Βαγγέλης Νεραντζιάς

Αυτοί περισσεύουν…

www.sportfm.gr

Μπορεί οι μεταγραφικές κινήσεις του Παναθηναϊκού να έχουν περιοριστεί μέχρι τώρα στην απόκτηση του Σεντρίκ Καντέ, ωστόσο, αυτό δεν εμποδίζει τον Τεν Κάτε να αποδεσμεύσει τους «περιττούς». Για την περίπτωση του Γκούμα ισχύουν τα αυτονόητα. Ένας παίκτης που θεωρείται «σημαία» της ομάδας τον κρατάς κι ας παίζει κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα, άλλωστε ένας χρόνος συμβολαίου είναι...Δεν χρειάζεται να απομακρυνθούν και πολύ οι άνθρωποι της ομάδας για να παραδειγματιστούν, απλά να ρίξουν μια ματιά στην ομάδα μπάσκετ. Ο «Φράγκι» ολοκλήρωσε τη χρονιά φορώντας τζιν στην άκρη του πάγκου, σήκωσε τις κούπες χέρι χέρι με τον σύγχρονο αρχηγό Διαμαντίδη και θα μείνει στην ομάδα από άλλο πόστο.

Αν η περίπτωση του Γκούμα έχει να κάνει κυρίως με το ηθικό σκέλος, η επικείμενη αποχώρηση των Ίβανσιτς και Κλέιτον είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά, ο Ολλανδός είπε χθες στον Αντωνίου για τους τρεις παίκτες: «Και οι τρεις θέλω να έχουν φύγει όταν αρχίσει η προετοιμασία. Δεν θέλω να τους δω. Κι αν δεν έχουν φύγει μέχρι τότε, δε θα κάνουν προετοιμασία με την ομάδα». Και εδώ τίθεται ένα ερώτημα του τύπου αν είναι τελικά τόσο κακοί ως παίκτες και ως χαρακτήρες; Για το πρώτο σκέλος που αφορά την ποιότητα τους ως ποδοσφαιριστές η απάντηση είναι ασφαλώς όχι. Σε ότι αφορά τον χαρακτήρα υπάρχουν επιφυλάξεις.

Πέρσι ο Παναθηναϊκός σπατάλησε χρόνο και χρήμα για να αποκτηθούν ο Αυστριακός μέσος που ήταν δανεικός από τη Σάλτσμπουργκ και ο Βραζιλιάνος που ήρθε από τη Λάρισα. Οι δύο παίκτες έχουν χαρακτηριστικά που τους κάνουν απαραίτητους και περιζήτητους. Ο Ίβανσιτς είναι ένας εξαιρετικός αριστεροπόδαρος με σέντρα ξυράφι, καλά στημένα και ταχύτητα. Ο Κλέιτον είναι ο μόνος παίκτης πλην του Καραγκούνη που θεωρείται επιτελικός, έχει κοφτή ντρίμπλα και την κάθετη πάσα που λείπει εδώ και χρόνια από την ομάδα.

Αυτό που πρέπει να προσέξει το «τριφύλλι» είναι το μέλλον των δύο παικτών. Άλλωστε, το συμβόλαιο του Χενκ Τεν Κάτε λήγει το επόμενο καλοκαίρι και ο ίδιος σκέφτεται να σταματήσει την προπονητική. Οι πράσινοι θα πρέπει να δώσουν με τη μορφή δανεισμού τους δύο παίκτες, με ρήτρα αγοράς που να θεωρείται απαγορευτική. Και οι δύο είναι 26 χρονών, το μέλλον τους ανήκει και δεν πρέπει να «χαθούν». Όπως και να το κάνουμε πάντως, η ευκολία με την οποία ο Ολλανδός «άνοιξε» την πόρτα στους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές προκαλεί ερωτήματα.

Υ.Σ. Στον Παναθηναϊκό ανήκει ένας ποδοσφαιριστής για τον οποίο ενδιαφέρονται οι μισοί σύλλογοι του ισπανικού πρωταθλήματος(Σεβίλλη, Βιγιαρεάλ κ.α) και αγωνίζεται σε θέση που η ομάδα ψάχνει παίκτη. Φυσικά μιλάμε για τον Νασίφ Μόρις που αγωνίστηκε 4,5 χρόνια στο «τριφύλλι» και έκανε μόνο ένα κακό εξάμηνο(το τελευταίο πριν φύγει).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x