Ισπανία

Primera Division: Πίκρα για Μπέτις

Την ώρα που στη Σεβίλλη, οι μισοί πανηγύριζαν για την της Σεβίγια στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, στην άλλη άκρη της πρωτεύουσας της Ανδαλουσίας έκλαιγαν για τον υποβιβασμό της Μπέτις στη δεύτερη κατηγορία. Οι «βερντιμπλάνκος» παραχώρησαν 1-1 στη Βαγιαδολίδ στο «Ρουίθ Ντε Λοπέρα», στο πλαίσιο της 38ης και τελευταίας αγωνιστικής του ισπανικού πρωταθλήματος, αποτέλεσμα που έφερε και η Χετάφε στην έδρα της αδιάφορης Σανταντέρ. Έτσι, οι δυο ομάδες ισοβάθμησαν, όμως οι Ανδαλουσιάνοι υστερούσαν στη διαφορά τερμάτων συνολικά σε όλα τα φετινά παιχνίδια της περιόδου, σε σχέση με τους Μαδριλένους και, έτσι, πήραν αυτοί τον δρόμο για τη Segunda Division. Αυτό, βέβαια, σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα των υπόλοιπων συνδιεκδικητών της παραμονής.

Την ώρα που στη Σεβίλλη, οι μισοί πανηγύριζαν για την απευθείας συμμετοχή της Σεβίγια στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, στην άλλη άκρη της πρωτεύουσας της Ανδαλουσίας έκλαιγαν για τον υποβιβασμό της Μπέτις στη δεύτερη κατηγορία. Οι «βερντιμπλάνκος» παραχώρησαν 1-1 στη Βαγιαδολίδ στο «Ρουίθ Ντε Λοπέρα», στο πλαίσιο της 38ης και τελευταίας αγωνιστικής του ισπανικού πρωταθλήματος, αποτέλεσμα που έφερε και η Χετάφε στην έδρα της αδιάφορης Σανταντέρ. Έτσι, οι δυο ομάδες ισοβάθμησαν, όμως οι Ανδαλουσιάνοι υστερούσαν στη διαφορά τερμάτων συνολικά σε όλα τα φετινά παιχνίδια της περιόδου, σε σχέση με τους Μαδριλένους και, έτσι, πήραν αυτοί τον δρόμο για τη Segunda Division. Αυτό, βέβαια, σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα των υπόλοιπων συνδιεκδικητών της παραμονής.

Η Οσασούνα επικράτησε με 2-1 της Ρεάλ στην Παμπλόνα, «ανατρέποντας» το 1-0 της «βασίλισσας», που, ήδη, είχε εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση και έπαιζε και με δέκα παίκτες για, περίπου, ένα μισάωρο. Από την πλευρά της, η Χιχόν επικράτησε με 2-1 στην έδρα της τής καταδικασμένης Ουέλβα και βρέθηκε έναν βαθμό πάνω από τους «πράσινους». Όσον αφορά τη Βαγιαδολίδ, της ήταν αρκετός ο βαθμός που απέσπασε στο «Ντε Λοπέρα», ώστε να παραμείνει στα μεγάλα «σαλόνια».



Αναλυτικά, το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής:


Σάββατο 30/05/09 (22:00)

Ατλέτικο Μαδρίτης- Αλμερία 3-0
(19’ Αγκουέρο, 27’ Ραούλ Γκαρθία, 50’ Φορλάν)

Λα Κορούνια- Μπαρτσελόνα 1-1
(31’ Μποντίπο-89’ Ετό)

Μαγιόρκα- Βιγιαρεάλ 2-3
(36’ Αντούριθ, 90’ Γουεμπό-28’ Κάνι, 40’, 53’ Γιορέντε)

Βαλένθια-Μπιλμπάο 2-0
(7’, 90' Βίγια)

Κυριακή 31/05/09 (20:00)

Εσπανιόλ- Μάλαγα 3-0
(6’, 45’, 56’ πεν. Ταμούδο)

Νουμάνθια- Σεβίλλη 0-2
(87’ Αρμεντέρος, 90+ αυτ. Μορένο)

Οσασούνα-Ρεάλ Μαδρίτης 2-1
(15΄ Πλασίλ, 60΄ Χουάνφραν - 11΄ Ιγκουαΐν

Σανταντέρ-Χετάφε 1-1
(34΄ Τόνι Μοράλ - 39΄ Γκρανέρο)

Σπόρτινγκ Χιχόν-Ουέλβα 2-1
(58΄ Μπαράλ, 67΄ Μοράν - 23΄ Μαρτίν)

Μπέτις-Βαγιαδολίδ 1-1
(50΄ Ολιβέιρα - 45΄ Μάρκος Αγκίρε)


Δείτε τη βαθμολογία του πρωταθλήματος.


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x