Stoiximan Super League

«Δεν ήξερα τι να κάνω…»

Ο Γιόσου Σαριέγκι μίλησε για το γκολ που σημείωσε στο παιχνίδι με την Ιντερ και παραδέχθηκε: «Δεν ήξερα τι να κάνω. Όταν, όμως, είδα τους συμπαίκτες μου να τρέχουν κατά πάνω μου, τότε κατάλαβα τι είχε συμβεί». «Είμαστε η δεύτερη σημαντικότερη ομάδα, μόνο πίσω από τον Ολυμπιακό που προπονεί ο Βαλβέρδε. Για να σας δώσω μια ιδέα, ο Ολυμπιακός θα ήταν η Ρεάλ Μαδρίτης και ο Παναθηναϊκός η Μπαρτσελόνα», πρόσθεσε ο Βάσκος αμυντικός στην «Diariovasco». Διευκρινιστική δήλωση για τα περί διαφοράς Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, », ανέφερε ο Αντώνης Αντωνιάδης, απαντώντας στις ερωτήσεις των φοιτητών του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ.

Ο Γιόσου Σαριέγκι μίλησε για το γκολ που σημείωσε στο παιχνίδι με την Ιντερ και παραδέχθηκε: «Δεν ήξερα τι να κάνω. Όταν, όμως, είδα τους συμπαίκτες μου να τρέχουν κατά πάνω μου, τότε κατάλαβα τι είχε συμβεί». «Είμαστε η δεύτερη σημαντικότερη ομάδα, μόνο πίσω από τον Ολυμπιακό που προπονεί ο Βαλβέρδε. Για να σας δώσω μια ιδέα, ο Ολυμπιακός θα ήταν η Ρεάλ Μαδρίτης και ο Παναθηναϊκός η Μπαρτσελόνα», πρόσθεσε ο Βάσκος αμυντικός στην «Diariovasco». Διευκρινιστική δήλωση για τα περί διαφοράς Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, έκανε ο παίκτης στο σάιτ της ΠΑΕ. «Το μυαλό σας στην Ξάνθη», είπε ο Τεν Κάτε στους παίκτες του. «Όλα για την πρόκριση», ανέφερε ο Αντώνης Αντωνιάδης, απαντώντας στις ερωτήσεις των φοιτητών του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ.

Η συνέντευξη του Γιόσου Σαριέγκι στην "Diariovasco":

Το γκολ σου προκάλεσε βόμβα στο Τσάμπιονς Λιγκ.

"Ήταν εκπληκτικό, πέρα από το γεγονός ότι δεν είμαι συνηθισμένος να σκοράρω, είναι ένα ιστορικό γκολ για τον σύλλογο για αυτό που κατάφερε σε ένα μυθικό γήπεδο. Στην αρχή δεν ήξερα τι να κάνω, όμως όταν είδα τους συμπαίκτες μου να τρέχουν κατά πάνω μου, τότε κατάλαβα τι είχε συμβεί".

Αυτό ήταν το πρώτο σου γκολ στη φετινή σεζόν.

"Είχα πετύχει ένα κατά την προετοιμασία, όμως αυτό ήταν το πρώτο μου σε επίσημο αγώνα".

Φέρνεις πίσω το μυαλό σου στη φάση του γκολ;

"Είχαμε κερδίσει ένα κόρνερ και έπιασα το πρώτο δοκάρι, αλλά η μπάλα πέρασε από πάνω μου. Ένας συμπαίκτης μου έπιασε την κεφαλιά και εγώ ολοκλήρωσα τη φάση μετά την απόκρουση του γκολκίπερ'".

Σας χρειάζεται πλέον ένας πόντος την τελευταία αγωνιστική στο σπίτι σας με την Ανόρθωση του Σάβιο και του Δέλλα για να εξασφαλίσετε την πρόκριση στη επόμενη φάση.

"Ακριβώς, θα αναλύσουμε αυτό το ματς γιατί είναι πολύ σημαντικό. Οι οπαδοί μας δημιουργούν μια εκπληκτική ατμόσφαιρα για τη φιλοξενούμενη ομάδα και δεν θα είναι καθόλου εύκολο για αυτούς να πάρουν θετικό αποτέλεσμα μέσα στην έδρα μας. Εκτός έδρας δεν έχουν σκοράρει ακόμα στο Τσάμπιονς Λιγκ, όμως εκεί χάσαμε με 3-1, οπότε θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Είναι μία ομάδα δυνατή και συμπαγής αμυντικά. Έχουν τον Σάβιο, ο οποίος είναι πολύ επικίνδυνος. Παίζουν με στρατηγική και με αντεπιθέσεις, όμως θα πρέπει να νικήσουν για να προκριθούν. Αυτό σημαίνει ότι είναι αναγκασμένοι να ρισκάρουν και εμείς μπορούμε να τους κάνουμε τη ζημιά".

Μιλώντας για τον Παναθηναϊκό, με τον ενθουσιασμό που έχουν οι Έλληνες φίλαθλοι, σου έβγαλαν ήδη τραγούδι.

"(Γελάει) Καλοδεχούμενο είναι".

Μελέτησα την ιστορία του Παναθηναϊκού στα ευρωπαϊκά Κύπελλα και έμεινα έκπληκτος, καθώς έχει παρουσία σε έναν τελικό Πρωταθλητρίων (1971 με τον Άγιαξ του Κρόιφ) και δύο ημιτελικούς (1985 και 1996).

"Ναι, έχω ήδη δει τις ιστορικές φωτογραφίες στα γραφεία του συλλόγου. Πρόκειται για ένα φημισμένο σύλλογο στην Ελλάδα. Είμαστε η δεύτερη σημαντικότερη ομάδα, μόνο πίσω από τον Ολυμπιακό που προπονεί ο Βαλβέρδε. Για να σας δώσω μια ιδέα, ο Ολυμπιακός θα ήταν η Ρεάλ Μαδρίτης και ο Παναθηναϊκός η Μπαρτσελόνα. Έχουμε 19 πρωταθλήματα και 16 Κύπελλα στο παλμαρέ μας".

«Παίκτες υψηλού επιπέδου»

Ο Σαριέγκι μίλησε και για τον ανταγωνισμό που υπάρχει στον Παναθηναϊκό, λόγω της ποιότητας των παικτών: "Υπάρχει ανταγωνισμός στην ομάδα και έχουμε αρκετούς παίκτες υψηλού επιπέδου. Υπάρχουν αρκετοί διεθνείς και βρισκόμαστε σε τρεις διοργανώσεις, κάτι που σημαίνει ότι χρειάζεται το καλό υλικό της ομάδας. Στο πρωτάθλημα όμως, για παράδειγμα, δεν έχουμε αποδώσει τα αναμενόμενα". Επίσης, αναφέρθηκε και στην… υπομονή που δεν έχουν οι Ελληνες: "Είναι ένα πρόβλημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν υπάρχει υπομονή για μακροπρόθεσμα σχέδια..."

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x