Ευρώπη

Νάχμπαρ: «Γιατί όχι και στον Ολυμπιακό;»

Ο Μπόστγιαν Νάχμπαρ έπειτα από έξι χρόνια στο ΝΒΑ, αποφάσισε το φετινό καλοκαίρι να αφήσει τον «μαγικό κόσμο» και να επιστρέψει και πάλι στην Ευρώπη. Για λογαριασμό της Ντιναμό Μόσχας. Ο Σλοβένος φόργουορντ αντιμετώπισε χθες τον Πανελλήνιο για το Eurocup και μετά το τέλος του ματς μίλησε στο www.sportfm.gr αποκαλύπτοντας τον λόγο που τον έκανε να επιστρέψει στην Ευρώπη. Ξεκαθάρισε πως η πόρτα του ΝΒΑ δεν έχει κλείσει ακόμα για αυτόν ενώ αποκάλυψε πως θα ήθελε μια μέρα να αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα και τον Ολυμπιακό. «Αξέχαστα τα όσα έζησα στον Παναθηναϊκό»,

Ο Μπόστγιαν Νάχμπαρ έπειτα από έξι χρόνια στο ΝΒΑ, αποφάσισε το φετινό καλοκαίρι να αφήσει τον «μαγικό κόσμο» και να επιστρέψει και πάλι στην Ευρώπη. Για λογαριασμό της Ντιναμό Μόσχας. Ο Σλοβένος φόργουορντ αντιμετώπισε χθες τον Πανελλήνιο για το Eurocup και μετά το τέλος του ματς μίλησε στο www.sportfm.gr αποκαλύπτοντας τον λόγο που τον έκανε να επιστρέψει στην Ευρώπη. Ξεκαθάρισε πως η πόρτα του ΝΒΑ δεν έχει κλείσει ακόμα για αυτόν ενώ αποκάλυψε πως θα ήθελε μια μέρα να αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα και τον Ολυμπιακό. «Αξέχαστα τα όσα έζησα στον Παναθηναϊκό», δήλωσε στο www.sport-fm.gr o Ρομπέρτας Γιαφτόκας. «Έβλεπα το καλάθι σαν βαρέλι», είπε από την πλευρά του ο Μπράιαν Τσέις.

Η Ντιναμό Μόσχας επικράτησε με 77-72 χθες του Πανελληνίου και έκανε το «πέντε στα πέντε».Βέβαια, η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ είχε ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση της αλλά αυτό, σύμφωνα με τον Νάχμπαρ «δεν είχε καμία σημασία για εμάς. Αυτό που κοιτάμε είναι να παίζουμε σε κάθε παιχνίδι για τη νίκη». Όσο για το Φάιναλ-8 που θα διεξαχθεί στο Τορίνο, ο Σλοβένος φόργουορντ δηλώνει πως «μπορεί να περιμένει. Έχουμε ακόμα ένα παιχνίδι με την Κίμκι και μεσολαβούν και αρκετά ματς για το ρωσικό πρωτάθλημα μέχρι τότε. Χαιρόμαστε που καταφέραμε να προκριθούμε και θα κοιτάξουμε αυτή τη διοργάνωση σε έναν μήνα. Τώρα, πρέπει να συγκεντρωθούμε στις υποχρεώσεις μας στο ρωσικό πρωτάθλημα». Εκεί που τα τελευταία χρόνια η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έχει επισκιάσει τα πάντα με την παρουσία της. «Αυτό θέλουμε να σταματήσει. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης αλλά εμείς πιστεύουμε πως μπορούμε να τους πάρουμε τα σκήπτρα». Πάντως, αν αυτό δεν γίνει πραγματικότητα, ο Σλοβένος φόργουορντ ξέρει πως «υπάρχει και άλλος δρόμος για εμάς να βγούμε στην Ευρωλίγκα. Θα πρέπει να κατακτήσουμε το Eurocup».

Μέχρι στιγμής, ο 29χρονος Σλοβένος, τα πάει περίφημα με τη φανέλα της Ντιναμό Μόσχας και αυτό οφείλεται, σύμφωνα με τα λεγόμενα του, στο γεγονός πως «όλοι στην ομάδα με αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή που πάτησα το πόδι μου στη Ρωσία. Η Ντιναμό είναι μια πανίσχυρη ομάδα με αρκετά χρήματα και όλα λειτουργούν στην εντέλεια. Είμαι πολύ ικανοποιημένος στην ομάδα». Και ο λόγος που άφησε το ΝΒΑ ήταν «ότι δεν έπαιζα όσο ήθελα. Έβλεπα κάθε σεζόν που περνούσε, ο χρόνος συμμετοχής μου να μειώνεται όλο και περισσότερο και έτσι αποφάσισα να επιστρέψω στην Ευρώπη. Δεν μου αρέσει να κάθομαι στον πάγκο. Πάντως αυτή η πόρτα δεν έχει κλείσει για μένα. Ελπίζω με τις εμφανίσεις μου να αποδείξω πως έκαναν λάθος και να επιστρέψω εκεί μια μέρα».

Και πριν υπογράψει στη Ντιναμό Μόσχας, το όνομα του είχε εμπλακεί και στα μεταγραφικά σενάρια του Ολυμπιακού. Όταν τον ενημερώσαμε για αυτό μας είπε πως «η αλήθεια είναι πως κάτι επίσημο δεν υπήρξε. Το ενδιαφέρον ήταν περισσότερο φιλολογικό, όπως γίνεται άλλωστε κάθε καλοκαίρι με πολλές ομάδες. Πάντως, θα ήθελα μια μέρα να παίξω στον Ολυμπιακό. Γιατί όχι; Είναι μια από τις κορυφαίες ομάδες στην Ευρώπη και ίσως από τις πιο πλούσιες. Δεν θα έλεγα όχι λοιπόν στην προοπτική να αγωνιστώ μια μέρα στον Ολυμπιακό» κατέληξε ο Σλοβένος διεθνής φόργουορντ.

Αντώνης Κατσίκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x