Stoiximan Super League

«Θα παλέψουμε...»

Την υπόσχεση πως οι παίκτες του θα παλέψουν με όλες τους τις δυνάμεις για ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντι στην Ίντερ έδωσε ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Χενκ Τεν Κάτε, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε εν όψει της αναμέτρησης της Τρίτης ανάμεσα στις δύο ομάδες στο ΟΑΚΑ για το Champions League. «Πρέπει να πιάσουμε την καλύτερη δυνατή μας απόδοση και ταυτόχρονα ελπίζουμε η Ίντερ να είναι σε κακή βραδιά. Ενδεχομένως ένας παίκτης της Ίντερ να στοιχίζει όσο όλο το ρόστερ του Παναθηναϊκού. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά το ηθικό μας είναι ακμαίο, θα παλέψουμε και έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας», τόνισε. «Έχουμε μεγάλες ελπίδες για ένα θετικό αποτέλεσμα», τόνισε ο Ζιλμπέρτο Σίλβα. Εκτός αποστολής ο Νίνης! «Καλή ομάδα ο ΠΑΟ, μπορεί να προκριθεί», .

Την υπόσχεση πως οι παίκτες του θα παλέψουν με όλες τους τις δυνάμεις για ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντι στην Ίντερ έδωσε ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Χενκ Τεν Κάτε, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε εν όψει της αναμέτρησης της Τρίτης ανάμεσα στις δύο ομάδες στο ΟΑΚΑ για το Champions League.

«Πρέπει να σεβόμαστε κάθε αντίπαλο και τώρα ακόμη περισσότερο πρέπει να σεβαστούμε μία μεγάλη ομάδα σαν την Ίντερ. Έχουμε ένα αγωνιστικό πλάνο, που θέλουμε να πετύχει και θα κάνουμε τα πάντα γι’αυτό. Το επίπεδο είναι υψηλό. Δεν είναι κάτι σαν τσίρκο. Αυτό είναι το Champions League. Αντιμετωπίζουμε ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Η Ίντερ είναι σπουδαία ομάδα και είναι προφανές πως πρέπει να παίξουμε πάρα πολύ δυνατά», δήλωσε ο Ολλανδός τεχνικός και πρόσθεσε: «Πολλά πράγματα θα παίξουν ρόλο στον αγώνα. Πολύ απλά εμείς πρέπει να πιάσουμε την καλύτερη δυνατή μας απόδοση και ταυτόχρονα ελπίζουμε η Ίντερ να είναι σε κακή βραδιά. Μην ξεχνάμε πως ενδεχομένως ένας παίκτης της Ίντερ να στοιχίζει όσο όλο το ρόστερ του Παναθηναϊκού. Δεν θα είναι εύκολο για μας, αλλά το ηθικό μας είναι ακμαίο, θα παλέψουμε και έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας».

Στην παρατήρηση πως η Ίντερ γνώρισε την ήττα στις δύο τελευταίες της πρεμιέρες στους ομίλους του Champions League, ο Χενκ Τεν Κάτε είπε χαμογελώντας: «Ελπίζω να επαναληφθεί».

Όταν του τέθηκε το ερώτημα ποιους παίκτες της Ίντερ θα ήθελε να κλειδώσει στα αποδυτήρια, απάντησε: «Θέλουμε να αντιμετωπίσουμε την καλύτερη δυνατή Ίντερ, με την καλύτερη δυνατή σύνθεση, ώστε να έχει μεγαλύτερη αξία ένα ενδεχόμενο θετικό αποτέλεσμα για μας».

Ερωτηθείς για την αγωνιστική ετοιμότητα του Γιώργου Καραγκούνη, απάντησε: «Είναι 100% έτοιμος, θα μπορούσε να παίξει και το Σάββατο. Ήταν απόφασή μας να μην παίξει επειδή ήταν καταπονημένος λόγω των υποχρεώσεών του με την εθνική Ελλάδος. Είναι ένας από τους τέσσερις παίκτες που έχουν αγωνιστεί σε επίπεδο Champions League και αυτό είναι ενδεικτικό της σημασίας του για την ομάδα».

Όσο για το γεγονός ότι η ομάδα του αρχίζει τις υποχρεώσεις της υποδεχόμενη την ισχυρότερη ομάδα του ομίλου, είπε: «Το πρόγραμμα είναι καλό. Είναι θετικό για μας ότι αρχίζουμε αντιμετωπίζοντας έναν μεγάλο αντίπαλο εντός έδρας. Σύντομα θα αρχίσουν να διαμορφώνονται οι ισορροπίες στον όμιλο».

