γίνουν γκολ και τις έκανε.

Επανερχόμαστε λοιπόν στη διαπίστωση ότι η Εθνική ομάδα θα παίρνει τη νίκη όταν κοντράρεται με ομάδες θεωρητικά υποδεέστερες. Χρήσιμο να το θυμόμαστε, γιατί στις 6 και 10 Σεπτεμβρίου αντιμετωπίζουμε εκτός έδρας το Λουξεμβούργο και τη Λετονία. Θεωρητικά αδύναμες ομάδες. Πρακτικά, με εμφάνιση όπως η χτεσινή στο δεύτερο ημίχρονο, αρχίζουμε με δύο νίκες στα προκριματικά του Μουντιάλ.

Αυτό ενδιαφέρει πολύ περισσότερο από το αν ο Ρεχάγκελ θα κάνει ανανέωση. Τώρα ενδιαφέρουν οι δύο νίκες. Αν σπάσει ο διάολος το πόδι του και δεν έρθουν τα αποτελέσματα, θα έχουμε άφθονο χρόνο για σκληρή κριτική. Μέχρι τότε, απευχόμαστε τραυματισμούς και υπολογίζουμε ότι όσοι ήταν χτες ντεφορμέ, θα πάρουν παιχνίδια και θα φορμαριστούν. Αυτά είναι πράγματα που γίνονται. Να τους αφήσει εκτός ο Ρεχάγκελ είναι από αυτά που δεν γίνονται.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x