Γιάννης Κυφωνίδης

Διπλό με δάκρυα!

Μετά από 17 αγώνες βαθμολογικής… ξηρασίας η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει την πρώτη της νίκη μακριά από το Ολυμπιακό Στάδιο. Τα όσα συνέβησαν όμως μετά την λήξη του αγώνα σου κόβουν την διάθεση για οτιδήποτε. Μία νίκη που δεν την χάρηκαν καλά-καλά οι ποδοσφαιριστές, δεν την χάρηκε ο κόσμος που πήγε στο «Καυταντζόγλειο». Ένας άνθρωπος είδε χθες τον τελευταίο αγώνα της ζωής του. Μπροστά σε έναν θάνατο όλα τα άλλα που συνέβησαν είναι δευτερεύοντα. Και πώς να μην είναι;

Μετά από 17 αγώνες βαθμολογικής… ξηρασίας η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει την πρώτη της νίκη μακριά από το Ολυμπιακό Στάδιο. Τα όσα συνέβησαν όμως μετά την λήξη του αγώνα σου κόβουν την διάθεση για οτιδήποτε. Μία νίκη που δεν την χάρηκαν καλά-καλά οι ποδοσφαιριστές, δεν την χάρηκε ο κόσμος που πήγε στο «Καυταντζόγλειο». Ένας άνθρωπος είδε χθες τον τελευταίο αγώνα της ζωής του. Μπροστά σε έναν θάνατο όλα τα άλλα που συνέβησαν είναι δευτερεύοντα. Και πώς να μην είναι; Όταν μιλάμε για την χαρά που δίνει το ποδόσφαιρο δεν μπορούμε να μείνουμε στο αγωνιστικό κομμάτι μετά από ένα τέτοιο θλιβερό περιστατικό.

Ένας 57χρονος συνάνθρωπός μας πήγε στο γήπεδο και δεν γύρισε ποτέ στο σπίτι του. Κι όσο και να θέλει κάποιος να αποσυνδέσει τον θάνατό αυτό από τα επεισόδια που έγιναν εντός αγωνιστικού χώρου μετά την λήξη, δεν μπορεί. Γιατί ο άτυχος φίλαθλος μπήκε μέσα στο γήπεδο. Με καρδιά αδύναμη, αλλά με νεύρα πολλά, ζούσε έντονα τις στιγμές εκείνες που το γήπεδο θύμιζε… αρένα. Και αυτή η αδύναμη καρδιά τον πρόδωσε. Για να γραφτεί το όνομά του στην μαύρη λίστα των ανθρώπων που ο θάνατός τους έχει σχέση με ένα αθλητικό γεγονός. Όλα αυτά έριξαν βαριά την σκιά τους –και θα συνεχίσουν να την ρίχνουν- πάνω από το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Τα δευτερεύοντα

Οτιδήποτε ποδοσφαιρικό λοιπόν περνάει σε δεύτερη μοίρα. Αν θέλουμε, ωστόσο, να πούμε κάτι για το αγωνιστικό κομμάτι, είδαμε μία ΑΕΚ που άρχισε καλά τον αγώνα. Μετά όμως από τα 30΄ κατέβασε ταχύτητα. Κατάφερε όμως με καλή άμυνα να κρατήσει το μηδέν. Για το γκολ του Ηρακλή ήδη άλλοι λεν ότι μετράει, άλλοι όχι. Το σίγουρο είναι ότι η ΑΕΚ νίκησε στο κακό της ημίχρονο. Η εμφάνιση σίγουρα σηκώνει μεγάλη ανάλυση από τον προπονητή, αλλά τουλάχιστον αυτή η ανάλυση μπορεί να γίνει με τους παίκτες σε καλή διάθεση λόγω της νίκης. Κι αυτό είναι το μεγάλο κέρδος από χθες. Μετά το βήμα μπροστά που έκανε η ομάδα με τη νίκη επί του ΠΑΟΚ έκανε άλλο ένα. Δεν γύρισε προς τα πίσω –όπως έκανε μέχρι τώρα- μετά από μία νίκη. Και τώρα έχει την ευκαιρία σε δύο εντός έδρας ματς να κάνει κι άλλα… βήματα προς τα μπροστά.

Υ.Γ. Λόγω μικρής άδειας για τις επόμενες τρεις ημέρες η σελίδα δεν θα ανανεωθεί.

Επικοινωνία με τον συντάκτη: yanniskifon@hotmail.com

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x