Κληθείς να σχολιάσει το ντεφορμάρισμα του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, τόνισε: «Είναι τόσο υψηλό το επίπεδο του Ιμπραΐμοβιτς, που δεν σημαίνει κάτι μία κάμψη που μπορεί να έχει στην απόδοσή του. Τέτοιους παίκτες πρέπει να τους σέβεσαι και να τους προσέχεις πάντα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Χενκ Τεν Κάτε ρωτήθηκε από Ιταλό δημοσιογράφο αν έχει μιλήσει με τον Φρανκ Ράικαρντ για το ενδεχόμενο να αναλάβει ο τελευταίος τη Μίλαν (!), αλλά ο Ολλανδός τεχνικός των «πρασίνων» δεν θέλησε να απαντήσει σε ερωτήσεις άσχετες με την αναμέτρηση της Τρίτης.

Ζιλμπέρτο: «Θα παλέψουμε για το καλύτερο»

Τους παίκτες του Παναθηναϊκού εκπροσώπησε ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, ο οποίος αναφέρθηκε στις δυσκολίες της αναμέτρησης, αλλά υποσχέθηκε πως εκείνος και οι συμπαίκτες του θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό.

«Ξέρω πως δεν θα είναι εύκολο το ματς με την Ίντερ. Το Champions League είναι πολύ δύσκολη διοργάνωση και η Ίντερ είναι μία πολύ έμπειρη ομάδα με παίκτες με μεγάλη πείρα σε αυτό το επίπεδο. Αντίθετα εμείς δεν διαθέτουμε τόση εμπειρία, τόσο σε ομαδικό επίπεδο όσο και μεμονωμένα. Θα παλέψουμε μέχρι το τέλος και θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Έχουμε ελπίδα και πίστη πως θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό», δήλωσε ο Βραζιλιάνος μέσος και πρόσθεσε: «Είναι μεγάλη πρόκληση για όλους. Αν θες να είσαι πρώτος πρέπει να αντιμετωπίζεις τους πρώτους. Δεν σκεφτόμαστε ότι αυτό το ματς θα είναι το δυσκολότερο στη σεζόν, γιατί πρέπει να βλέπουμε όλους τους αντιπάλους με προσοχή και με τον δέοντα σεβασμό. Έχουμε μεγάλες ελπίδες για ένα θετικό αποτέλεσμα και θα προσπαθήσουμε για αυτό».

Όσο για το αν έχει να στείλει ένα μήνυμα στους συμπαίκτες του στην εθνική Βραζιλίας ή τον... παλιόφιλό του από την Άρσεναλ, Πατρίκ Βιεϊρά, είπε: «Δεν έχω να τους πω κάτι ιδιαίτερο. Θα χαρώ πολύ που θα τους ξανασυναντήσω».

Χωρίς Νίνη

Εκπλήξεις επιφύλασσε ο Χενκ Τεν Κάτε όσον αφορά στην αποστολή του Παναθηναϊκού για την αναμέτρηση με την Ίντερ στην πρεμιέρα του Champions League. Ο Ολλανδός τεχνικός άφησε εκτός αποστολής τον Σωτήρη Νίνη (!), καθώς επίσης και τους Σιόντη, Πετρόπουλο, Καρνέζη, Λεοντίου, Μάντζιο και Παπαδόπουλο. Νοκ άουτ τέθηκε και ο Άντε Ρουκάβινα λόγω ενός τραβήγματος στον προσαγωγό.

Σε ό,τι αφορά στα πλάνα της ενδεκάδας, δεν άνοιξε τα χαρτιά του, ωστόσο φαίνεται πως διεκδικούνται μόνο δύο θέσεις, αυτή του δεύτερου στόπερ και αυτή του τρίτου μέσου. Πιθανότερη σύνθεση είναι η ακόλουθη: Γκαλίνοβιτς (τερματοφύλακας), Νίλσον (δεξί μπακ), Σπυρόπουλος (αριστερός μπακ), Σαριέγκι, Γκούμας ή Βύντρα (σέντερ μπακ), Σιμάο, Ζιλμπέρτο Σίλβα (αμυντικά χαφ), Κλέιτον ή Μάτος (τρίτο χαφ), Σαλπιγγίδης (δεξί χαφ), Καραγκούνης (αριστερό χαφ) και Σόουζα (σέντερ φορ).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x