Γιώργος Χελάκης

Ο Ντέμης εξαγόρασε φθηνά λίγη ησυχία

SportDay

Υπήρξε ειλικρινής. Απ' όσα είπε βγαίνει καθαρά το συμπέρασμα ότι θα έμενε και πέρα της πενταετίας στην προεδρία της ΠΑΕ εάν είχε την αποδοχή των οπαδών της ομάδας. Ο Ντέμης είναι ον πολιτικό. Εκτός από την ίδια την προσπάθεια τον ενδιαφέρει η αποδοχή της από τους άλλους. Στην Ελλάδα και στην ΑΕΚ η προσπάθεια κρίνεται μόνο από το αποτέλεσμα. Και αποτέλεσμα είναι τα πρωταθλήματα και τα Κύπελλα. Εάν τα είχε καταφέρει στον τομέα αυτό ούτε το προπονητήριο θα ενοχλούσε ούτε το γήπεδο. Αυτά θα ήταν μόνο για να παραπονιούνται οι κουλτουριάρηδες οπαδοί και να γεμίζουν οι στήλες των αθλητικών εφημερίδων. Εφόσον το μάτι του οπαδού συναντιόταν με τη γυαλάδα ενός τροπαίου τότε όλα θα έλαμπαν και ο Ντέμης θα απολάμβανε την αποδοχή της πρώτης χρονιάς και κάτι παραπάνω. Καθαρές κουβέντες: Φεύγει επειδή δεν έκανε τους οπαδούς χαρούμενους και οι οπαδοί τού το έδειξαν καθαρά με τη συμπεριφορά τους. Φεύγει διότι δεν είναι σίγουρος -κάθε άλλο μάλιστα- ότι η χούντα θα πέσει φέτος. Ισως να φεύγει επειδή οι μέτοχοι δεν έδειξαν διατεθειμένοι να ενισχύσουν αγωνιστικά την ομάδα όσο ο ίδιος θα ήθελε.

Υπήρξε ειλικρινής. Φεύγοντας από την αίθουσα της συνέντευξης άφησε μόνο ένα ερώτημα. Γιατί δημοσιοποιήθηκε τώρα η πρόθεσή του να παραιτηθεί. Είναι πιθανό το όλο θέμα να ξέφυγε από κάποιον μέτοχο. Ωστόσο αυτή μπορεί να είναι μόνο μία εκδοχή. Μία άλλη εκδοχή αναφέρει ότι ο Ντέμης επωφελήθηκε από τη διαρροή. Με τι καρδιά, με τι όρεξη και τι πάθος ο πιο αψύς οριτζινάλας θα του βρίσει την οικογένεια και θα του ζητήσει να σηκωθεί να φύγει αφού ξέρει ότι, έτσι κι αλλιώς, θα φύγει μόνος του. Με αυτή τη διαρροή και τη δημοσιοποίηση του θέματος ο Ντέμης κατά κάποιο τρόπο αγόρασε την ησυχία του. Τώρα όλοι ξέρουν ότι θα φύγει. Το αίτημα «σήκω και φύγε» καθίσταται πλέον άνευ αντικειμένου. Θα φύγει έτσι κι αλλιώς. Αν φύγει με κατασκευασμένο το προπονητήριο και έτοιμη λύση για το γήπεδο ακόμα καλύτερα.

Η ησυχία που αγόρασε ο Ντέμης μπορεί πρόσκαιρα να αναστάτωσε την ομάδα, μακροπρόθεσμα όμως θα την ωφελήσει. Αυτή η ΑΕΚ καλείται να ανέβει έναν αγωνιστικό Γολγοθά. Για να επιβιώσει βαθμολογικά μέχρι το τέλος, θα πρέπει να εύχεται Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός να βρεθούν στα ίδια με τα περσινά χάλια. Την ώρα λοιπόν που θα παλεύει μέσα στο γήπεδο για την αγωνιστική επιβίωσή της, θα είναι πολύ καλύτερα να μην αντιμετωπίζει από πάνω το ξεφωνητό της εξέδρας προς τον πρόεδρο της ομάδας. Υπό την έννοια αυτή, ο ειλικρινής Ντέμης σώζει τον εαυτό του και δημιουργεί καλύτερες συνθήκες για την ομάδα του. Οταν περάσει ο καιρός, όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, θα εκτιμηθεί σωστά η προσφορά του και θα λιγοστέψουν τα σιχτιρίσματα που ακούγονται αυτό τον καιρό. Με τους ίδιους μετόχους, με τον Μελισσανίδη ή με κάποιον άλλον, η ΑΕΚ θα συνεχίσει την πορεία της και όλοι θα παραδεχθούν ότι, αν δεν υπήρχε τη συγκεκριμένη στιγμή ο Νικολαΐδης, η ΑΕΚ θα έκανε αρκετά χρόνια για να επιστρέψει στη μεγάλη κατηγορία.

Είτε σκηνοθέτησε τη διαρροή είτε τη βρήκε μπροστά του, ο Ντέμης κατάφερε για άλλη μια φορά να κερδίσει επικοινωνιακά το παιχνίδι. Για τον Ντέμη δεν ισχύει η κατάληξη του γνωστού μυθιστορήματος «1984» του Τζορτζ Οργουελ. Μπορεί όλα τα γουρούνια να είχαν την ίδια μύτη, αλλά ο Ντέμης δεν κατάντησε γουρούνι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x