Stoiximan Super League

Αναμνήσεις από το Γουέμπλεϊ

2 Ιουνίου 1971! Μια ημερομηνία που έχει χαραχτεί βαθιά στη μνήμη κάθε Έλληνα φίλαθλου μια και ο Παναθηναϊκός τότε κατάφερε, για τους περισσότερους, το ακατόρθωτο. Ο Παναθηναϊκός τότε είχε φτάσει στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης. Ο Μιχάλης Κίτσιος, είναι ο άνθρωπος που είχε την τύχη εκείνη την μεγάλη στιγμή για την ομάδα να είναι ο πρόεδρός της.

2 Ιουνίου 1971! Μια ημερομηνία που έχει χαραχτεί βαθιά στη μνήμη κάθε Έλληνα φίλαθλου μια και ο Παναθηναϊκός τότε κατάφερε, για τους περισσότερους, το ακατόρθωτο. Ο Παναθηναϊκός τότε είχε φτάσει στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης. Ο Μιχάλης Κίτσιος, είναι ο άνθρωπος που είχε την τύχη εκείνη την μεγάλη στιγμή για την ομάδα να είναι ο πρόεδρός της.

-κ. Κίτσιο είχατε την τύχη να είστε πρόεδρος της ομάδας του Παναθηναϊκού όταν η ομάδα πήγε στο Γουέμπλεϊ και έγραψε ιστορία. Πως ήταν εκείνες οι στιγμές για εσάς;

Νοιώθω ότι εκείνες οι στιγμές ήταν ότι καλύτερο μπορεί να συμβεί χρονικά στη ζωή ενός αθλητικού παράγοντα που εργάστηκε, κόπιασε, πίστεψε και ονειρεύτηκε, ότι αυτό που υπηρετεί μπορεί να γίνει μοναδικό, ξεχωριστώ και ανεξίτηλο στο χρόνο.

Εκείνη την στιγμή κατάλαβα ότι έφτασα στην κορυφή μαζί με όλους και προπαντός μ αυτόν που λάτρεψα και θα λατρεύω για όλη μου τη ζωή και αυτός είναι ο μεγάλος και αξεπέραστος Παναθηναϊκός.

-Τι είναι αυτό που θυμάστε ποιο έντονα από εκείνη την ιστορική ημέρα;

Την επιγραφή στους φωτεινούς πίνακες του Γουέμπλει
FINAL EUROPEAN CUP
AJAX-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ
CAPTAIN V. VASOVIC-D.DOMAZOS.

Το Ελληνικό Ποδόσφαιρο βροντοφώναζε για πρώτη φορά το Ευρωπαϊκό του παρόν μέσα από πράσινες φανέλες με το τριφύλλι στο στήθος ………ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ έγραφε ιστορία.

-Έχουν περάσει τόσα χρόνια και ακόμη το Γουέμπλεϊ είναι σημείο αναφοράς για κάθε Παναθηναϊκό…Δεν έγινε κάτι που να το ξεπεράσει;

Για το Ελληνικό ποδόσφαιρο, σε συλλογικό επίπεδο, είναι το αξεπέραστο σημείο όχι μόνον για τον Παναθηναϊκό αλλά για όλους τους συλλόγους της Ελλάδας. Παρόλα αυτά, πιστεύω ότι μόνον ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ στο μέλλον έχει τη δυνατότητα και την Ευρωπαϊκή εμβέλεια να το επαναλάβει και ακόμη και να το ξεπεράσει.

-Αν θα κάνατε μια αναδρομή ποια είναι τα ονόματα που θα αναφέρατε πρώτα για εκείνη τη νίκη;

Θα ήμουν άδικος εάν πρώτο όνομα με κεφαλαία γράμματα δεν ανέφερα τον τότε προπονητή FERENS POUSKAS, και ύστερα 16 ταλαντούχα Ελληνόπουλα που πίστεψαν και πραγματοποίησαν τα όνειρα και τις προσδοκίες κάθε Έλληνα.

-Είστε ένας άνθρωπος που πονάει την ομάδα πολύ. Πως σχολιάζετε τα τελευταία γεγονότα;

Έχω πει και άλλοτε ότι ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ είναι για μένα βαθειά ριζωμένος στην ψυχή μου.
Σχολιασμό δεν αντέχουν οι ταπεινώσεις και η ανυπαρξία του σημερινού αυτού του μεγάλου και ένδοξου συλλόγου. Πίκρα και μόνον πίκρα.

-Γιατί πιστεύετε ότι ο Παναθηναϊκός έχει να πάρει πρωτάθλημα τόσα χρόνια; και γιατί οι εμφανίσεις του στο εξωτερικό είναι πολύ καλύτερες;

Αυτήν την ερώτηση να την απευθύνεται στους διοικούντες σήμερα τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ, που δεν θωράκισαν το σύλλογο στο εσωτερικό. Στο εξωτερικό έχει όνομα και τον μεταχειρίζονται ως ίσος προς ίσον.

-Τι συμβουλή θα δίνατε στους ανθρώπους του Παναθηναϊκού;

Αγαπήστε αυτό που υπηρετείτε και μην προσπαθείτε να προβληθείτε και να υπηρετηθείτε από αυτό.

-Τι θα λέγατε στους φιλάθλους;

Να μένουν κοντά στον μεγάλο και αγαπημένο τους ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ διότι δεν υπάρχει τίποτε ωραιότερο από να είσαι πιστός και να ανήκεις στη Παναθηναϊκή Οικογένεια αυτό και μόνο σε κάνει ξεχωριστό.
Πιστεύω όταν αντιληφθούν οι παράγοντες τι πραγματικά έχουν στα χέρια τους θα έρθουν οι καλές μέρες.

Πηγή: www.lefkadapress.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x